Notko Публикувано Септември 6, 2011 Публикувано Септември 6, 2011 Здравейте, имам един проблем призапис на китара. Използвам малък миксер берингер към който съм свързал микрофон, а микрофонът съответно съм поставил пред кубето. Миксерът е свъзан с компютъра към звуковата му карта, която си му е фабричната и не е някаква професионална. Записите стават хубаво, но проблема е, че каквото и да се направи, винаги се получават пукания. Намалявам входящия сигнал към звуковата карта, намалявам настройките на миксера - ефект няма, повече или по - малко, пуканията си ги има. Може ли без да се сменя картата да се измисли нещо... Цитирай
travelcaster2 Отговорено Септември 6, 2011 Отговорено Септември 6, 2011 "Звуковите карти" на дъното са по-зле и от детски играчки. Може ли да очакваш тон генератор, АЦП, ЦАП и още куп работи да се вместят в устройство за $2.99? Уважавай себе си, пази поне ушите си. Цитирай
Mairomaster Отговорено Септември 6, 2011 Отговорено Септември 6, 2011 Ако слушаш със слушалки през headphones изхода на миксера, чуват ли се същите пукания или само при запис са налични? Ако не - провери си кабелите свързващи миксера с картата. Можеш да пуснеш и семпъл, да чуем. Цитирай
Notko Отговорено Септември 6, 2011 Автор Отговорено Септември 6, 2011 Пуканията се получават само при запис, а иначе сега сложих друг кабел свъзващ картата и миксера и пак няма промяна. Струва ми се че найстина имам нужда от нова карта. Един последен въпрос, разгледах тук - там. Това ще ми сърши ли работа - http://www.pazaruvaj.com/zvukovi-karti-c3140/creative/sb-x-fi-titanium-p35855246/ Като се има предвид, че не ми трябва звукова карта за многоканален запис и подобни неща, а да свъжржа миксер към компютър с идеята да записвам китара Цитирай
L.K. Отговорено Септември 6, 2011 Отговорено Септември 6, 2011 На първо време разтовари компютъра от ненужни процеси и шаренийки. След това сложи бързи драйвери - ASIO или подобни. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Септември 7, 2011 Отговорено Септември 7, 2011 Тия карти са ширпотребски за МР3 и гейминг. За същите пари можеш да вземеш нещо доста по-подходящо за музициране, която пак ще върши работа за филми/игри и т.н. ИМХО. 1 Цитирай
Notko Отговорено Септември 7, 2011 Автор Отговорено Септември 7, 2011 На първо време разтовари компютъра от ненужни процеси и шаренийки. След това сложи бързи драйвери - ASIO или подобни. Говориш за външна звукова карта или за нещо такова http://www.derringers.com.au/product_images/g/333/audiophile192__06491_zoom.jpg Цитирай
Mairomaster Отговорено Септември 7, 2011 Отговорено Септември 7, 2011 Говори ти човека, да си разчистиш уиндоуса от излишни програми и неща, така че да си сигурен, че работи добре. И след това да сложиш Asio4All драйвъри, примерно. Също не си споменал с какъв софтуер записваш. Цитирай
Notko Отговорено Септември 7, 2011 Автор Отговорено Септември 7, 2011 Записвам с Audiocity и Kristal Engine. Иначе асио драйвъри имам Цитирай
travelcaster2 Отговорено Септември 8, 2011 Отговорено Септември 8, 2011 Доц. Д-р Адриан Георгиев преподава тези неща в Софийския университет и е написал много учебни помагала. От книгата му "Музика с компютър - музикална компютърна грамотност", в която има огромно количество информация аз приложих указанията за оптимизиране на Уиндоуса. Стр. 84 - 88. Премахнах около 40 ненужни системни услуги (services). След това се наслаждавах на вече тунингованата версия. http://vst-online.hit.bg/ Цитирай
sardaesox Отговорено Септември 8, 2011 Отговорено Септември 8, 2011 Щом са само 4 страници, можеш най-любезно да предоставиш информация кои системни услуги да премахнем за най-добър аудио-перформънс, освен ако това по някакъв начин не нарушава авторски права.Тази програма, предоставена ми от Presly (Господ здраве да му дава!) ми свърши изключително добра работа-препоръчвам я. 1 Цитирай
travelcaster2 Отговорено Септември 9, 2011 Отговорено Септември 9, 2011 Разбира се, че искам да помогна, доколкото мога. Но мисля, че най-коректно е да се обърнете към автора. Затова съм дал линк. Книгите му са в наличност, на разумни цени, а от съдържанията, поместени в сайта се вижда за каква голяма информация става дума. За далечни, стари автори има куп торенти, но Доц. Д-р Адриан Георгиев е модерен млад български учен, направил си е труда да ни помогне и авторските права са негови. Това трябва да се уважава. Цитирай
Notko Отговорено Септември 9, 2011 Автор Отговорено Септември 9, 2011 Прейнсталирах уиндолса, от старият(нов) Уиндолс 7 се отказах. Имам книгата, която ми препоръчвате, купих си я от самия човек, но така и не я прочетох, много сложна ми се видя в началото. Тези дни мисля да пробвам да модифицирам компа, според указанията, ако успея. Може би технически още не съм за по - сериозна техника и затова не ми давате конкретен отговор за саунд карта, но аз все пак се порових из форума и мисля, че открих нещо по - несериозно, като за мен. Става въпрос за това: http://www.tonecontrol.nl/images/products/370x320/behringerUCA202.png, намерих също и следната схема http://www.woodbrass.com/es/images/woodbrass/BEHRINGER+UCA202+U+CONTROL+USB+AUDIO+INTERFACE-4.JPG , та ми се струва, че ще ми свърши работа... Цитирай
travelcaster2 Отговорено Септември 9, 2011 Отговорено Септември 9, 2011 (Редактирано) Тази ще свири и записва по-добре. http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQk1VZGSK45pTvqX40YocSYwPT1Az6VQ51LzTrTwJpqQ4J5CBuR Има я в Динакорд. Микрофонни и китарни входове, фантомно захранване, корекции, MIDI, АЦП и ЦАП от по-висок клас. Не е измислен по-добър начин за запис на китара от у-л, мик, пулт, записващо у-во. Редактирано Септември 9, 2011 от travelcaster2 1 Цитирай
presly Отговорено Септември 9, 2011 Отговорено Септември 9, 2011 Измислени ( и приложени ) са доста по-приемливи решения от горепосоченото. А и Таскам са печално известни с калпавите си драйвери и поддръжка.... Цитирай
Recommended Posts