7thString Отговорено Януари 31, 2007 Отговорено Януари 31, 2007 ^Само малка забележка ще си позволя- обикновено пиратските версии на програмите излизат ПРЕДИ официалните Цитирай
Black Bird Отговорено Януари 31, 2007 Отговорено Януари 31, 2007 (Редактирано) Ползвам Cubase SX3.1 пиратски щото вади по як саунд АХАХАХХХАх а иначе ....много умувате... тая нация всеки гледа в чинията на другия... жалка картина Редактирано Януари 31, 2007 от Black Bird Цитирай
de4o Отговорено Януари 31, 2007 Отговорено Януари 31, 2007 Докато има заплати 200лв,ще ползваме и пиратски софтуер,не сме виновни,че труда ни не се заплаща... Лаптопа ми е бъкан с кво ли не,а нямам нищо лицензирано(дори и Уиндоуса...) Цитирай
synchu Отговорено Януари 31, 2007 Отговорено Януари 31, 2007 (Редактирано) //офтопик ^ 2 ^^Наборе, този извод абстрактен ми дойде ше знаеш В с'ми, че не мога да открия връзката. Всеки му е цел да прави, свири, записва по-добре музика - всички тук са такива хора предполагам. Та идеята ми беше да се фокусираме върху този факт най-вече, а не върху това, че "pirated software rules" (то като е'гати натякването излиза - сори, 7thString - неволно се получава ), 'щото това просто не е така. И тъй като ти се случва да наобикаляш чужди форуми/блогове и т.н., отношението към този тип софтуер и ако не дай Боже някой от членовете задава въпрос, защо във версията, която си свалих от еди къде си нещо не ми работи е крайно негативно и създава интересни (за прочит от нас, като Българи) дискусии. Така, че това с чинийката не е нашата страна само. Освен това софтуера особено от типа на Рийзън и ФрутиЛуупс се използва като музикален инструмент, а в другите случаи като средство и както мога да събирам за нов дисторшън, по същия начин го правя и за софтуер, пък си карам със стария дист. И тъй като знам, че в по принцип е много трудно за младите хора да си купят свестен инструмент и амп дори, пък камо ли софтуер и т'ва става едва в един момент, когато повече време отделяш на работата отколкото на свиренето ('щото обикновено свиренето не ти е работа) то разбирам използването на пиратски софтуер до един момент, до който можеш да си позволиш да събираш кинти за легализирането му... друго нещо не приемам, по мое мнение и съм го написал в горните постове, да не съ повтарям. Айде успех! no hard feelings Все пак коментираме си позициите, не се поучаваме, всеки си е различен и си има мнение, а и без т'ва ще ни преместят тез постове в коша предполагам Редактирано Януари 31, 2007 от synchu Цитирай
docc Отговорено Януари 31, 2007 Отговорено Януари 31, 2007 Докато има заплати 200лв,ще ползваме и пиратски софтуер,не сме виновни,че труда ни не се заплаща...Лаптопа ми е бъкан с кво ли не,а нямам нищо лицензирано(дори и Уиндоуса...) Докато се разчита на "тънката лайсна" - заплатите ще са по(и под) 200лв. Цитирай
Black Bird Отговорено Януари 31, 2007 Отговорено Януари 31, 2007 Докато се разчита на "тънката лайсна" - заплатите ще са по(и под) 200лв. Цитирай
Black Bird Отговорено Януари 31, 2007 Отговорено Януари 31, 2007 ок серозно. Купих си легален софтуер за да гледат легално на мен за там за където съм се загледал. Един човек с цел търси и намира начини. Успех на всички! Кораба е общ... Цитирай
Black Bird Отговорено Януари 31, 2007 Отговорено Януари 31, 2007 (Редактирано) иначе ако искате да сте легални има начини пускал съм не малко теми...но кой ги гледа... е само един уин хикс пе ви трябва за стотина долара Редактирано Януари 31, 2007 от Black Bird Цитирай
Black Bird Отговорено Януари 31, 2007 Отговорено Януари 31, 2007 (Редактирано) ^^ За легалния подход. темата е дълга но не сложна. Ако колеги искате да издавате музика и то на вън а съм убеден че всеки за това си мечтае. Трябва да намерите начин да работите с легални програми...колкото и трудно да е ... Мога да ви кажа пример. Зад океана ИЗОБЩО не ги засяга че заплатата ми е 140$ като учител Като искаш да "пробиваш" намираш начин а не се оплакваш. АКО се оплакваш /говоря от опит през годините/ ПРОСТО получаваш "ИГНОР" .Това е Ето колегата Ибобз си е купил мак и е решил и проблема с софта. Който иска се оправя! ето ползвам тези http://forum.muzikant.org/index.php?showto...mp;#entry208321 Редактирано Януари 31, 2007 от Black Bird Цитирай
aarab Отговорено Януари 31, 2007 Автор Отговорено Януари 31, 2007 Благодаря на всички писали по темета! Аз от опит знам,че всеки иска да ползва легален софтуер, но е много трудно, а и според мен има доста добър фриуеър. Аз лично ползвам много Фрути Луупс, СаундФордж, КуулЕДит и още доста.....ама ако трябва да си ги купя, заедно с Уиндоус...малииииииииииииии....ми, то ча трябва само вода от чешмата да пия....даже и за хляб няма да имам. Иначе,поздравявам всички които преследват целите си и ползват легален софтуер. Браво.... Цитирай
7thString Отговорено Януари 31, 2007 Отговорено Януари 31, 2007 ^Бая висока българска заплата трябва да вземаш, за да можеш да си ги позволиш, лишавайки се само от ядене и изобщо дори само инвестирайки всичко спечелено в софтуер А иначе за чужбина е ясно, който има мераци- или много добре трябва да се справя с watermark-овете, или легално П.П. в предната тема за легалния софтуер раздъфкахме "водните знаци" в аудиофайловете, идентифициращи програмите и лично се убедих как за 5 минути тия знаци се заличават НО поне за мен границата между оригиналния софтуер и пиратския е като границата между бизнеса и хобито, когато почнеш да трупаш кинти на чужд гръб вече е грозно. Цитирай
Black Bird Отговорено Януари 31, 2007 Отговорено Януари 31, 2007 ^Само малка забележка ще си позволя- обикновено пиратските версии на програмите излизат ПРЕДИ официалните И саунда е по ЯК така пишат Цитирай
BlueZone Отговорено Февруари 1, 2007 Отговорено Февруари 1, 2007 Специално що се касае до Cubase и Nuendo - всичко е повече от прекрасно, като изключим един дребен проблем - след експортване файла звучи по гадно отколкото прослушване на готовия микс преди да се експортне. Правя сравнение с едно и също парче експортвано на Nuendo 3 и на Pro Tools M-Powered. Не го казвам защото съм фен или мразя една от двете фирми - това не е така - кефя се и на двете. Пиша го само, защото мисля, че е редно да се отбележи. Хев а гууд тайм Цитирай
starfish Отговорено Февруари 1, 2007 Отговорено Февруари 1, 2007 За първоначална обработка на миди - Sonar 6. За аудио Cubase SX 3.1, аз лично на участията на Торнадо свиря с VST и са заредени през Cubase, забелязал съм че Sonar-a има проблем с усвояването на РАМ-та , и размърдам ли траковете за да си наглася звуците, сменя и обърква звуците на VST-та ми... Цитирай
adXok Отговорено Февруари 1, 2007 Отговорено Февруари 1, 2007 Не поВна дал съм са изказжал тука, ама аре малко мерудия и от мен. Ползвам Рийзън 3. Просто защото това беше единствената програма, която научих, че ставала за правене на музика неква. Вече почти 4 години имам комп и откак излезе Рийзън 2, все нея ползвам. Сега обаче седнах да чета за Нуендо и съм поразен от възможностите... няма да ги изброявам, спокойно! И ползвам така наречените пиратски версии, които аз смея да твърдя би трябвало да се наричат истински демо-версии. 1. Защо някой, който е правил нещо си там... кодове-модове, длл-ки-млл-ки, кастфони-настфони, ще ме задължава да дам един лев (примерно) за неговото творение, което е "най-доброто правено досега в този бранш, мулти-функционално ренде Вьорнер, за дома, гарайа, вилата; купувате сега и ще получавате безплатни ъпдейти-подобрения и нововъведения с едно кликване на мишката!" Е, мерси! Аз искам ПЪРВО ДА ГО ПРОБВАМ. "Ама разбира се, заповядайде, изтеглете си БЕЗПЛАТНО нашата "демо-версия", която обаче НЕ МОЖЕ да експортва създадените на нея файлове (примерно това), за разлика от пълната версия на цена от 1 лв.! Чакай бе, че каква демонстрационна версия е това тогава!? Току-що колегата Ибобз спомена, че не харесал как Кюбейс експортвал файловете. "Ами сигурно е ползвал пиратска версия, при легалната НЯМА, НЯМА, НЯМА такива проблеми!" Е, аз от де да съм сигурен, че ще е така, както казваш. Ти искаш да си продадеш продукта. Аз искам да купя такъв продукт, но искам първо да го ПРОБВАМ. И за това, колеги, предпочитам "нелегалните", но истински демо-версии. А, когато от скъпо струващите легални версии ми дадат примерно 30 дни ограничена за тест ПЪЛНОФУНКЦИОНАЛНА, ИСТИНСКА ДЕМО-ВЕРСИЯ, аз ще си я тествам, докато изтествам всичко, де що може да се прави с тая програмка. ---------------------------------------------------------------------- Още от малък скъсвах нервите на продавачките в музикалните магазини, когато исках "да чуя и следващото парче от албума... и следващото... и следващото..." накрая преценявах дали това което ми се предлага за закупуване си заслужава. Обикновено исках да чуя и друга (тогава касетки бяха, после дойдоха дисковете) касетка, защото, ПО ДЯВОЛИТЕ, дочувах разлика в звука на отделните копия! И така избирах най-харесалия ми продсукт за себе си. Така е и до днес! Цитирай
Recommended Posts