Jump to content
Българският форум за музиканти

Как да състарим изкуствено китарата си?


Recommended Posts

Така, днес ми пристигна Телето и имам идея да я състаря изкуствено, като Road Worn сериите на Fender.

 

Претърсих в интернет, но главното което намерих е "свири си на китарата". Свиря си на китарата, но това ще вземе доста години, а не ми се чака толкова време, за да изглежда китарата ми както искам.

 

Сетих се, че някои хора във форума са показвали снимки на състарени китари. Помня белия страт на Heartman например. И се чудя - безопасно ли е и мога ли да го направя сам вкъщи?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всичко зависи от твоите критерии за опасно-безопасно, красиво-грозно и старо-ново. Във всички случаи процесът по състаряването е трудно и скъпо обратим, на практика - необратим.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Защо не се замислиш, че очуканите и изтъркани инструменти са в това състояние от много свирене. Изкуственото състаряване е признак за тежки комплекси и предизвиква само насмешки сред музикантите. Да изтъркаш САМ една китара от свиренее е нещо като орден за заслуги. А другото е парвенющина.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Странно, не написах ли, че не искам такива коментари и съм се начел на тях? Решил съм да го правя, и ще го направя. Ордена за свиренето ми е самото ми свирене.

 

Наясно съм, че е необратимо и точно това ми е проблема, ако объркам нещо няма мога да го поправя. И все пак - как, горе-долу за колко време и колко трудно ще бъде? С шкурка ли или с нещо друго?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен със шкурка трябва да стане като преминаваш от по-едра към по-ситна, но не започвай с много едра за да не останат едри драскотини, които трябва бая да ги търкаш със по-ситната. Примерно почни със 180-220 и като махнеш лака и боята и стигнеш до дървото преминавай към по-ситна и накрая със водна 2000,като внимаваш да не излизаш много от местата които ще оголваш. Но мисля ,че фабрично състарените китари след като ги боядисат тогава ги състаряват и после ги лакират. Така, че ако предприемеш тази процедура на мястото на изтърканите места няма да има лак. Не съм правил такава процедура просто разсъждавам !!! Ако имаш някоя стара соц китара може да пробваш с нея да видиш как се получава.

Редактирано от patzo
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

http://www.youtube.com/watch?v=81ZNGtXS4fI

Общо взето от теб зависи дали ще подходиш внимателно, ако си планирал да има драскотина на точно определено място, или ще го караш random и каквото сабя... или чук/шкурка/пила/те така покаже. :)

Редактирано от Lord Shredulous
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Само че това е български форум и представи си, търсил съм на български, а не с английско име. Отделно, че не търсих "relic a guitar", а "worn a guitar" или "age a guitar" в Гугъл. Неуместна забележка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Недей соли, а кажи "Благодаря". Човека ти даде полезна информация :) За линка на металхамъра мога да кажа, че проекта е култов, но според мен човека прекали с оня чук за пържоли, с който накълца тялото по горната извивка. Не вярвам някой да може да "износи" така истинска китара, както и да свири на нея. Та мисълта ми е - като почнеш гледай да не изглежда изкуствено, защото ще е тъпо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм сигурен в същата тема ли беше, но едни руснаци бяха киснали една китара в блато. Тей че... почвай да си търсиш блато! :hysterical:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Само че това е български форум и представи си, търсил съм на български, а не с английско име.

... тъй де, на български. Вълшебната думичка е състаряване. <Цък !>

Ся ти представяш ли си, а?!

Редактирано от EAmechaniX
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

"Жули Жеко мъжа ми е в командировка" както се казва.

@Yo The Real Вече ти отговорих на ЛС.

 

Поздрав за всички дето си лъскат инструментите по цял ден.

SRV-Tribute-Strat-lg.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По-здрави, по-здрави...

http://www.youtube.com/watch?v=MU2CebfXM2s&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=Ydhd17A5Jec

Редактирано от EAmechaniX
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.