seek,fuck & destroy Публикувано Май 15, 2006 Публикувано Май 15, 2006 Здравейте Реших да се обърна към всички Вас.И да попитам по какъв начин си почиствата китарата с какво.Защото не еприятно инструмента да е мръсен. Поздрави :guitar: Цитирай
vlex Отговорено Май 15, 2006 Отговорено Май 15, 2006 Аз лично чистя с кърпа от микрофибър като от време на време слагам и някъв препарат за дърво, че да придаде малко блясъчец Ем ефтино и бързо ем ефекта не е никак лош Цитирай
TONY Отговорено Май 15, 2006 Отговорено Май 15, 2006 купувам си от xxxx - рубрикат за тяло и друг за струни единят беше дадарио ,другия май дандреа отиваш в магазина и има двама любезни и в час продавач - консултанти и им се доверяваш за кърпа ползам плат от скъсан чершаф или скъсани джинси( мек плат - не дънки) Цитирай
TONY Отговорено Май 15, 2006 Отговорено Май 15, 2006 (Редактирано) Ами отдавна съм ги купувал - за сруните е по ефтин - 5-6-7 лв за тяло да кажем на 10 до 15 - нямам спомен Дилeтант - предполагам ще е по наясно с цените Форума има една функция - EDIT - която означава "редактирай". За това следващото ти мнение поради изчерпателността на поправката на грешките, си ходи яко дим! Редактирано Май 16, 2006 от MDFk Цитирай
DILETANT Отговорено Май 15, 2006 Отговорено Май 15, 2006 По-добре да се иде на място в РФ, защото има различни видове и марки препарати, за тяло, струни или фингърборд. Там пичовете са компетентни и ще кажат кое за какво става. Цитирай
backinbizzness Отговорено Май 15, 2006 Отговорено Май 15, 2006 аз лично ползвам мек плат.. от тея дето цайси се чистят. Рядко някакъв разтвор ползвам. Обикновено е на пръсти и това е достатъчно.. а праха по адаптерите ме вбесява.. а се чисти най-трудно. Цитирай
jFog Отговорено Май 15, 2006 Отговорено Май 15, 2006 (Редактирано) С Влажни кърпички(без алкохол), за бебешки дупета Редактирано Май 15, 2006 от jFog Цитирай
emil Отговорено Май 15, 2006 Отговорено Май 15, 2006 Има спрейове със сгъстен въздух. Те са страхотни за чистене на труднодостъпни места от прах (напр адаптери). Цитирай
Kelly Отговорено Май 15, 2006 Отговорено Май 15, 2006 Праха по адаптерите и отстрани на тях се чисти лесно с туфи за уши...може и да се напоят с някакъв препарат и става съвсем лесно. Иначе и аз не ползвам много ''козметика'' за китари,само с няква кърпа я чистя от време на време или с мокри кърпички.А най-подробно я почиствам като сменям струни,защото от свирене китарата ми няма време да прашаса :green: Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Май 15, 2006 Отговорено Май 15, 2006 Aз я бърша с мек плат, като я търкам доста, и ако е необходимо я навлажнявам(китарата), и изчаквам 2-3 минути, после я изтърквам хубаво. Така и политурата винаги е добре . Иначе фингърборда веднъж на 2-3 месеца го мажа с бадемово масло(в аптеките 1.75 лв). Така дървото не изсъхва, и не изсветлява, а винаги седи тъмно, и като ламиниран паркет. Освен това маслото подхранва дървото. Цитирай
SomeoneElse Отговорено Май 15, 2006 Отговорено Май 15, 2006 (Редактирано) Аз също ползвам само сух мек (май се води кадифен) плат. С малко по-упорито търкане падат пръстовите отпечатъци. Ако не става цвъквам и съвсем малко веро от това, дето майка ми мие чиниите То действа отбезмазняващо и доста добре чисти. За прахта по адапторите - мушкам плата между струните и адапторите и започвам с възвратно-постъпателните движения А на ръбчетата се обслужвам с подръчни материали - имам си една химикалка, дето вече не пише и с върха натискам така че да може кадифето да стигне до ъгълчетата, където принципно най-трудно се чисти Редактирано Май 15, 2006 от SomeoneElse Цитирай
Icarus Отговорено Май 15, 2006 Отговорено Май 15, 2006 С кърпичка за очила смъквам отпечатъци, прах ако има, ала-бала, повечето лайна. Забърсвам преди и след свирене (почти) винаги. Като сменям струни минавам тялото с Пронто за дървена мебелировка (отидох си аз в динакорд да питам за мазила за китари и такива работи и пича ми вика с тва.. и си върши работа. С пчелен мед :green: ). Хем чисти, хем блясък си има, хем евтино Цитирай
fire_garden Отговорено Май 15, 2006 Отговорено Май 15, 2006 (Редактирано) На мен ми подариха едни препарати : Fender - Instrument Care Kit - те са три препарата (има си инструкция как се ползват) и една много яка гъбичка за чистене. Много лесно се махат мръсотиите без много търкане. Абе с тея чудесии китарата става трепач, а и след това не остават толкова следи от пръсти по нея. Освен това препаратите са много (като количество) - има да ги ползвш ... П.П. Забравих да добавя, че са от "xxxx" Редактирано Май 15, 2006 от fire_garden Цитирай
icho7ryches Отговорено Май 15, 2006 Отговорено Май 15, 2006 Ама вие си чистите инструмента???! :think: ба.. таз дейност, пък, ква беше... позабравил съм, явно отдавна не съм я извършвал! Абе, тряя да е олд-скуул - само хипария, метълщина и никво чистене (било то на инструмента)! Питайте Jak The Track - той ги разбира тия работи. Цитирай
Recommended Posts