Jump to content
Българският форум за музиканти

запис на барабани


Recommended Posts

Как мога да направя запис на отделна писта всеки микрофон - записвам барабани с 4 микрофона и миксер "Behringer Xenyx 1204USB".

Софтуера които използвам е Audacity или Adobe Audition.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От берингера по УСБ ще ти влезнат в програмата два канала само - ляв и десен. Четири канала няма как да вкараш в случая с това което имаш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всъщност ... съм си въобразил като съм си го купувал, че USB и Firewire е едно и също?!... :slap: ясно

... в такъв случай F-Control Audio спасява ли ме?

Редактирано от Jo.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прочети си упътването, де - пише си какво и колко можеш да запишеш!

 

От година-две има модели и с ЮСБ, които тейпват мултиченъл, така че не е съвсем вярно твърдението, че само с FireWire миксери става... :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ама защо не се научихте, че когато се купува нещо , първо му се четат инструкциите!

http://www.behringer.com/EN/Products/1204USB.aspx

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре де и без друго само с 4 микрофона за къде...?! Инструмент по инструмент няма ли да стане по-добре? Примерно първо барабанче + овърхеди, после каса + овърхеди и т.н. а и така може да се изолира по-добре записвания инструмент. Аз май съм правил подобна дивотия преди години, но моята работа опираше до това да подредя правилно микрофоните и да свиря, а от там нататък нямам идея как е ставала магията :D Но помня, че записвахме отделно, защото недостигаха микрофони.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На теория - става. На практика - не. Барабани се записват едновременно, иначе стават едни мазни със синхронизацията, с микроакустиката, изобщо със всичко, което може да се оплете при динамични, темпово фатално важни инструменти. По-добре си вземи някакъв мулти(поне 4)-канален интерфейс, ако ще и под наем за записа на барабаните, другите инструменти не са проблем и по един канал да ги записваш.

Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Практически има възможност успешно да се запише малък-среден сет барабани с 4 микрофона. Аз поне се сещам за една-две широко използвани техники, едната е използвана в албуми на Битълс и Ролинг Стоунс и други групи доста успешно...сигурно и други трикове има, но проблема тук не е в 4-те канала. Проблема е как те да влязат в аудио софтуера - с този миксер няма да стане просто. После като се намери миксер или аудиоинтерфейс и знаем техниката на запис с 4 микрофона за да станат барабанките - ще се почнат проблемите с настройка на барабани, нови кожи, че са скъпи или пък не сме ги подбрали каквито трябват, чинели-по същата схема, барабанист който не може да свири, кофти човек зад пулта, липса на добри или по скоро подходящи микрофони и ако всичко това пък взело, че се случило да е налице...ех то пък се оказало помещението кофти...и се сещам за вица - сега да имаше мляко да си направим попара... тц тц то пък няма хляб ^_^

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами ако беше седнал да си прочетеш инструкциите и обясненията към книжката , нямаше да разпитваш тук.И наистина не се научихте да ги четете.МНого по - лесно ви е някой ,вместо вас да стори това :))

А инак барабани можеш да запишеш с 4 микрофона.Както колегата по горе спомена ,Бийтълс са го правили.Аз ще добавя , че и Californication на RHCP е записан само с 4 микрофона.Кик, барабанче и два общи микрофона разположени зад барабаниста на нивото на ушите му.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.