Nikifena Публикувано Септември 6, 2011 Публикувано Септември 6, 2011 На китаристите може ви е писнало от нас басисти, но щом от мен зависи на кого ще предам щафетата, реших следващия "наказан" да е Разбойника. Яворе, честито! Ти си следващия на горещия стол. Ето и моите въпроси: 1. Коя ти е първата банда в която си свирил? Какво свирихте? 2. Коя е най-добрата бас китара която си хващал. А кой е най-добрия бас усилвател с който си свирил? Последният въпрос е малко личен но... Офертата да сгодим моята Ева и твоя Явор с цел присвояване на 50% от репетиционна в моя полза в центъра на Пловдив все още важи нали? 4 Цитирай
sa6tiat Отговорено Септември 7, 2011 Отговорено Септември 7, 2011 ^ Йощ един се интересува?... Цитирай
разбойник Отговорено Септември 14, 2011 Отговорено Септември 14, 2011 Привет и благодаря за вниманието. Отговарям по ред: 1. Първата ми банда се наричаше "Гръм". Бях на прясно навършени 15 години и като най-малък (и некадърен) ми връчиха баса. Бях доволен, защото намерих от приятел червен бас тип "Flying V" (неудобен, тежък и фалшив), което към този момент ми беше достатъчно за да мисля, че светът е наистина добро място Свирехме авторска музика, освен че бяхме квартални знаменитости участвахме и на фестивал на ученически групи в зала "Универсиада" - голяма гордост 2. Сред бас китарите, които са ме впечатлили най-много са: - Zon Legacy Elite - убийствен бас за рок музика. Харесвам тази марка - комбинацията от композитен "set-in" гриф и дървено тяло дава тон, който много ми допада. Пробвал съм и няколко страхотни фретлес басове Zon - с дълъг и изравнен тон и чудесни среди. - Alembic Essence - 5 струнен, с 35 инчова мензура, собственост на съфорумника ни groove. Класа! - Fodera Imperial - 5 струнен, с адаптери Seymour Duncan - Sadowsky Vintage - 5 струнен. Страхотна версия на "джаз бас" звук Бих могъл да продължа с Ken Smith, Lakland, Dingwall, Greg Curbow, Pagelli, PRS, стари Фендери и др., но да кажем, че изброените по-горе са оставили най-ярък спомен у мен. Усилватели - цялата M-Pulse на Mesa Boogie серия ми допада много, Glockenklang Bass Art също е убийствен вариант за хора търсещи по-модерен тон. Имам чудесни впечатления от стари апаратури, които не се произвеждат от години (сигурен признак, че вече съм дърт ), например SWR SM400 (докато все още бяха собственост на основателя Steve Rabe), стари лампови модели на Ampeg, Fender, Hagstrom и т.н. На YtseJam и Същий ще кажа: да сме живи и здрави, пък свиренето ще ни се случи все някога 2 Цитирай
DYLGIQ Отговорено Септември 15, 2011 Отговорено Септември 15, 2011 Ягата е най-якия фронтмен-басист от рекламите, ама не си признава! И гиър-о-познавач! Я да те питам - лично ти какво предпочиташ? 1. Активен или пасивен(за басове става въпрос) 2. Кабинети - конфигурация, говорители, марки 3. Казваш "дърт" - мислиш ли, че нашето поколение е прецакано ? 4. Стига толкова, че много ноти, упс, въпроси станаха - впрягаш ли се на вицове за басисти? 1 Цитирай
yakiya Отговорено Септември 17, 2011 Отговорено Септември 17, 2011 А знаеш ли че ти викахме "облака" от Гръм ,през ранните '90 когато покрай Бедствен район идвахте у нас 1-2 пъти за свиренье? Беше пуснал коса. Цитирай
разбойник Отговорено Септември 19, 2011 Отговорено Септември 19, 2011 @DYLGIQ 1. Активен за живо свирене (повече възможности за контрол на звука), за запис в определени случаи може и пасивен. Някои ефекти или усилватели си искат пасивна тояжка за да звукнат както трябва. 2. Сериозен фен съм на www.bergantino.com - най-добрия производител на озвучителни тела за бас в последните години, поне според мен. Харесвам доста и Mesa/Boogie - от ширпотребата са сред най-добрите марки Конфигурацията не е толкова важна, важното е да има достатъчно площ от говорители зад мен, за да мога освен да чувам баса и да го усещам - зарежда ме с енергия. 3. Не, трудностите разкриват кой какъв е и колко струва. Освен това успяхме да видим достатъчно и от двете политически системи, което е жизнен опит, с който по-младите от нас не могат да се похвалят. 4. Не, кефя се, стига вица да ми хареса. А ти кога ще ни зарадваш с нова твоя музика? @yakiya Честно казано не знаех дали ме помниш от онези времена. Да, прическата ми беше тип "Слаш среща Джими Хендрикс". Косата ми растеше направо настрани, а не надолу. "У нас", казваш? Струва ми се че си ле-е-еко скромен - доколкото си спомням репетиционната ви беше в някаква помощна постройка точно до един свинарник? Цитирай
Nikifena Отговорено Септември 19, 2011 Автор Отговорено Септември 19, 2011 Яворе, моля те, дай да те видим с кичета бе То ще е голям купон Цитирай
ciriljhonson Отговорено Септември 20, 2011 Отговорено Септември 20, 2011 Няма такава коса, със закъснение от няколко секунди, следваше главата на собственикът и. Яворе, какво те накара и как съхрани ентусиазма, толкова години да продължиш да се занимаваш, активно с музика. Цитирай
johniebgood Отговорено Септември 26, 2011 Отговорено Септември 26, 2011 Как е да бачкаш за кокала и защо се махна, ако не е тайна? Цитирай
разбойник Отговорено Септември 26, 2011 Отговорено Септември 26, 2011 Ще се заема сериозно по въпроса със старата снимка с коса - чакайте ъпдейт @ciriljhonson Пробвал съм да не свиря, по едно време даже бях решил че е окончателно - не се чувствам добре, музиката ми липсва. @johniebgood Винаги съм бил в добри отношения с Весо и нямам поводи за недоволство - бил е коректен към мен. Имах нужда от промяна - работих доста години във Фактор, получих добро предложение от настоящия си работодател и реших, че моментът е подходящ. Цитирай
разбойник Отговорено Септември 29, 2011 Отговорено Септември 29, 2011 Обещано: снимка на моя милост от първият ми паспорт. Годината е 1992, а аз съм строг, но справедлив метълист с тежък уклон към силови спортове КЛИКНИ ТУК! 3 Цитирай
Baby Thomas Отговорено Септември 30, 2011 Отговорено Септември 30, 2011 Ако ти фотошопнем цигара и цилиндър си същински Слаш! Цитирай
Viara Ivanova Отговорено Септември 30, 2011 Отговорено Септември 30, 2011 (Редактирано) Аз минавам първо, за да приветствам избора на Ники.Обикновено като имам въпроси ги задавам лично, но реших да напиша моето мнение за гусина.Както казва IgniteAll, "той е добро момче", може да разговаря по различни теми, много отзивчив и с реален "down to Earth" поглед за живота, музиката като музика и музиката като бизнес. Има усет за стил и Немо са ми в списъка 'Да не забравя да гледам на живо" до голяма степен заради него. Освен това харесва Ротосаунд струни...какво повече?Жив и здрав!Въпросите в скайп. Редактирано Септември 30, 2011 от Viara Ivanova Цитирай
разбойник Отговорено Октомври 10, 2011 Отговорено Октомври 10, 2011 @ Baby Thomas Когато се разнасях напред-назад с този дизайн имаше само едно нещо, които ме плашеше повече от сравнението със Slash - вопълът "този има коса като Майкъл", oбикновено нададен от някое девойче накичено подобаващо със значки на M.Jackson @ Viara Ivanova Вдигна ми акциите Благодаря за добрите думи. Положителните впечатления явно са взаимни - комбинацията от добър музикален вкус, завидни професионални умения и остър език употребен на място е страхотна. Свириш и на бас, креативна си, абе - добре, че вече съм женен, че иначе . . . . Тъй като въпросите към мен явно се изчерпаха предлагам следващия кандидат за кръстосан разпит - synchu Цитирай
Recommended Posts