Jump to content
Българският форум за музиканти

Лющя си китарката


whitegoat

Recommended Posts

Имам чувството, че на корта ми (б4) му е някво супер чувствително дървото и от най-лекото докосване остава следа.Пазя я, но няма как като свиря слап да не я плющя с кокалчетата на дясната ръка.И точно от слапа малко след като си я взех забелязах че се лющи леко.От няколко месеца слагам лепенки(за да може памучето да омекотява един вид) на точно това критично място, но ме дразнят, пък и през няколко седмици трябва да се сменят защото се разпадат.Гледам клипове на други хора с такъв бас и не виждам нито белези, нито нещо, с което да си предпазват китарата.При други има ли го тоя проблем?Ако да, как си пазите баса?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Jaco_Pastorius-3.jpg

 

Мислиш ли, че на един Джако му пука от това? Не мисля, че трябва да те притеснява, че китарата ти се лющи. В края на краищата това е само един инструмент. Има и лаф такъв-"Боята не прави колата" Свиркай си и да не ти пука. А да и да ти отговоря. Аз лично не си пазя инструментите. Това не значи, че не внимавам. Не ги и чупя де, ама да дам една камара пари и после да я мисля... не съм привърженик.

Редактирано от tsetso
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Малко е странно да ме сравняваш с Джако.Аз съм на 18 и работих през лятото за да дам 610 лева за китара и ся ми се иска да я пазя...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разбирам те че искаш да си я пазиш, но аз имам един бас, имай предвид че основно свиря на китара, но от 5месеца някъде се запалих и по четири струнният инструмент, та той е ESP LTD и при мен се лющи доста, но няма какво да направя, държа си го в кейса, каквото и да правя не се получава, и вече спрях да обръщам внимание, наблягам на свиренето а не на външният вид, ако мога да свиря идеално и с най - кирливия бас пак ще съм добър, но ако както сега не съм на добро ниво, просто защото наблягам на ел. китарата ако ще и със златен бас за $100000 да изляза на сцената да свиря, пак ще съм си зле...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Примерно може да му залепиш парче прозрачно PVC фолио там дет се жули, но впоследствие, ако го махнеш да не тръгне и финиша.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това, което можеш да направиш, освен качествен refinish на тялото (което ще ти струва от 1/4 то 1/3 от цената на китарата) е да си видиш техниката на свирене. Това "плющене" с кокалчетата на дясната ръка по тялото... аз не бих се замислял толкова за тялото на китарата, колкото за ставите на пръстите си, да не говорим, че при по-силно чукане по тялото се получават микрофонични ефекти. Не знам точно как става, но пробвай да си промениш ъгъла на дясната ръка, спрямо равнината на тялото.

Редактирано от blr
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Не съм се изразил правилно.Не си блъскам ръката в китарата, а просто движението нагоре-надоло е постоянно и явно от това повторение отива и дръвцето.Не че правя дупки, но се бели, и то при положение, че като видях какво става веднага почнах с лепенките.Ако не бяха тия лепенки незнам на какво щеше да прилича точно там.

 

BLj мисля точно така да опитам с нещо тънко и твърдо, няква пластмаса

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Малко е странно да ме сравняваш с Джако.Аз съм на 18 и работих през лятото за да дам 610 лева за китара и ся ми се иска да я пазя...

Не си ме разбрал явно. Никой с никого не сравнява, най-малко пък ще тръгна да сравнявам някого с Джако... И съм работил не по-малко от теб за да си купя моя инструмент. Мисълта ми беше, че инструмента е за свирене. Дали ще е малко олющен е без особенно значение. Поне за мен де. Пуснах да снимката на Джако за да видиш неговия инструмент колко е олющен и дали му пука от това.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не би трябвало да имаш подобен проблем, стига да си пазиш малко повече басчето при свирене и да не е някакъв епик фейл откъм изработка. Махагонът е крехко дръвце принципно, но чак да се лющи... Ако се удря с твърд предмет, пръстени, перо, нокти, ще остават следи, защото няма лак, който да го предпазва от тези последици на грубо свирене и експлоатация. Имам не лоши впечатления от точно този модел на Корт и не ми се вярва да е проблем на изработката. Просто внимавай как го налагаш горкото. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, whitegoat.

:secret: Сравнението с Джако не е за музикални способности и възможности, а затова че е по - добре да си олющиш китарата от свирене, отколкото от подпиране.

Поздрави и Лонг Лийв Рок Енд Рол. :metalist:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Та да се върнем пак към същината на проблема.Спасение няма!!!Имах Ibanez SR 500,и имах същия проблем,реших го като дадох да ми пребоядисат тялото,естествено това си има предимства и недостатъци,който няма да обсъждам,посъветвай се с някой които може да свърши тая работа и да те ориентира какви пари ще ти струва това и си прецени дали ти се дават още .Но както ти казват колелите с годините все по малко ще ще обръщаш внимание на подобни неприятни сега за теб проблеми!Успех! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По принцип много си ме кефи цвета, много е красива китарата и точно за това ме е яд, че от моето свирене става все по грозна.Не искам да я пребоядисвам,а най-вероятно ще търся по-трайно решение от тия лепенки,примерно по-дебела лепенка :D или пък няква пластмаса.Мерси за отговора:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.