Akerfeldt Отговорено Март 5, 2013 Отговорено Март 5, 2013 FatsКолега, ако наистина си прав, защото аз не се вживявам като много разбиращ по конструкцията на Р адаптрите, тогава това е най-лошият хъмбъкър, който съм чувал А онова нещо ще го видя, да. Цитирай
temerut Отговорено Март 5, 2013 Отговорено Март 5, 2013 сега при теб са се опитали да свържат най вероятно нещо като втората схема ама са имали адаптер с два извода като на първата схема разделили са проводниците и са ги объркали за да се оправи кашата трябва да обърнеш поляритета на едната бубина и да видиш дали ще спре да шуми също магнитните полета трябва да са на привличане http://www.seymourduncan.com/support/wiring-diagrams/schematics.php?schematic=std_pbass http://www.bestbassgear.com/wiring-diagrams/Dimarzio-ModelP-Wiring-Diagram.pdf Цитирай
Akerfeldt Отговорено Март 5, 2013 Отговорено Март 5, 2013 temerutНима искаш да кажеш, че WASHBURN са объркали свързването? Такова твърдение вече е обидно, извинявай, ама... Цитирай
temerut Отговорено Март 5, 2013 Отговорено Март 5, 2013 (Редактирано) не WASHBURN а предишните му собственици по скоро Редактирано Март 5, 2013 от temerut Цитирай
blr Отговорено Март 5, 2013 Отговорено Март 5, 2013 Съгласен съм с temerut, че по-скоро става въпрос за объркано окабеляване, омазано от предишен собственик. Във форума има няколко човека, които могат да го оправят. Свържи се с някой от тях и занеси инструмента. Цитирай
lyu_records Отговорено Март 5, 2013 Отговорено Март 5, 2013 Аз това още в началото го написах. Има няколко възможни варианта за проблема, но не сме рода на баба Ванга за да се каже с точност (е поне аз де)! Иначе окабеляването на китара или бас не е сложно начинание и не изисква кой знае какви познания, даже според мен е елементарно а има една камара теми във форума и нета, Според мен нещата опират до това на кой колко му се занимава, ако бях аз отдавна да се е приключила дилемата със шума след тези коментари до тук. Работа е за един следобед на по халба с бира, мен ако питате, даже приятна работа! Вариантите: 1. Кофти окабеляване направено от неграмотен, или объркал се колега! 2. Прецакан потенциометър (случва се при пушпула) от времето и набитата мръсотия в него! 3. Скапал се адаптер, което според мен е най-малко вероятното, но е възможно! От тук следва елементарна проба. Връзваш адаптера директно към усилвателя и ако спре да бучи просто правиш ново окабеляване на инструмента. Ако не спре да бучи купуваш нов адаптер. Схемата е простичка стига да ти се занимава! 1 Цитирай
Akerfeldt Отговорено Март 5, 2013 Отговорено Март 5, 2013 Колеги, предишният собственик беше моят брат. Нищо не е пипано по потенциометрите и кабелите, не мислите ли, че вече съм го погледнал? Така или иначе чифт EMG-та ще пътуват насам. Няма смисъл да коментираме повече моя проблем, ще си го реша самичък. Мерси на всички, които опитаха да ми помогнат в избора ми на адаптери Цитирай
yordaniy Отговорено Март 5, 2013 Отговорено Март 5, 2013 (Редактирано) temerutНима искаш да кажеш, че WASHBURN са объркали свързването? Такова твърдение вече е обидно, извинявай, ама... Айде, айде... Като са Washburn, да не са 100 кила? Ако мислиш, че не могат да объркат схемите, питай @mdfk, който има точно Washburn с фабричен дефект в окабеляването... Редактирано Март 5, 2013 от yordaniy 2 Цитирай
lyu_records Отговорено Март 6, 2013 Отговорено Март 6, 2013 Относно EMG не, че са лоши адаптери, но при тях винаги нещата опират до това, че трябва да имаш още един инструмент с нормални адаптери. Не ме разбирайте криво но, аз притежавам 2 китари с такива адаптери и звучат брутално добре но за определен стил музика. Въпросните инструменти не са басове, но нашия басист е с EMG и общо взето е същото положение! Просто им е такава концепцията, ако стила е метъл е супер но не стават за всичко, което според мен е кофти. Но вече работата е свършила. 1 Цитирай
temerut Отговорено Март 6, 2013 Отговорено Март 6, 2013 то като не знаеш какво искаш няма и как да ти помогне човек не ги запойвай сам адаптерите като те гледам колко разбираш най много да ги преебеш и тях Цитирай
разбойник Отговорено Март 6, 2013 Отговорено Март 6, 2013 Има причина никой да не ти предложи - адаптерите тип Пресижън са "тихи" по дефиниция, освен това по твоето описание не става дума за шум от сингъл койл адаптер, а за драстично по-силен шум. Затова и всички по-горе се опитваха да предположат къде е грешката, която причинява проблема. 2 Цитирай
Recommended Posts