Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Значи имам 1 процесор и искам да го свържа с 2 или 3 китари.Някакъв преходник ли ми трябва?И какъв по точно?И дали са евтини?

Отговорено

Едновременнно ли ще ги пускаш китарите, или само ти ще свириш? При втория вариант има малко опции. Но ако искаш две китари в един проц заедно е малко трудно, не и невъзможно, но според мен много незадоволително. И да не кажа, ама евтините процесори вършат повече работа от е"Ф"тин "ПРЕ(х)ОДНИК".

Отговорено (Редактирано)

Да едновременно искам.Значи да минават през процесора двете,а инъче ще отиват в 2различни кубета.За 2ма,3ма човека ще свирим и само 1 процесор и затова.Та какви преходници има?И от къде да си купя?

Редактирано от пепел
Отговорено

както казал лекарят на двете зайчета, които го попитали защо не могат да си направят малки зайчета:

абе момчета, вие как я мислите тая работа?

• Like 5
Отговорено

Това което искаш е в една тенджера да се сготвят няколко ястия и после на всеки отделен човек да се даде отделно ястие.

Би ли обяснил как го мислиш въобще?

• Like 3
Отговорено

Тия упътвания за какво ги пишат хората??? Прочети вътре какво може и как се прави. Ако проца има два входа, два канала и два изхода ще стане - пак там си и пише как се свързва. Такива са разни рак процесори за ефекти като Behringer Virtualizer DSP или пък TC Electronic M-One (има ги много). Но флоор играчките тип Digitech RPxx или Zoom G1/G2 не могат.

Отговорено

Представям си картинката: трима пича с китари настъпват с насочени жакове към горкия процесор.

Питате ли го какво му е.....

• Like 10
Отговорено

Китаристът трабва да си има китарка, перце, кабелче, процесор или ефекти, кубенце. Те са си негови и едновременно може да ги ползва само той.

Другият китарист, дето си няма някой от тези компоненти, не може да ползва чужди едновременно с притежателя им.

Надявам се, че го написах пределно ясно.

Не ми се иска да си представя какво ще се случи, ако се забият две китари в един процесор.

Отговорено (Редактирано)

Човека по горе каза,че може да стане с преходник.А инъче е ясно,че не може направо.Има само един input.По принцип трябва да има нещо такова се едно като сплитер един вид.

Редактирано от пепел
  • Like 1
Отговорено

Физически е възможно да се вържат две китари към един процесор, но няма никакъв смисъл. Ако въобще се получи, изходния сигнал ще е много слаб и мръсен.

Вариант е ако имате на разположение компютър, вържете едното кемене към него и използвайте VST софтуер - Guitar Rig, Amplitube .. и т.н.:thumbs_up:

• Like 2
Отговорено

От доста опит в същата гадна история и доста измервания мога да кажа,че номера не става с обикновен преходник които свързва механически двата сигнала от китарите.Когато се свържат 2 кирати с тоя преходник,сигналите им идват паралелно свързани,което променя вътрешното съпротивление,изходното напрежение колкото и да е малко,смесва честоти или с две думи,всичко става гювеч.Всяка една такава промяна има огромно значение за звученето на на китарата и повярвай ми,няма да ти допадне.На изхода на ефекта историята е същата почти.аз реших проблема с 2 прости самоделки миксерчета,едното от които смесва китарите без да засяга горе изброените параметри,и другото на изхода е подобно на първото.Разликата в двете е че едното трябва да има високо вътрешно съпротивление,а другото трябва да е с малко и това е цаката.

• Like 1
Отговорено

...изходното напрежение колкото и да е малко,смесва честоти...

...На изхода на ефекта историята е същата почти.аз реших проблема с 2 прости самоделки миксерчета,едното от които смесва китарите без да засяга горе изброените параметри,и другото на изхода е подобно на първото.Разликата в двете е че едното трябва да има високо вътрешно съпротивление,а другото трябва да е с малко и това е цаката.

Част от поста има смисъл, но като цяло е пълна неразбория.

Хайде сега малко по-разбираемо (и грамотно) , че май се смесиха честотите...А? Освен това са измислени схеми, графики...ала-бала. Да видим за какво става дума.

• Like 2
Отговорено

Ако разполагаш с миксер,който има ефект лууп може да включиш китарите в миксера а процесора в луупа. Това е май единствения вариянт за който се се сещам. Не съм сигурен дали ще стане и какъв звук ще излезе. Поначало да се включват две китари в един проц ми звучи ненормално. За мене всеки инструмент трябва да носи собственото си звучене,характер,динамика както и всеки музикант. Това което искате да направите образно казано е като да си забъркаш за закуска баничката с бозата в една кофа.

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.