RedFender Публикувано Септември 14, 2011 Публикувано Септември 14, 2011 Купих си китара Epiphone Les Paul Studio Deluxe.Струните ми бяха леко високи затова ги свалих малко но на пета струна октавата на свободна и на 12 позиция просто не е октава а...нещо съвсем друго.Въпроса ми е познавате ли някой с машина която да направи китарата в оптималното й състояние за свирене ?
Mairomaster Отговорено Септември 14, 2011 Отговорено Септември 14, 2011 (Редактирано) Аааам, лютиерите имат такива машини май. Иначе относно проблема ти, трябва да ти се настрои интонацията на съответната струна, прави се от болтчето, което е завито в седлото на съответната струна на бриджа. Потърси информация в нета, има писано доста за подобни настройки. Редактирано Септември 14, 2011 от Mairomaster 1
iliev.p Отговорено Септември 15, 2011 Отговорено Септември 15, 2011 Моят съвет, е да се обърнеш към лютиер,ако не си в час с тези настройки,най безпроблемно е. 3
Icarus Отговорено Септември 15, 2011 Отговорено Септември 15, 2011 Стига с тия лютиери, интонацията е елементарна настройка. Писано е тук, и целият интернет е пълен със статии и видеа как се прави. 2
Nikifena Отговорено Септември 15, 2011 Отговорено Септември 15, 2011 За твой късмет, в България продават доста машини за тази цел. Има ги навсякъде и изглеждат така: 14
rockfire Отговорено Септември 15, 2011 Отговорено Септември 15, 2011 (Редактирано) По всяка вероятност няма да е само на една струна тази разлика! Пусни си тунер и настройвай на свободна струна и на октава с винта ... ----------------- Ники , изби рибата с инструмента... Редактирано Септември 15, 2011 от rockfire 1
Явор тъпото Отговорено Септември 15, 2011 Отговорено Септември 15, 2011 Тук, струва ми се, проблемът е още по-прост - пичът сигурно твърде ниско е свалил струните, затова при някои позиции струната лежи на няколко прагчета едновременно, така че съответната струна трябва да се повдигне, тоест седлото й да се повдигне, докато този проблем изчезне 1
Slacoth Отговорено Септември 15, 2011 Отговорено Септември 15, 2011 на пета струна октавата на свободна и на 12 позиция просто не е октава а...нещо съвсем друго От инотацията е.Тон при 12 прагче се коригира м/у въпросния тон и прилежащия му флажолет. Трябва да звучат в една тоналност.Необходими са тунер (добър слух) и отверка. Преди преместване на седлото се отхлабва леко труната за да не се скъса. Успех! @Velius - повече чети, по-малко пиши. 2
Baby Thomas Отговорено Септември 15, 2011 Отговорено Септември 15, 2011 ...Трябва да звучат в една тоналност... Мисля искал си да напишеш "с еднаква височина"
Явор тъпото Отговорено Септември 15, 2011 Отговорено Септември 15, 2011 ^ Е ти сега го изкара, че не прави разлика между тоналност и височина на тона, все пак пичът явно много е чел, така че аз му вярвам
Георги Тотев Отговорено Септември 15, 2011 Отговорено Септември 15, 2011 Убау си чешете клавиатурите, ама той пича като го гледам даже не е наясно за какво говори на пета струна октавата на свободна и на 12 позиция просто не е октава ... говорим за тонове, пишем октави ... Нема сми'! Тая тема даже не знам дали е и за коша! Герги
Fats Отговорено Септември 15, 2011 Отговорено Септември 15, 2011 Младежът не е наясно с терминологията, но общо взето се разбра какъв е проблемът и с каква "машина" се отстранява. Естествено, че "октава на свободна" ми пили ухото, но това е бял кахър. Ще се научи с времето. Дали пък всеки месец да не организираме приятелски курсове за ограмотяване. Естествено с ВХОД. Да речем 5-6 бири на човек. Добре изстудени. И задължително да си носят "машини". 1
Chieftain Отговорено Септември 18, 2011 Отговорено Септември 18, 2011 (Редактирано) /off-topic @Fats Току-що даде идея, която май не се е случвала в широкия й вид - а именно - сбирки на форум "Китара". А има хора, които при наличие на време, има много какво да разкажат и покажат... Редактирано Септември 18, 2011 от Chieftain
Recommended Posts