golfabitch Публикувано Септември 3, 2011 Share Публикувано Септември 3, 2011 (Редактирано) Идва време за смяна на струните.Някой да свири с http://www.thomann.de/de/rotosound_rs66ld.htm и какви са му впечатленията? Редактирано Септември 3, 2011 от golfabitch Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
blr Отговорено Септември 4, 2011 Share Отговорено Септември 4, 2011 Струни с навивки от неръждаема стомана. Като нови вадят много агресивен тон. Трудно е звук да се опише с думи, но в сравнение с никелираните струни звукът е с повече високи среди и високи. Geddy Lee използва такива. Аз лично предпочитам по-мек тон. Имай предвид, че износват праговете доста по-бързо от никелираните струни. ПП: Можеш да си ги купиш и от България на същата цена или дори малко по-евтино. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
golfabitch Отговорено Септември 4, 2011 Автор Share Отговорено Септември 4, 2011 ПП: Можеш да си ги купиш и от България на същата цена или дори малко по-евтино. Откъде?Иначе както ги описваш са перфектни за мен,само това с износването на праговете ме притеснява. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
blr Отговорено Септември 4, 2011 Share Отговорено Септември 4, 2011 (Редактирано) http://fortebg.com/ Toва с износването на праговете е относително. Зависи и от начина ти на свирене. При всички случаи, от един комплект, който ще използваш 1-2 месеца, нищо няма да ти стане на праговете. ПП: Ако не си направил още и дебели "мазоли" по пръстите ще са ти твърди и може да те понаболява в първите дни. Редактирано Септември 4, 2011 от blr 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fats Отговорено Септември 4, 2011 Share Отговорено Септември 4, 2011 Можеш да поръчаш всичко от Томан в магазина на Динакорд на Петте кюшета в София. Плащаш по каталожните цени. Доставката е бърза. За струните - ползвал съм два такива комплекта и не съм забелязал фретовете ми да са мръднали. За саунда няма смисъл да говорим, всеки е с предпочитанията си, а те с думи не се описват. Много важно е след свирене с мека памучна кърпа (желателно е да не пуска власинки)добре да подсушиш струните. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
blr Отговорено Септември 4, 2011 Share Отговорено Септември 4, 2011 (Редактирано) Струните ги има налични в магазина на Форте на "Оборище" в София. Ако не ме лъже паметта бяха около 35-37 лв комплекта. Виждам, че питащият е от Ямбол, което значи, че най-добре ще е да поръча от Томан през Динакорд. При поръчка на 2 комплекта, доставката до вратата му ще е безплатна. Вероятно, това е най-евтиният вариант, освен ако няма да има път към София, Варна или Русе. Редактирано Септември 4, 2011 от blr Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
golfabitch Отговорено Септември 6, 2011 Автор Share Отговорено Септември 6, 2011 Скоро нямам път към София,значи трябва да ги поръчам от Томан. Мазоли от както смених кремоната не съм имал,но и да се появят не са ми проблем. Мерси за мненията. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Abbath Отговорено Септември 6, 2011 Share Отговорено Септември 6, 2011 Умират страшно бързо и после звучат много по-зле от умрели никелирани. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Свилен Бас Отговорено Септември 6, 2011 Share Отговорено Септември 6, 2011 (Редактирано) ^Аз пък имам точно обратнвите наблюдения. Това са единствените струни, които съм "прал" повече от веднъж и съм слагал на три баса, като дори и третият "светна" с тях, а вече бяха изминали 4 години употреба Общо взето,това са моите струни, като предпочитам .045"-комплекта, но съм се заканил на Били Шийна, че размерите повече ще паснат на свиренето ми. При .050 предпочитам Стив-Хариските, но много зависи от стила. Тези, общко взето са ми най-универсални - остава само тоноизвличане и тон-потенциометър, които ми харесва как си взаимодействат със струните. Друго - пробвал съм доста марки и видове и не съм повтарял (почти) никои, освен тези. (Не, че не искам по-скъпи, но за тази цена бият всичко, което съм пробвал - поне по критериите, които аз имам.) За износване на прагове нямам впечатления, въпреки, че свиря с доста атака, а понякога и с високи струни, но отдавна съм приел, че праговете са нещо, което се износва и трябва да се сменят и т.н. (та затова минах и на фретлес ама и там "играят" прекрасно!) (Не съм агент на РС) Редактирано Септември 6, 2011 от Свилен Бас 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
blr Отговорено Септември 6, 2011 Share Отговорено Септември 6, 2011 Ако човек предпочита тона на струни от неръждаема стомана, Рото са класика и вероятно, все още най-добрият избор. Аз ползвам гладки струни на единия си инструмент, който ползвам по-често. При грапавите струни, предпочитам по-мек и балансиран тон, който получавам от никелирани струни. Относно продължителността на живота им, съм по-скоро съгласен с Abbath. Всъщност, не мисля, че тонът им заминава по-бързо, просто са много звънливи като нови и убиването на тона след десетина часа свирене се усеща много по-ясно. Повечето никелирани струни, които съм ползвал, звучат доста по-топло като нови и след това, тонът им не се различава толкова. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
marvin the martian Отговорено Септември 6, 2011 Share Отговорено Септември 6, 2011 Въпросните струни имат много звънлив тон и яка атака (за слап са убийствени). Като човек не е свирил с такива, в началото му се струват грапави и дерящи, но с това се свиква. За мен няма по-издръжливи струни от тези - досега не ми се е скъсала нито една, а рядко свиря под шест часа на ден... 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
golfabitch Отговорено Септември 6, 2011 Автор Share Отговорено Септември 6, 2011 Мерси много за мненията,ще поръчавам. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
golfabitch Отговорено Октомври 21, 2011 Автор Share Отговорено Октомври 21, 2011 От 2 седмици почти съм с Ротосаунда.Тонът им замина много бързо.След всяко свирене ги мазах с Dunlop Formula 65 уж,за да им се запази тонът...Също се разтегнаха прилично.Някой има ли идея как да им възстановя тонът или не е възможно. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
chobbi Отговорено Октомври 21, 2011 Share Отговорено Октомври 21, 2011 Потопи ги за една нощ във спирт от аптеката,и ще си възвърнат тона за известно време.Аз също използвам стоманени струни,но предпочитам други марки-"DR", например.Наистина е въпрос на вкус,но за някои инструменти никел струните повече им подхождат. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nikifena Отговорено Октомври 21, 2011 Share Отговорено Октомври 21, 2011 И на мен стоманата ми допада повече. Аз харесвам слапа. В една от последните банди ползвах стеинлес на дънлоп. Харесаха ми. Това мога да кажа. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts