sw1tched Отговорено Октомври 16, 2011 Автор Отговорено Октомври 16, 2011 На този етап ще сменям струни, изобщо нямам желание да правя ъпгрейди ако наистина може да ми се размине с нови струни. Ще потърся от познати използвана 4-та или 3-та да видя дали има разлика в нивата и ако да ще инвестирам в едни прилични струни. Всичките ми ресурси потъват в звукозаписна техника и софтуер, никакъв шанс да събирам пари за свестен бас. BTW, освен Елексир продават ли се други струни на бройка и къде? Благодаря за инфото досега! Цитирай
blr Отговорено Октомври 16, 2011 Отговорено Октомври 16, 2011 Освен Еликсир, други не съм виждал. В каталога на Ротосаунд във Форте Мюзик фигурират единични струни, но дали въобще някога са внасяли, не знам. Цитирай
golfabitch Отговорено Октомври 16, 2011 Отговорено Октомври 16, 2011 Няма ли да е най-добре да си купиш един комплект струни,отколкото различни,защото най-малко ще има разлика в тонът и плътноста? Цитирай
sw1tched Отговорено Октомври 16, 2011 Автор Отговорено Октомври 16, 2011 ^ Да, въпросът ми беше по принцип дали има, но наистина в контекста на дискусията седи малко подвеждащо. Насочил съм се към prosteels, бях слушал семпли с такива и много добре седяха за агресивна, тежка музика. Виждам само 6-струнен комплект в music-world, предполагам че не е проблем да взема такъв и да не ползвам най-тънката струна от комплекта. http://www.musicworl...EPS170_6SL.html Цитирай
blr Отговорено Октомври 16, 2011 Отговорено Октомври 16, 2011 Не е проблем, взимаш струните от 45 до 130 и слагаш. Ако ще се дропваш В до А, 130 е задължително, а ако ще дропваш и другите с тон надолу 100-D и 80-G ще са ти тънки. Цитирай
sw1tched Отговорено Октомври 16, 2011 Автор Отговорено Октомври 16, 2011 Благодаря, най-много за дроп-A става дума, така че другите не мисля да ги мърдам надолу. Цитирай
serengeti Отговорено Октомври 16, 2011 Отговорено Октомври 16, 2011 (Редактирано) И аз се прецаках по същия начин,но като продадох баса загубих 60 лв.Както казват колегите всяка инвестиция в електроника и адаптри е загубена кауза,освен ако не оставаш на тази конфигурация и да си ги местиш по новите басове.За 34 мензура и дроп 130 са малко тънки,усещането е коренно различно на 135 Редактирано Октомври 16, 2011 от serengeti Цитирай
Nikifena Отговорено Октомври 16, 2011 Отговорено Октомври 16, 2011 Пиши на Краси - темерут. Той има най-разни адаптери. Може и да има нещо излишно. Цитирай
Recommended Posts