Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте,купих си кубе Marshall MG 15 R, има шум който се чува и без включена китара, може ли някой да ми каже нормално ли е това или трябва да е напълно безшумно?

Отговорено

Ами там е работата, че не съм ги надънил,шума зависи само от волюмето,другите потенциометри не оказват никакво влияние......тъпото е че дори да е насредата волюмето пак си го има шума....незнам дали е ок...

Отговорено

ммм Не абсолютно само си шуми....нищо не е включено и нищо не е набичено на макс....волюмето е на средата а другите потенциометри са малко преди средата.....

Отговорено

Батьовото, направо си :hooray: .

Сега остава да разберем колко са нагъсто звездичките и дали са цветни ...

Сега сериозно:

Какво е отношението шум/сигнал? Ако е ниско, тоест шумът и сигнала са близко по сила, проблем явно има.

Ако обаче шумът е далеч под сигнала, може и да е нормален.

Всичко зависи от количеството. А това се ИЗМЕРВА. И се сравнява с параметрите от производителя.

Най просто е да се сравни подобен( или същия) усилвател с твоя и да се прецени дали са еднакви или не.

Но това няма как да стане във форума.Най много да да се напълни с още празни приказки.

Отговорено

С риск да се обадя на слабо време :tomato: , дали е възможно тоз шум да идва от кофти ел. инсталация?

Към автора: Пробвал ли си да включиш кубето някъде другаде извън помещението където седи? Я при съсед, я при приятел?

Не ме бийте много!

Герги

Отговорено

Надявам се да помогна с разгадаването на шума.

Ако момчето е от Бургас, мисля си много вероятно е шумът да е нещо като

"въъъъъъъъъъъъъъ"

...ако не е, не знам :(

Отговорено

Имал съм такова малко Маршалско комбо и наистина си има някакво глухо съскане, когато е включено без включен инструмент в него. Не мисля че става въпрос за прозводвтвен дефект на конкретното комбо. Такова е качеството на цялата серия най-вероятно за съжаление.

Отговорено

• Айде сега качество.Имах MG50DFX и нямаше никакъв шум.На драйв канала като набримчиш гейна до края може да се появи съвсем малък шум иначе не би трябвало да се чува нищо.Провери си кабелите и китарата.Адаптери сингли или хъмбъкъри.Ако шуми без да е включен дори кабела на китарата значи нещо не е добре.На чист канал шуми ли?На драйв?На нисък гейн?Без отговорите на тези въпроси не можем да ти помогнем.Даже ако можеш запиши шума по някакъв начин.

Отговорено

Темата придоби обичайния махленско-форумен характер.

Заинтересовах се например как ще му се помогне на човека, като отговори на зададените въпроси? Може би с телепатия и телеПИПИЯ?

Хайде стига! Когато човек е болен отива на специалист, а не на квартална седянка!

За съжаление нещата опират до начин на мислене, меко казано. А там думата има Създателя... Колкото дал, дал.

Да ви ли прави впечатление, че авторът изобщо е за&@ал темата и не се вясва изобщо?

За което може да има причина освен в него и във всички нас.

Отговорено (Редактирано)

Подкрепям напълно мнението на Парния Валяк, крайно време е българите да се научим, че отмина времето, когато бяхме специалисти по всичко и се смеехме на американците, че се обаждат на ел-техник, като им изгори крушката.

Редактирано от TubeFan