Jump to content
Българският форум за музиканти

Rotosound RS66LD


golfabitch

Recommended Posts

Идва време за смяна на струните.Някой да свири с http://www.thomann.de/de/rotosound_rs66ld.htm и какви са му впечатленията?

Редактирано от golfabitch
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 43
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Струни с навивки от неръждаема стомана. Като нови вадят много агресивен тон. Трудно е звук да се опише с думи, но в сравнение с никелираните струни звукът е с повече високи среди и високи. Geddy Lee използва такива. Аз лично предпочитам по-мек тон.

Имай предвид, че износват праговете доста по-бързо от никелираните струни.

 

ПП: Можеш да си ги купиш и от България на същата цена или дори малко по-евтино.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

 

ПП: Можеш да си ги купиш и от България на същата цена или дори малко по-евтино.

Откъде?Иначе както ги описваш са перфектни за мен,само това с износването на праговете ме притеснява.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

http://fortebg.com/

 

Toва с износването на праговете е относително. Зависи и от начина ти на свирене. При всички случаи, от един комплект, който ще използваш 1-2 месеца, нищо няма да ти стане на праговете.

 

ПП: Ако не си направил още и дебели "мазоли" по пръстите ще са ти твърди и може да те понаболява в първите дни.

Редактирано от blr
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Можеш да поръчаш всичко от Томан в магазина на Динакорд на Петте кюшета в София. Плащаш по каталожните цени. Доставката е бърза.

За струните - ползвал съм два такива комплекта и не съм забелязал фретовете ми да са мръднали. За саунда няма смисъл да говорим, всеки е с предпочитанията си, а те с думи не се описват. Много важно е след свирене с мека памучна кърпа (желателно е да не пуска власинки)добре да подсушиш струните.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Струните ги има налични в магазина на Форте на "Оборище" в София. Ако не ме лъже паметта бяха около 35-37 лв комплекта. Виждам, че питащият е от Ямбол, което значи, че най-добре ще е да поръча от Томан през Динакорд. При поръчка на 2 комплекта, доставката до вратата му ще е безплатна. Вероятно, това е най-евтиният вариант, освен ако няма да има път към София, Варна или Русе.

Редактирано от blr
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Скоро нямам път към София,значи трябва да ги поръчам от Томан.

Мазоли от както смених кремоната не съм имал,но и да се появят не са ми проблем.

Мерси за мненията.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Аз пък имам точно обратнвите наблюдения. Това са единствените струни, които съм "прал" повече от веднъж и съм слагал на три баса, като дори и третият "светна" с тях, а вече бяха изминали 4 години употреба ;)

Общо взето,това са моите струни, като предпочитам .045"-комплекта, но съм се заканил на Били Шийна, че размерите повече ще паснат на свиренето ми. При .050 предпочитам Стив-Хариските, но много зависи от стила. Тези, общко взето са ми най-универсални - остава само тоноизвличане и тон-потенциометър, които ми харесва как си взаимодействат със струните.

Друго - пробвал съм доста марки и видове и не съм повтарял (почти) никои, освен тези. (Не, че не искам по-скъпи, но за тази цена бият всичко, което съм пробвал - поне по критериите, които аз имам.)

 

За износване на прагове нямам впечатления, въпреки, че свиря с доста атака, а понякога и с високи струни, но отдавна съм приел, че праговете са нещо, което се износва и трябва да се сменят и т.н. (та затова минах и на фретлес :hysterical: ама и там "играят" прекрасно!)

 

(Не съм агент на РС:D)

Редактирано от Свилен Бас
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако човек предпочита тона на струни от неръждаема стомана, Рото са класика и вероятно, все още най-добрият избор. Аз ползвам гладки струни на единия си инструмент, който ползвам по-често. При грапавите струни, предпочитам по-мек и балансиран тон, който получавам от никелирани струни.

 

Относно продължителността на живота им, съм по-скоро съгласен с Abbath. Всъщност, не мисля, че тонът им заминава по-бързо, просто са много звънливи като нови и убиването на тона след десетина часа свирене се усеща много по-ясно. Повечето никелирани струни, които съм ползвал, звучат доста по-топло като нови и след това, тонът им не се различава толкова.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Въпросните струни имат много звънлив тон и яка атака (за слап са убийствени). Като човек не е свирил с такива, в началото му се струват грапави и дерящи, но с това се свиква. За мен няма по-издръжливи струни от тези - досега не ми се е скъсала нито една, а рядко свиря под шест часа на ден...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

От 2 седмици почти съм с Ротосаунда.Тонът им замина много бързо.След всяко свирене ги мазах с Dunlop Formula 65 уж,за да им се запази тонът...Също се разтегнаха прилично.Някой има ли идея как да им възстановя тонът или не е възможно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Потопи ги за една нощ във спирт от аптеката,и ще си възвърнат тона за известно време.Аз също използвам стоманени струни,но предпочитам други марки-"DR", например.Наистина е въпрос на вкус,но за някои инструменти никел струните повече им подхождат.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И на мен стоманата ми допада повече. Аз харесвам слапа.

В една от последните банди ползвах стеинлес на дънлоп. Харесаха ми. Това мога да кажа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.