Slinky Отговорено Март 12, 2012 Отговорено Март 12, 2012 Колега Славчо ,попаднал си в плен на заговор ,но и ти можеш да направиш нещо по въпроса! На мен ми направиха оплакване още първата година /97ма беше май/.Аз обаче извиках ХЕИ/сега не знам коя инстанция отговаря,нещо ги покръстиха и там/. Те правят замерване вътре в заведението, отвън на улицата и в жилището на този ,който се оплаква! Вътре трябва също да си в нормите -/мисля 80-90дцб/.но може и да греша.Това може да се провери!Замерването показа ,че оплакването е неоснователно и отпадна!Не могат да ти пишат акт ,преди да са направили замерване на шума!Можеш да обжалваш в съда моментално! Не вярвам да са променили драстично нормите за шум, на улицата нормалния фон беше 40-50дцл,доколкото помня!Да не е и повече. Може инженер Тони Манов да внесе яснота евентуално! Добре е да имаш 2ра врата към улицата и да бъдат изолирани вратите добре!Също работеща вентилация и затворени прозорци! Благодаря за информацията! Аз от други места съм чувал някакви подробности, но така и не се захванах да отида в ХЕИ, да проверя разпоредбите, да ги извикам за да ми направят измерване на шума. Но ще взема наистина да проверя. Цитирай
Akerfeldt Отговорено Март 12, 2012 Отговорено Март 12, 2012 Твърдата музика, особено онази част от нея, която аз наричам "тежка", отдавна си е ъндърграунд в нашата страна. Какво ви учудва, бе, колеги? Нещо щом е ъндърграунд, нормално е и да не се прави за пари, а по-скоро за чест и слава. Който не е доволен - най-добре да излезе от ъндърграунда или просто да не говори в парични измерения. Не знам защо трябва да се сърдите, че свирите за 20-50лв (примерно) или пък, че трябвало да дадете 30-40, за да свирите. В крайна сметка сте поели по един труден път и трябва да се търпят и загуби, не е ли така? Всяко нещо изисква жертви и носи рискове, най-вече музицирането в България... ФАКТ! Аз затова свиря с приятели само и единствено за кеф, не си правя сметка за възвръщане на инвестиции събиране на тълпи от луди фенки и т.н. Една нормална работа да ви носи доходите е най-добре, а когато се изкара нещо от музика, нека е добре дошло! Като няма - няма, майната му! Не разчитайте само на един източник, иначе дупе да ви е яко, особено онези от вас, които искат да свирят от хеви метъл нагоре. Поздрави! Венци 1 Цитирай
viridis Отговорено Март 12, 2012 Отговорено Март 12, 2012 Прав си само,че някак си изместихме темата и не мисля че другите (и аз също)говориме за underground metal, а по скоро за клубни банди или такива с "мераци" да излезнат на светло Цитирай
Slinky Отговорено Март 12, 2012 Отговорено Март 12, 2012 Мда, ако говорим за по-тежичка музика, тя си е ъндърграунд. Тук не става дума за печалба. При мен са били някои по-тежки банди(доста рядко разбира се) и определено не са събирали много хора. Обаче пък си имаше определени хора, които задължително идваха. На други банди я дошли, я не, но на тежките банди си идваха задължително. Така че някакви фенове си има. Въпроса е групите да си имат проучване и комуникация с феновете, за да няма много големи очаквания, които да се разминават с реалността. Цитирай
enuffZnuff Отговорено Март 12, 2012 Отговорено Март 12, 2012 (Редактирано) )говориме за underground metal, а по скоро за клубни банди или такива с "мераци" да излезнат на светло Така наречения от теб "ъндърграунд метал" няма как да излезе на светло , ако ще всеки ден да свири в клуб една банда.През 80те години до началото на 90те метал музиката беше мейнстрийм.Но това го направиха телевизии като MTV и VH1,големи звукозаписни лейбъли. Редактирано Март 12, 2012 от enuffZnuff Цитирай
Slacoth Отговорено Март 13, 2012 Отговорено Март 13, 2012 Знам няколко български групи, които за "вас" са тежки, а за "нас" леки, които правят качествени неща, имат талант и издават своите албуми в чужбина, за сметка на издателя, а не от джоба си. Тези банди не могат да разчитат на приходи от продажби, обаче не се набутват с пари и най-важното се чувстват удовлетворени и определено са излезли на светло. Не са изключение случаИте, когато ги търсят и за съпорт на сериозни имена. Цитирай
Slinky Отговорено Март 13, 2012 Отговорено Март 13, 2012 Знам няколко български групи, които за "вас" са тежки, а за "нас" леки, които правят качествени неща, имат талант и издават своите албуми в чужбина, за сметка на издателя, а не от джоба си. Тези банди не могат да разчитат на приходи от продажби, обаче не се набутват с пари и най-важното се чувстват удовлетворени и определено са излезли на светло. Не са изключение случайте, когато ги търсят и за съпорт на сериозни имена. Мда и аз дочувам за такива БГ банди. Не съм много в час, но май Еуфобия щяха да участват с Вадер и Горгорот в някакво европейско турне. Та доколкото ми е известен калибъра на тези банди, това си е успех за пичовете. Цитирай
bulby Отговорено Март 13, 2012 Отговорено Март 13, 2012 Може и да не съм съвсем прав, но екстремния метъл горе-долу навсякъде по света си е underground сцена. Примерно доста популярна напоследък банда като не се издържат с музика, всеки от групата работи full-time друга професия. А пък 3те им официални клипа имат над 16 милиона гледания в YouTube, следователно би трябвало да имат доста фенове. 1 Цитирай
hand_of_doom Отговорено Март 13, 2012 Отговорено Март 13, 2012 Не е важно колко фенове имаш, а колко от тях без да се замислят са готови да платят съответната сума за албум, билет за концерт, тениска и т.н. Но това, разбира се, ако говорим във финансово отношение. Иначе група без фенове е банда ентусиасти дето си чешат инструментите Цитирай
Akerfeldt Отговорено Март 13, 2012 Отговорено Март 13, 2012 Пак измествате темата встрани. За софийските клубове се говореше по едно време... 1 Цитирай
vaxo Отговорено Март 23, 2012 Отговорено Март 23, 2012 Пичове, ако някой измисли добър механизъм за уреждане на заплащането за концертите по клубове, трябва да му дадат Нобелова награда...особено в България. Всеки гледа той да се облагодетелства : Собствениците искат да си напълнят клуба и да спечелят много без нищо да правят за музикантите - разлепят си постерчета на 5 места в града, където понякога дори входа не фигурира, защото може да откаже хората. Публиката се чувства, все едно някой е длъжен да им угажда и се сърдят и държат грубо, когато се окаже, че човека на входа отказва да ги пусне без билет срещу почерпка. Човека на входа - ако е с групата - пуска техни хора без билети, които дори не консумират нищо в клуба, че дори си внасят и отвън. Ако е от клуба има следната уговорка - вместо билет, да си поръча нещо от бара на същата стойност, така че парите да са за тях, а не за групата. Музикантите, като им е ясно, че няма да изкарат пари от това, се отнасят несериозно и закъсняват, а някой път дори свирят песни, за които не са подготвени....И се почва едно : кой на кого какво дължи, кой какво е свирил, кой е виновен, защо така е станало, кой кого се е опитал да прецака ....баш по балкански. Стига се и до куриози от рода - да се иска и членовете на групата да си платят вход за концерта си :Д:Д:Д или група, на която е платено предварително да се окаже, че може да изсвири 2-3 песни и други подобни... Това са някои от примерите, с които аз съм се сблъсквал.Има още много...и много начини, дето се вика - да се опитваме "да е*ем Дявола", ама все така става, че все той нас... Моето мнение е, че трябва да има поне малко твърдо заплащане, колкото да гарантира сериозното отношение и на двете страни. А на входа - някоя от онези закоравели лелички, дето събират стотинките по тоалетните, щото с тях пазарлъци - НЯМА !!! :Д:Д:Д:Д Цитирай
temerut Отговорено Март 25, 2012 Отговорено Март 25, 2012 + 1 Интереса клати феса Като няма кой да плаща никой не го възприема на сериозно а камо ли да ти изисква какво да му свириш Цитирай
Mephistofel Отговорено Март 27, 2012 Отговорено Март 27, 2012 За нас клубовете станаха с един по-малко след събота: http://forum.muzikant.org/topic/118852-united-metal-fest-club-the-box-240312a/page__view__findpost__p__736905 Цитирай
Babyface Bob Отговорено Март 29, 2012 Отговорено Март 29, 2012 Аве мъчи ме нещо много....На мен сега като ми предлагат да свиря в ^ , да бойкотирам, знаейки, че доста други няма да напраят това и да пропусна възможност да трупам сценичен опит и контакти с прохождащата банда, в която свиря ли? Защото на мен ми изнасят условията на клуба засега. Но пък съм върл фен на Тонката и на всички прецакани по тоя начин и лично ме е яд, ама много. Е, дайте съвет. Цитирай
Slinky Отговорено Март 29, 2012 Отговорено Март 29, 2012 Баце, на тоя въпрос трябва да си отговориш сам. Ако наистина има едно общество на групите, добре е да се обсъди ситуацията и ако всички са единни решават и правят бойкот на клуба Х. Въпроса е дали това си заслужава бойкот, след като се разбра, че за това електронно парти е имало реклама, знаело се е от преди, имало си е плакати, час, дата и така нататък. Ако наистина импресариото или собственика или управителя на клуба(който и да е бил там) е казал на пичовете буквално 10 минути преди свиренето че ще свирят до 11 и половина е наистина тъпо. Но случват се такива неща и не е пък толкова голяма болка за умиране. Къде им е бил пък на тях акъла да не видят плакати, реклами и т.н. за това електронно парти (доколкото разбрах имало е и гости от чужбина, значи този ивент всъщност е бил основния за вечерта) и да питат заблеяния шеф на клуба, абе пич, как ще свирим ние тая вечер, като има и друг ивент?! И при тези условия просто да му кажат - пич, давай друга дата! Между другото добре е да има нещо като синдикат да групите, но не знам дали някога ще се получи. Също така добре е да има и някаква организация на клубовете. Така много от нещата ще се избистрят и ще си дойдат на мястото. И няма да си клопаме клавиатурите да ги разискваме, щото положението би било оптимално и за двете страни. Цитирай
Recommended Posts