Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Имам чувството, че на корта ми (б4) му е някво супер чувствително дървото и от най-лекото докосване остава следа.Пазя я, но няма как като свиря слап да не я плющя с кокалчетата на дясната ръка.И точно от слапа малко след като си я взех забелязах че се лющи леко.От няколко месеца слагам лепенки(за да може памучето да омекотява един вид) на точно това критично място, но ме дразнят, пък и през няколко седмици трябва да се сменят защото се разпадат.Гледам клипове на други хора с такъв бас и не виждам нито белези, нито нещо, с което да си предпазват китарата.При други има ли го тоя проблем?Ако да, как си пазите баса?

Отговорено (Редактирано)

Jaco_Pastorius-3.jpg

Мислиш ли, че на един Джако му пука от това? Не мисля, че трябва да те притеснява, че китарата ти се лющи. В края на краищата това е само един инструмент. Има и лаф такъв-"Боята не прави колата" Свиркай си и да не ти пука. А да и да ти отговоря. Аз лично не си пазя инструментите. Това не значи, че не внимавам. Не ги и чупя де, ама да дам една камара пари и после да я мисля... не съм привърженик.

Редактирано от tsetso
Отговорено

Разбирам те че искаш да си я пазиш, но аз имам един бас, имай предвид че основно свиря на китара, но от 5месеца някъде се запалих и по четири струнният инструмент, та той е ESP LTD и при мен се лющи доста, но няма какво да направя, държа си го в кейса, каквото и да правя не се получава, и вече спрях да обръщам внимание, наблягам на свиренето а не на външният вид, ако мога да свиря идеално и с най - кирливия бас пак ще съм добър, но ако както сега не съм на добро ниво, просто защото наблягам на ел. китарата ако ще и със златен бас за $100000 да изляза на сцената да свиря, пак ще съм си зле...

Отговорено (Редактирано)

Това, което можеш да направиш, освен качествен refinish на тялото (което ще ти струва от 1/4 то 1/3 от цената на китарата) е да си видиш техниката на свирене. Това "плющене" с кокалчетата на дясната ръка по тялото... аз не бих се замислял толкова за тялото на китарата, колкото за ставите на пръстите си, да не говорим, че при по-силно чукане по тялото се получават микрофонични ефекти. Не знам точно как става, но пробвай да си промениш ъгъла на дясната ръка, спрямо равнината на тялото.

Редактирано от blr
Отговорено

^ Не съм се изразил правилно.Не си блъскам ръката в китарата, а просто движението нагоре-надоло е постоянно и явно от това повторение отива и дръвцето.Не че правя дупки, но се бели, и то при положение, че като видях какво става веднага почнах с лепенките.Ако не бяха тия лепенки незнам на какво щеше да прилича точно там.

BLj мисля точно така да опитам с нещо тънко и твърдо, няква пластмаса

Отговорено

Малко е странно да ме сравняваш с Джако.Аз съм на 18 и работих през лятото за да дам 610 лева за китара и ся ми се иска да я пазя...

Не си ме разбрал явно. Никой с никого не сравнява, най-малко пък ще тръгна да сравнявам някого с Джако... И съм работил не по-малко от теб за да си купя моя инструмент. Мисълта ми беше, че инструмента е за свирене. Дали ще е малко олющен е без особенно значение. Поне за мен де. Пуснах да снимката на Джако за да видиш неговия инструмент колко е олющен и дали му пука от това.
Отговорено

Не би трябвало да имаш подобен проблем, стига да си пазиш малко повече басчето при свирене и да не е някакъв епик фейл откъм изработка. Махагонът е крехко дръвце принципно, но чак да се лющи... Ако се удря с твърд предмет, пръстени, перо, нокти, ще остават следи, защото няма лак, който да го предпазва от тези последици на грубо свирене и експлоатация. Имам не лоши впечатления от точно този модел на Корт и не ми се вярва да е проблем на изработката. Просто внимавай как го налагаш горкото. :)

Отговорено

Колега, whitegoat.

:secret: Сравнението с Джако не е за музикални способности и възможности, а затова че е по - добре да си олющиш китарата от свирене, отколкото от подпиране.

Поздрави и Лонг Лийв Рок Енд Рол. :metalist:

Отговорено

Та да се върнем пак към същината на проблема.Спасение няма!!!Имах Ibanez SR 500,и имах същия проблем,реших го като дадох да ми пребоядисат тялото,естествено това си има предимства и недостатъци,който няма да обсъждам,посъветвай се с някой които може да свърши тая работа и да те ориентира какви пари ще ти струва това и си прецени дали ти се дават още .Но както ти казват колелите с годините все по малко ще ще обръщаш внимание на подобни неприятни сега за теб проблеми!Успех! :)

Отговорено

По принцип много си ме кефи цвета, много е красива китарата и точно за това ме е яд, че от моето свирене става все по грозна.Не искам да я пребоядисвам,а най-вероятно ще търся по-трайно решение от тия лепенки,примерно по-дебела лепенка :D или пък няква пластмаса.Мерси за отговора:)