Yo The Real Публикувано Август 18, 2011 Публикувано Август 18, 2011 Така, днес ми пристигна Телето и имам идея да я състаря изкуствено, като Road Worn сериите на Fender. Претърсих в интернет, но главното което намерих е "свири си на китарата". Свиря си на китарата, но това ще вземе доста години, а не ми се чака толкова време, за да изглежда китарата ми както искам. Сетих се, че някои хора във форума са показвали снимки на състарени китари. Помня белия страт на Heartman например. И се чудя - безопасно ли е и мога ли да го направя сам вкъщи? Цитирай
L.K. Отговорено Август 18, 2011 Отговорено Август 18, 2011 Всичко зависи от твоите критерии за опасно-безопасно, красиво-грозно и старо-ново. Във всички случаи процесът по състаряването е трудно и скъпо обратим, на практика - необратим. Цитирай
Fats Отговорено Август 18, 2011 Отговорено Август 18, 2011 Защо не се замислиш, че очуканите и изтъркани инструменти са в това състояние от много свирене. Изкуственото състаряване е признак за тежки комплекси и предизвиква само насмешки сред музикантите. Да изтъркаш САМ една китара от свиренее е нещо като орден за заслуги. А другото е парвенющина. 3 Цитирай
Yo The Real Отговорено Август 18, 2011 Автор Отговорено Август 18, 2011 Странно, не написах ли, че не искам такива коментари и съм се начел на тях? Решил съм да го правя, и ще го направя. Ордена за свиренето ми е самото ми свирене. Наясно съм, че е необратимо и точно това ми е проблема, ако объркам нещо няма мога да го поправя. И все пак - как, горе-долу за колко време и колко трудно ще бъде? С шкурка ли или с нещо друго? Цитирай
patzo Отговорено Август 18, 2011 Отговорено Август 18, 2011 (Редактирано) Според мен със шкурка трябва да стане като преминаваш от по-едра към по-ситна, но не започвай с много едра за да не останат едри драскотини, които трябва бая да ги търкаш със по-ситната. Примерно почни със 180-220 и като махнеш лака и боята и стигнеш до дървото преминавай към по-ситна и накрая със водна 2000,като внимаваш да не излизаш много от местата които ще оголваш. Но мисля ,че фабрично състарените китари след като ги боядисат тогава ги състаряват и после ги лакират. Така, че ако предприемеш тази процедура на мястото на изтърканите места няма да има лак. Не съм правил такава процедура просто разсъждавам !!! Ако имаш някоя стара соц китара може да пробваш с нея да видиш как се получава. Редактирано Август 18, 2011 от patzo 1 Цитирай
Lord Shredulous Отговорено Август 19, 2011 Отговорено Август 19, 2011 (Редактирано) http://www.youtube.com/watch?v=81ZNGtXS4fI Общо взето от теб зависи дали ще подходиш внимателно, ако си планирал да има драскотина на точно определено място, или ще го караш random и каквото сабя... или чук/шкурка/пила/те така покаже. Редактирано Август 19, 2011 от Lord Shredulous Цитирай
EAmechaniX Отговорено Август 19, 2011 Отговорено Август 19, 2011 Трябва да се чете този форум а не само да се пише. 1 Цитирай
Yo The Real Отговорено Август 19, 2011 Автор Отговорено Август 19, 2011 ^Само че това е български форум и представи си, търсил съм на български, а не с английско име. Отделно, че не търсих "relic a guitar", а "worn a guitar" или "age a guitar" в Гугъл. Неуместна забележка. Цитирай
MaPuHcKu Отговорено Август 19, 2011 Отговорено Август 19, 2011 Недей соли, а кажи "Благодаря". Човека ти даде полезна информация За линка на металхамъра мога да кажа, че проекта е култов, но според мен човека прекали с оня чук за пържоли, с който накълца тялото по горната извивка. Не вярвам някой да може да "износи" така истинска китара, както и да свири на нея. Та мисълта ми е - като почнеш гледай да не изглежда изкуствено, защото ще е тъпо. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Август 19, 2011 Отговорено Август 19, 2011 Не съм сигурен в същата тема ли беше, но едни руснаци бяха киснали една китара в блато. Тей че... почвай да си търсиш блато! Цитирай
EAmechaniX Отговорено Август 19, 2011 Отговорено Август 19, 2011 (Редактирано) ^Само че това е български форум и представи си, търсил съм на български, а не с английско име. ... тъй де, на български. Вълшебната думичка е състаряване. <Цък !> Ся ти представяш ли си, а?! Редактирано Август 19, 2011 от EAmechaniX Цитирай
Heartman Отговорено Август 21, 2011 Отговорено Август 21, 2011 "Жули Жеко мъжа ми е в командировка" както се казва. @Yo The Real Вече ти отговорих на ЛС. Поздрав за всички дето си лъскат инструментите по цял ден. 1 Цитирай
Lord Shredulous Отговорено Август 22, 2011 Отговорено Август 22, 2011 Щом ще се поздравяваме... Цитирай
EAmechaniX Отговорено Август 22, 2011 Отговорено Август 22, 2011 (Редактирано) По-здрави, по-здрави... http://www.youtube.com/watch?v=MU2CebfXM2s&feature=related http://www.youtube.com/watch?v=Ydhd17A5Jec Редактирано Август 22, 2011 от EAmechaniX Цитирай
Recommended Posts