Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Искам някакво метълджийско кубе до 50W.Имам 100W транзисторно, но ми е голямо за апартамента и не мога нито да го усилвам като хората нито да му намеря подходящо място в малката стая.Дайте някакви идеи към какво да се насоча

Отговорено (Редактирано)

Идеи немога да ти дам, нямам голям опит с кубета. Но недей си мисли, че ако си вземеш 50 ватово, ще е осезаемо по-тихо и съответно ще можеш да го усилваш много. Ако са с подобни говорители, разликата в нивата ще е почти незабележима. Също и особено много място няма да ти освободи 50 ватовото. Затова, според мен, ако те кефи сегашното ти кубе като цяло или карай с него или се насочи към нещо доста по-малко.

EDIT: Сега забелязвам, че си написал До 50w. В такъв случай важи последната ми препоръка.

Редактирано от Mairomaster
Отговорено

Здрасти! Можеш да хвърлиш едно око на тази обява : http://forum.muzikant.org/index.php?/topic/109790-fender-hot-rod-deluxe/page__p__689362__fromsearch__1#entry689362

Кубето е 40W.Редовно си свиря в къщи с него(живея в жилищен блок)т.е. като е намалено пак си звучи,но също така е и много мощно и става перфектно за live.Принципно не ватажа е мерната единица за силата на звука (звуконалягането),а децибелите.Така че може и да е 20 вата,но да ти изкърти главата от саунд :-) Поздрави!

Отговорено

^Все си мисля, че 40 вата лампа е доста силно за дома, дори и за клубна хава.( аз лично свиря с 30 вата лампа и ми идва доста в репетиционната и някакви лайфове, не мога да го натопорча с кеф)

Към питащия, на твое място бих се ориентирал към някакво 20 - 30 ватово хибридно комбо, ще ти върши работа за дома и за малки концерти с микрофон отпред, че защо не и за по-големи изяви. Или запази си 100 - ватовия за репетиции и жива изява и си вземи за вкъщи някакво практис усилвателче 10 -15 вата транзистор или 3 -5 вата ламбе.

Отговорено

Искам някакво метълджийско кубе до 50W.Имам 100W транзисторно, но ми е голямо за апартамента и не мога нито да го усилвам като хората нито да му намеря подходящо място в малката стая.Дайте някакви идеи към какво да се насоча

Аз ти препоръчвам Peavey VYPYR, 30W версия. Има доста ефекти, симулация на аналогов дистер и като цяло лично аз съм страшно доволен от него. Да не говорим, че за разлика то Line 6 - овете различните китари звучат по различен начин :)

Ето линк за допълнително инфо:

http://www.peavey.com/products/instamplifiers/guitaramps/vypyr/

Отговорено

ами аз имам процесор ,така че не държа да е с вградени дистери, но ще го видя.май 30W вариант е напълно достатъчен за панелка

Отговорено

Bugera V5. Тоз мушмурок ми строши зъбките при тестове. Приятно звучи, има доста душа в него и няма ефекти, а можеш спокойно да "врежеш" сегашния си чейн в него. Аз го тествах с MXR Fullbore metal и направо ми стана приятно на душата.

ЦЪК :)

• 5 weeks later...
Отговорено

Каква е разликата дали ще вземеш 50 ватово и ще го надуваш до пръсване или с 100 ватовото ще си седиш на 3-4 volume? за големината ок, ама едно примерно 50 ватово би ти заемало съвсем малко по-малко място. според мен е безсмислено, ако всичко на твоето си му е наред да даваш пари на вятъра! Моето старо кубе беше 100 ватово от българските респромове , новото ми е "Randall" RX-75 watts и заема и по-малко място и дъни дори повече от респрома. :)

Поздрави, Калоян! :virtuoz:

Отговорено

^50 ватово кубе е много далече от надуване до пръсване, когато става въпрос за апартамент. Това всеки ден го проверявам.

@Arcturus666 Атакса, който Тони ти препоръча е много добър вариант (имам такъв), но за метъл му трябва външен дист. Хубавото му е много добрия чист канал и 12-инчовия говорител за разлика от всички 30 ватови транзисторни кубета, които знам, които са с 10-инчови.

Отговорено

C 30w в панелка комшиите първо ще ти пуснат сълзотворен газ и после ще те линчуват неколкократно дневно в продължение на 6 месеца...хахаха..шегата на страна ,но наистина ,ако се съобразяваш с околните на теб в жилищна сграда,имай впредвид ,че най-общо казано за да усетиш двойно намаляне на силата на звука трябва 10 пъти да намалиш мощостта...повярвай ми говоря и от личен опит.гарантирам ти че в една и съща колона ако намериш ралика между 30 ватова и 100 ватова глава ще те черпя бира...не говорим за тъй нареченият "headroom"на звука,но в панелка кой го е еня.Просто съвет при избора.Успехи!

Отговорено

За тихо, домашно свирене, според мен, е по-важно да си с по-малък говорител, отколкото с по-малко мощност.

Дори с 5W амп, един 12" говорител бута прекалено много въздух и пак става дандания.

Работата идва от там, че ако искаш да размърдаш цялата му мембрана, за да не звучиш като пръц - все ще трябва да усилиш повечко, отколкото при 10" или 8".