Jo. Публикувано Август 31, 2011 Публикувано Август 31, 2011 Как мога да направя запис на отделна писта всеки микрофон - записвам барабани с 4 микрофона и миксер "Behringer Xenyx 1204USB". Софтуера които използвам е Audacity или Adobe Audition. Цитирай
Jo. Отговорено Август 31, 2011 Автор Отговорено Август 31, 2011 От Behringer-a ли се дължи или просто фантастиката ми е голяма. Цитирай
Telerig Отговорено Август 31, 2011 Отговорено Август 31, 2011 От берингера по УСБ ще ти влезнат в програмата два канала само - ляв и десен. Четири канала няма как да вкараш в случая с това което имаш. Цитирай
rockfire Отговорено Август 31, 2011 Отговорено Август 31, 2011 Ако намериш Firewire mixer ще стане... Цитирай
Jo. Отговорено Август 31, 2011 Автор Отговорено Август 31, 2011 (Редактирано) Всъщност ... съм си въобразил като съм си го купувал, че USB и Firewire е едно и също?!... ясно ... в такъв случай F-Control Audio спасява ли ме? Редактирано Август 31, 2011 от Jo. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Септември 1, 2011 Отговорено Септември 1, 2011 Прочети си упътването, де - пише си какво и колко можеш да запишеш! От година-две има модели и с ЮСБ, които тейпват мултиченъл, така че не е съвсем вярно твърдението, че само с FireWire миксери става... Цитирай
enuffZnuff Отговорено Септември 1, 2011 Отговорено Септември 1, 2011 Ама защо не се научихте, че когато се купува нещо , първо му се четат инструкциите! http://www.behringer.com/EN/Products/1204USB.aspx Цитирай
Jo. Отговорено Септември 1, 2011 Автор Отговорено Септември 1, 2011 Ама защо не се научихте, че когато се купува нещо , първо му се четат инструкциите! http://www.behringer.com/EN/Products/1204USB.aspx кажи нещо по-важно ! Цитирай
vihro Отговорено Септември 1, 2011 Отговорено Септември 1, 2011 Добре де и без друго само с 4 микрофона за къде...?! Инструмент по инструмент няма ли да стане по-добре? Примерно първо барабанче + овърхеди, после каса + овърхеди и т.н. а и така може да се изолира по-добре записвания инструмент. Аз май съм правил подобна дивотия преди години, но моята работа опираше до това да подредя правилно микрофоните и да свиря, а от там нататък нямам идея как е ставала магията Но помня, че записвахме отделно, защото недостигаха микрофони. Цитирай
presly Отговорено Септември 2, 2011 Отговорено Септември 2, 2011 На теория - става. На практика - не. Барабани се записват едновременно, иначе стават едни мазни със синхронизацията, с микроакустиката, изобщо със всичко, което може да се оплете при динамични, темпово фатално важни инструменти. По-добре си вземи някакъв мулти(поне 4)-канален интерфейс, ако ще и под наем за записа на барабаните, другите инструменти не са проблем и по един канал да ги записваш. Успех! Цитирай
Telerig Отговорено Септември 3, 2011 Отговорено Септември 3, 2011 Практически има възможност успешно да се запише малък-среден сет барабани с 4 микрофона. Аз поне се сещам за една-две широко използвани техники, едната е използвана в албуми на Битълс и Ролинг Стоунс и други групи доста успешно...сигурно и други трикове има, но проблема тук не е в 4-те канала. Проблема е как те да влязат в аудио софтуера - с този миксер няма да стане просто. После като се намери миксер или аудиоинтерфейс и знаем техниката на запис с 4 микрофона за да станат барабанките - ще се почнат проблемите с настройка на барабани, нови кожи, че са скъпи или пък не сме ги подбрали каквито трябват, чинели-по същата схема, барабанист който не може да свири, кофти човек зад пулта, липса на добри или по скоро подходящи микрофони и ако всичко това пък взело, че се случило да е налице...ех то пък се оказало помещението кофти...и се сещам за вица - сега да имаше мляко да си направим попара... тц тц то пък няма хляб Цитирай
enuffZnuff Отговорено Септември 6, 2011 Отговорено Септември 6, 2011 Ами ако беше седнал да си прочетеш инструкциите и обясненията към книжката , нямаше да разпитваш тук.И наистина не се научихте да ги четете.МНого по - лесно ви е някой ,вместо вас да стори това ) А инак барабани можеш да запишеш с 4 микрофона.Както колегата по горе спомена ,Бийтълс са го правили.Аз ще добавя , че и Californication на RHCP е записан само с 4 микрофона.Кик, барабанче и два общи микрофона разположени зад барабаниста на нивото на ушите му. Цитирай
Recommended Posts