Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Купих си китара Epiphone Les Paul Studio Deluxe.Струните ми бяха леко високи затова ги свалих малко но на пета струна октавата на свободна и на 12 позиция просто не е октава а...нещо съвсем друго.Въпроса ми е познавате ли някой с машина която да направи китарата в оптималното й състояние за свирене ?

Отговорено (Редактирано)

Аааам, лютиерите имат такива машини май. Иначе относно проблема ти, трябва да ти се настрои интонацията на съответната струна, прави се от болтчето, което е завито в седлото на съответната струна на бриджа. Потърси информация в нета, има писано доста за подобни настройки.

Редактирано от Mairomaster
  • Like 1
Отговорено

Моят съвет, е да се обърнеш към лютиер,ако не си в час с тези настройки,най безпроблемно е. :thumbs_up:

• Like 3
Отговорено

Стига с тия лютиери, интонацията е елементарна настройка. Писано е тук, и целият интернет е пълен със статии и видеа как се прави.

• Like 2
Отговорено (Редактирано)

По всяка вероятност няма да е само на една струна тази разлика!

Пусни си тунер и настройвай на свободна струна и на октава с винта ...

-----------------

Ники , изби рибата с инструмента... :hysterical:

Редактирано от rockfire
  • Like 1
Отговорено

Тук, струва ми се, проблемът е още по-прост - пичът сигурно твърде ниско е свалил струните, затова при някои позиции струната лежи на няколко прагчета едновременно, така че съответната струна трябва да се повдигне, тоест седлото й да се повдигне, докато този проблем изчезне

• Like 1
Отговорено

на пета струна октавата на свободна и на 12 позиция просто не е октава а...нещо съвсем друго

От инотацията е.Тон при 12 прагче се коригира м/у въпросния тон и прилежащия му флажолет.

Трябва да звучат в една тоналност.Необходими са тунер (добър слух) и отверка.

Преди преместване на седлото се отхлабва леко труната за да не се скъса.

Успех!

@Velius - повече чети, по-малко пиши. ;)

• Like 2
Отговорено

Убау си чешете клавиатурите, ама той пича като го гледам даже не е наясно за какво говори

на пета струна октавата на свободна и на 12 позиция просто не е октава
... говорим за тонове, пишем октави ...

Нема сми'! Тая тема даже не знам дали е и за коша!

Герги

Отговорено

Младежът не е наясно с терминологията, но общо взето се разбра какъв е проблемът и с каква "машина" се отстранява. Естествено, че "октава на свободна" ми пили ухото, но това е бял кахър. Ще се научи с времето. Дали пък всеки месец да не организираме приятелски курсове за ограмотяване. Естествено с ВХОД. Да речем 5-6 бири на човек. Добре изстудени. И задължително да си носят "машини".

• Like 1
Отговорено (Редактирано)

/off-topic

@Fats

Току-що даде идея, която май не се е случвала в широкия й вид - а именно - сбирки на форум "Китара". А има хора, които при наличие на време, има много какво да разкажат и покажат...

Редактирано от Chieftain
Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.