Jump to content
Българският форум за музиканти

Тема за лютиери в раздела "изработка и ремонт"


Recommended Posts

Кольо, точно това казах и аз:

 

Разбира се се всеки по желание. Никои не ги насилва

 

и още

 

...да се създаде подраздел "Лютиери и техници" в "Изработка и ремонт" и там всеки от тях да си създаде тема с координати, занимания и представяне на изработени неща, или идейни проекти и там хора сблъсквали се с тях да дават мнение.

 

Иначе като се почне едно .... нема спирка ... както казах Бате Енчо го дават всяка събота сутрин!

 

Герги

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

е аз викам да се дигнат нещата едно ниво нагоре - що не :)

в смисъл реклама е всяко нещо, което прави хората да научават за теб, и тема в тоя форум може да бъде сериозна реклама. въпрос на време е един раздел с теми за лютиери, аудиотехници и пр. да започне да бъде разводняван като борсата, затова нека мислим една-две крачки напред :)

пък и такива справочници е добре да стоят както във форума, така и в главния сайт, който, макар и поосвежен, все още не настига форума по динамика, може би щото последният и не ражда много теми, достойни за сайта...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Свилене, за мен е все тая. Както прецените, че е по-добре и по-организирано. Моята идея беше просто да се събере необходимата информация за всеки лютиер на едно място и именно на база лични впечатления, а от там как ще се развие...затова съм я пуснал тази тема :) Но и за да се избегне момента със саморекламирането, според мен по-добре е този раздел да се списва от модератор и по негова преценка да се поства инфо за един или друг човек. Или можем и ние самите да го направим, стига да сме достатъчно съзнателни. Твоята идея е да се получи подраздел подобен на "рейтинг на продавачите и купувачите", което адмирирам, така наистина ще е най-подредено. В смисъл, всеки от нас от добра воля и защото е доволен от услугите на даден лютиер би написал координатите му там и кратки общи впечатления. Като тук ще оборя "rockozaurus", защото точна така ще се избегне момента с явната реклама, което ние и сега го имаме, просто не е систематизирано и подредено и трябва да загубиш часове, за да откриеш това, което търсиш. А понякога ситуациите наистина са драматични. Като последните дни при мен, защото да откриеш дупчица от дървояд в нови и скъпи барабани, за каквито си мечтал, а после и работил усърдно, е доста неприятна и стресова ситуация, в която е необходима помощ от квалифициран човек. Тогава да започнеш да ровиш и търсиш координати е най-малкото неуместно, защото самата представа да има някаква жива твар, която изгризва любимият ти инструмент, е меко казано влудяваща и ти се иска на секундата да го унищожиш. Тогава първото, което правиш е да питаш Гугъл, защото тук под думичката "лютиер" ти излизат поне 3-4 страници теми, които трябва да прегледаш усърдно, с което се губи смисълът на форума.

Разбира се всеки майстор ще може да заобикаля правилата, като ако е познат тук, то може да си създаде нов акаунт и да се саморекламира. Да, но всичко опира до съвест, защото като си сложиш в подписа, че продаваш незнам какво си и напишеш десет мнения днес, то това пак е заобикаляне на правилото за седемте дни, нали така? А прекупвачи с добри рейтинги също има немалко, като доволните клиенти им правят вид реклама, което също е заобикаляне на правилата. Затова в тази ситуация аз лично съм против заплащането, стига да го направим както трябва. А най-лесно е да се пита един майстор дали желае да получи някаква публичност, както в моят случай ми бяха дадени абсолютно безплатни съвети, линкове с информация, координати, както се казва безценна информация за такъв момент и най-малкото, което мога да направя за човек, който ми е подал ръка, то и аз да подам своята :) Затова идеята ми е всичко да е чисто и на добра воля :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Незнам моето мнение дали ще има особено голям значение, но аз лично, както и още няколко човека (съфорумници) имаме нужда точно от такава тема. Мисля че идеята е страхотна и ще послужи на доста хора.

Относно това за рекламата - мисля, че повечето лютиери нямат нужда от реклама, а по-скоро от достъпно място за техните координати, телфони и т.н.

 

Аз съм "ЗА" с две ръце! :happy:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Понеже не виждам някакво развитие на нещата, да попитам дали се обсъжда този въпрос от форумната управа? Случва ли се нещо, ще се случва ли, кога? Ако ли не, поне да си знам :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мисля, че ако самите лютиери бяха заинтересовани, досега щяха да вземат някакво отношение. Те не го правят, следователно сегашното положение ги устройва (според мен де)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първоначално не ми се стори добра идея, защото за всеки има доста писано, но в последствие като си припомних на мен самият, колко трудно ми беше да изнамеря контакти на човек, от когото имах нужда - беше си истинско приключение. Давам си сметка, че за новите потребители намирането на подредена информация за когото и да било, извършващ някакви услуги, ще е доста трудно упражнение, особено непознавайки форума.

... така че нека направим някаква подредба на информацията на онези, които изработват нещо или предлагат някакви услуги и нека помислим, как да запазим тези теми чисти, подредени и информативни. Аз съм "ЗА".

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако някой поеме ангажимента да систематизира информацията безпристрастно, чисто информативно, ще направя една тема и ще я заключа, за да седи чиста. Когато е необходимо да се добави нещо, ще се пусне едно ЛС до мен или някой модератор.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^След като аз съм пуснал това предложение, логично е да го направя. Ще ти пратя само имена и координати надявам се на всички лютиери, които са посочени, но без мнения на техни клиенти, защото виждаш какво мерене на достойнства стана, а и оценката е много субективно нещо, кой прав, кой крив...А от там нататък може да се развие темата като подраздел, както Свилен по-горе предложи, за да има и мнения за работата на всеки майстор.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.