Jump to content
Българският форум за музиканти

Ikarium Project


Recommended Posts

След последния пост честно казано съжалих, че ми дойде идеята да сложа нещата в сайта. Истината е, че лично аз не съм "истински" музикант- свиря малко на китара на бас, пея с кеф (къде добре, къде не толкова) и поназнайвам 1-2 нещица за работа с DAW и PC. Когато преди година и нещо ми дойде идеята да запиша няколко парчета, които ми се въртяха в главата ми беше ясно че по-добри музиканти от мен след това ще трябва да обработят материала. Въпреки всичко реших със старание и с колкото умение имам да запиша нещата така, че когато някой друг реши да ги свири да има база за да може да ги развие. И това е което слушате в момента. Никога не съм претендирал за нещо повече. Много оценявам конструктивни критики от рода на тази на synchu, защото ми дават насоки и идеи. Не смятам, че неща от порядъка на последното мнение са колегиални. Както и да е. Дано този който го е написал се справя много по-добре в собствените си творби. Пожелавам му успех.

Редактирано от anomandrus
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Ами каква конструктивна идея мога да дам, след като за мен тези проекти нямат нищо общо с музиката? Сега да седна да пиша лицемерни неща ли? Смятах, че темата си я създал, за да чуеш искреното мнение на всеки, а моето е такова, хубаво или лошо, напълно искрен съм.

 

А и не разбирам защо са ми сложили тия минуси, явно тук във форума не се уважава правото на собствено мнение.

Редактирано от Velius
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Извинявай, ама защо трябва да се принизяваш до нивото на някакви неудовлетворени от живота селски бекове и злобни душици, които не уважават никой и никого. На такива шебеци един ляв прав директен минус в носа и това е.

 

 

Прави си каквото знаеш и отсявай. На десет мнения едно все ще е адекватно.

 

От форум музикант се превръща заради такива във форум смехоран. Крайно разочароващо....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ок, ок, схванах. Минуса не съм ти го сложил аз, защото няма смисъл. Един минус няма да ти промени мнението а и не виждам смисъл да се опитва някой да го прави. Просто за в бъдеще ще се опитаме да подобрим парчетата, дай боже заприличат накрая на музика. Поздрави.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодарим за отговорите. Оценяваме ги и вярваме, че групата ни ще върви към по-добро. Дисонансът ще става все по-голям и музиката ни все по-шумна, така че чакаме още нови коментари, с които да ни мотивирате да вървим в правилна посока за нас. :) Стига с резкия тон, момчета. Това е личното мнение и то не може да се промени.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Без да се ангажирам с прочетените коментари, държа да кажа своето мнение, защото това, което чух ме впечатли.

Избрали сте си великолепен стил, в който да творите, а вокалите са перфектни за него.

Точно толкова "опевно" трябва да си звучат и освен това, такъв тип пеене изобщо не е прецедент.

Надявам се да имате и хубави текстове.

 

Поздравления, довечера непременно ще изслушам всичките ви качени неща.

 

Ако трябва да сложа щипка критика, нещо окончанието "иум" в името на проекта, не ми допада, но това е съвсем субективно и няма отношение към темата.Аз бих се спрял на Dedal's son. ;)

 

Успех!

 

За звученето съм съгласен с колегата synchu, но като цяло на мен звученето ми допада.

Редактирано от Slacoth
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пуснах си и аз да чуя нещичко и не смятам, че бясно критикуващите има защо да го правят.

За Early Demo звучи съвсем нормално - има бъгове и неща за оправяне, но идейно за мен поне е интересно и смятам, че може да се получи нещо добро. Макар че ще си иска ръчкане. :)

 

А и в крайна сметка - само печелещите Грами ли имат право да записват и пускат свои неща в общественото пространство? :)

 

Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Извинявай, ама защо трябва да се принизяваш до нивото на някакви неудовлетворени от живота селски бекове и злобни душици, които не уважават никой и никого. На такива шебеци един ляв прав директен минус в носа и това е.

 

Не е неуважителен с мнението си synchu. Човекът е казал много верни неща, до голяма степен покриваши се с моето мнение. Зпаисването на идеите и смесването е един вид "черната работа" в един процес. За да се получи готино парче обаче, всичко опира до аранжиментния подход. Всеки вокал иска да пее повече, всеки соло-китарист иска да маа сола и дабъл хенди, друмера иска тътен и каси. Идва продуцента или човека с по-широка визия за звученето и казва.

 

Baby Thomas също подчерта, че е съвсем прилично за демо, но има още много работа в творчески аспект да се свърши, за да се получат изчистени нещата.

просто сравни някои демота на известни хитови парчета с крайния продукт (не говорим за звука, а за аранжимент, кое, кога, колко защо да се сложи).

 

Тук са и най-големите конфликти: между музикантите и продуцента (звуко-инженера също в повечето случаи). То си е цикъл.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сънчо си е много ок. Той е пич и половина и като иска да даде мнение го прави както трябва. Това беше за един младеж в депресия от предишната страница. Той си знае кое е. И дано не ме срещне на живо някога.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.