shtur4o Публикувано Ноември 5, 2011 Публикувано Ноември 5, 2011 Здравейте на всички, Днес, в нетърпение да пробвам новия си микрофон, попаднах на простичък, но хубав блус-джем трак. Споделям го тук, за да почерпя идеи, а и да се позабавляваме. Свирейки, стигнах до 2 (две) заключения - липсва ми мнооого въображението в блус-а, но за сметка на това всеки 5-ти тон ми е фалшив Е, давайте, като за събота късен следобед Джем трака: dom-blues-b-120bpm.mp3 Моят опит: Shtur4o Blues Bm.mp3 Енджой ! 2 Цитирай
shtur4o Отговорено Януари 1, 2012 Автор Отговорено Януари 1, 2012 Здравейте и за много години на всички! Живи и здрави! След обстоятелствено (!) заслушване на бекинг трака,стигнах до заключението, че тоналността е мажорна. Разбира се, аз горе си свирукам в минор. Типично за мен ! Както казва баба - глухото си е глухо. :hysterical: Та, онзи ден направих още едно записче, този път във вярната ( надявам се )тоналност. Ето го: Shtur4o Blues Bmaj.mp3 Този път с три пъти повече грешки, но от сърце. Тъй като и в заглавието съм написал "минор", да не е някой да се е подвел ( и не му се свири минорен блус) и затова да няма включвания? Давайте, Нова Година - нов късмет! 1 Цитирай
Hillbilly Отговорено Януари 1, 2012 Отговорено Януари 1, 2012 Честита Нова!Принципно можеш да свириш мажорни и минорни пентатоники смесено,добре е ,че раздвижваш джема,не се самокритикувай - важно е желанието за свирене,не да си мерим *** кой е по- велик,че джазмените ни вкарват в 3-та глуха. И аз ще се включа,ама точка 1-да отхапе телефона жената,че 2 часа говори с родата,точка 2-да поизтрезнееме,че и Васил комшията ще черпи. Цитирай
shtur4o Отговорено Януари 1, 2012 Автор Отговорено Януари 1, 2012 ^ Ами, вече се чудя какви трикове да измислям, че да раздвижвам темите и накарам хората да джемят. Мажорно, минорно, ..... накрая и едно смесено ще запиша. Но си прав, спирам самокритиките - важното е свирене да има. Чакам твоето включване, както и на другите съфорумци. Цитирай
stomanow Отговорено Януари 2, 2012 Отговорено Януари 2, 2012 (Редактирано) Готин трак,готино включване ,за много години на всички .Махмурлийски следпразничен опит http://www.4shared.c...r4o_jam-04.html . пак се изложих с fade out-а ...стил,кво да правиш . Редактирано Януари 2, 2012 от stomanow 4 Цитирай
kirilsat Отговорено Януари 2, 2012 Отговорено Януари 2, 2012 За много години в Джема!!! Само свинско и винско на БалканЯ, а тя - новата година дошла вече и в джема..... Браво!!! Ето и моето планинско включване! Пиьеньето не прощава!!! 5 Цитирай
shtur4o Отговорено Януари 2, 2012 Автор Отговорено Януари 2, 2012 Ехеееее.....бравос! И двамата джемите чудесно като сте махмурлии Стоманов - китарката ти звучи точно по мой вкус! Комплименти! Киро - едно голямо приятелю! Дай, дай, почнахме годината! Цитирай
kirilsat Отговорено Януари 2, 2012 Отговорено Януари 2, 2012 Жив и здрав, shtur4o!!! Знам, че не съм много претенциозен към звука, но свиря с "купешки блинди" от Гитар Рига.... При тебе се забелязва съществен напредък, което е похвално!!! Както Другаря Кире често се изразява - С`ирьенье му е майката!!! Цитирай
stomanow Отговорено Януари 2, 2012 Отговорено Януари 2, 2012 ^Бая "планинската" ги къдриш .Щурчо,мерси за комплиментите за звука,на мен не ми харесва,ама като за "купешка бленда"( ) от амплитюб 3 става. Цитирай
synchu Отговорено Януари 2, 2012 Отговорено Януари 2, 2012 Къде без мен? ЧНГ за МНГ и червено винце с тънко мезе. http://soundcloud.com/synchu/saturday-2-jimjam 1 Цитирай
kirilsat Отговорено Януари 2, 2012 Отговорено Януари 2, 2012 ^ Така, както си лежа до печката в БалканЯ и преглеждам форума, ми дойде една идея... . Като се изпролети и всичко тук стане зелено, що не си организираме едно джемче сред природата?! Те така - за кеф....... Селото е в Троянския Балкан, има писта за АТВ-та и кмета е разбран човек! Цитирай
DREAMMIND Отговорено Януари 3, 2012 Отговорено Януари 3, 2012 Мислите, че ше минете без мен а? Аааааа хванах ви. :-) 3 Цитирай
shtur4o Отговорено Януари 4, 2012 Автор Отговорено Януари 4, 2012 ^ Страхотно включване! Много настроение, много хъс! Бравос! Цитирай
Hillbilly Отговорено Януари 10, 2012 Отговорено Януари 10, 2012 Да не ми пишете отсъствие драснах един опит,по ми е интересно какво мислите за звука,свиренето е на автопилот http://www.esnips.com/displayimage.php?album=2999074&pid=33253153#top_display_media Цитирай
Recommended Posts