Jump to content
Българският форум за музиканти

LightBinder

Members
  • Мнения

    21
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от LightBinder

  1. Най-лесното нещо, което можеш да направиш на този етап, е да си вземеш тоновете от Cmajor, т.е. както са ни учили в училище - до, ре, ми, фа, сол, ла и си, като на тези тонове отговарят следните акорди: C, Dm, Em, F, G, Am и Bdim Сега можеш да експериментираш със всякакви комбинации от горните акорди, за да свикнеш с интервалите, настроенията и т.н., като силно ти препоръчвам да избягваш Bdim на този етап, защото е дизонантен и в момента повече ще ти пречи. Съветвам те, както Evtim Djerekarov любезно обясни, да погледнеш класическата хармония, както и да помислиш за учител, ако искаш да се занимаваш сериозно.
  2. Когато свирих на класическа китара това беше редовният сценарий - слагах нови струни и първите 1-2 дена китарата постоянно се разстройваше. След това обаче струните "улягаха" и всичко си идваше на мястото. Та моят съвет е изчакай още ден-два, свири колкото се може повече, и виж дали проблема още е налице.
  3. Напълно подкрепям. Щом ще наблягаш предимно на метъла е хубаво да си харесаш китара с двойни адаптери, а марката я остави на заден план за сега. С времето ще започнеш да усещаш истинската разлика между инструментите и тогава ще можеш да направиш по-коректна преценка точно коя китара е твоята, защото няма нищо по-хубаво от това да си харесваш тона. Но дотогава - keep rocking it
  4. Аз ти препоръчвам Peavey VYPYR, 30W версия. Има доста ефекти, симулация на аналогов дистер и като цяло лично аз съм страшно доволен от него. Да не говорим, че за разлика то Line 6 - овете различните китари звучат по различен начин Ето линк за допълнително инфо: http://www.peavey.com/products/instamplifiers/guitaramps/vypyr/
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.