bassco Отговорено Октомври 25, 2011 Отговорено Октомври 25, 2011 Ами не съм технически грамотен и за това просто казано с поорязване на високите честоти (1,3К и 2,6К) ,а и средите може би ... Цитирай
blr Отговорено Октомври 26, 2011 Отговорено Октомври 26, 2011 ...но никела ако са захабени няма как да "звъннат". И за стоманата важи това, не разбирам какъв е точно смисъла на постовете ти. Цитирай
bassco Отговорено Октомври 26, 2011 Отговорено Октомври 26, 2011 (Редактирано) Сигурно няма такъв! Успех! Редактирано Октомври 26, 2011 от bassco Цитирай
bassbull Отговорено Февруари 18, 2012 Отговорено Февруари 18, 2012 За мен Ротосаунд-а са най-яките струни с които съм свирил. Но това беше преди 15г. Тогавашното производство. Сега не мога да дам гаранция, че ще е както преди 15 г. Може и да е, но може и да не е. Цитирай
blr Отговорено Февруари 18, 2012 Отговорено Февруари 18, 2012 От доста места се чува, че Rotosound са занижили качествения си контрол в последните години. И аз спрях изцяло да ги ползвам, след като преди около 2 години налетях на комплект, в който една от струните беше доста по-глуха от останалите. Също така, струните им не са опаковани, така че да ги предпазват от влага. Опаковането в картонена кутия и индивидуални хартиени пликове може да е елегантно и удобно, но представете си какво става при транспортирането им с кораби или съхранението им във влажни складове. Повечето други марки, отдавна си смениха опаковките с такива, които предпазват далеч по-добре от влага. Дънлоп дори пакетират и по едно малко пакетче със силикагел във всеки комплект. Цитирай
golfabitch Отговорено Февруари 19, 2012 Автор Отговорено Февруари 19, 2012 На мен не ми харесаха.Много бързо умряха. Цитирай
bassbull Отговорено Март 7, 2012 Отговорено Март 7, 2012 Преди седмица мой познат си купи 4 стр. комплект на Ротосаунд. Само искам да ви предупредя: Не си купувайте тези струни! За ваше добро е! Цитирай
blr Отговорено Март 8, 2012 Отговорено Март 8, 2012 @basbull, да беше написал защо. Мислиш ли, че така написано, горното мнение е полезно някому? Какво значи това? Да не се е спънал на връщане от магазина и да си е счупил кутрето на крака примерно или пък да е имало бръснарско ножче в кутията със струните. Цитирай
bassbull Отговорено Март 8, 2012 Отговорено Март 8, 2012 Защото за никакъв чеп не стават. Бяха тъмни, все едно са използвани. Глухи сякаш е свирено на тях 6 месеца. А излизат от магазина, все пак. Опаковани в хартиени пликчета. Цитирай
golfabitch Отговорено Март 8, 2012 Автор Отговорено Март 8, 2012 (Редактирано) Точно че са в хартиени пликчета,не се знае кой какво е правил с тях и къде са стояли. Аз след пробата на няколко марки струни останових,че се дават излишно пари,всички са еднакви боклуци и си свиря с възможно най-евтините. Редактирано Март 8, 2012 от golfabitch Цитирай
blr Отговорено Март 8, 2012 Отговорено Март 8, 2012 (Редактирано) Аз след пробата на няколко марки струни останових,че се дават излишно пари,всички са еднакви боклуци и си свиря с възможно най-евтините. Това би могло да бъде поради една или няколко от следните причини: 1. Отвратително качество на един или повече от компонентите по аудио веригата. 2. Грубо неправилна техника на свирене (липса не всякаква техника)/липса на опит като цяло. 3. Пълна липса на "слух" или слухово увреждане. Всяка една от горепосочените причини би маскирала разликите в звученето на различните марки/модели/дебелини... струни, които иначе доста лесно се чуват. Редактирано Март 8, 2012 от blr Цитирай
golfabitch Отговорено Март 8, 2012 Автор Отговорено Март 8, 2012 Слаб опит да се правиш на интересен. Някъде да прочете да съм писал че не звучат различно? Цитирай
bassbull Отговорено Март 10, 2012 Отговорено Март 10, 2012 Точно така, градски! Колегата @blr, обича на всяко гърне мерудия. Ама хич да не ти пука, пускай го да пътува и....Такива световно неизвестни съм ги виждал с милиони. Не че аз съм нещо по-различно, ама поне не гледам да не си пъхам зад.... ,когато двама си мерят пиш.....Успех @blr! Цитирай
babameza1 Отговорено Март 10, 2012 Отговорено Март 10, 2012 http://www.thomann.de/de/rotosound_rb45.htm имам такива,но донесени от UK...и държат още. Същото съм наблюдавал и при фендер струните ,едни купени от Германия, и други ,взети от тук Цитирай
Recommended Posts