emo_tion1 Публикувано Август 16, 2011 Публикувано Август 16, 2011 Добър вечер на всички ! Правя тази тема и в нея ще поствам всяка седмица по един авторски трак. Надявам се да се получи една дълга серия от парчета, които ще се появяват всеки вторник или най-късно сряда. Мнения, коментари , съвети или градивна критика са добре дошли Та това е Сега да минем към първия трак - смесица между електронна музика и елементи от предкласиката 1 Цитирай
Viara Ivanova Отговорено Август 18, 2011 Отговорено Август 18, 2011 (Редактирано) Аз не разбирам в какъв смисъл това е отговор на ? На мен ми звучи като странно. Няма да коментирам инструментите, които си избрал - аз съм на мнение, че хубавият кон си личи и под скъсан чул. Обаче композиционно не чувам никаква мелодия, никакъв риф дето да ме грабне. Нищо, което да го направи "парче". Не е задължително да има вокал. Обаче някакси е хубаво да се усеща посока и причина. Какво казва според теб този трак? Редактирано Август 18, 2011 от Viara Ivanova 1 Цитирай
hologram Отговорено Август 19, 2011 Отговорено Август 19, 2011 Човек, тва прилича на някоя социалистичекса руска песен с "нов аранжимент" ала Филип Киркоров. Честно през цялото време си мислех, че някой руснак ще запее. Изобщо не говоря за звук, а по скоро за идеите, композицията, аранжимента. 1 Цитирай
emo_tion1 Отговорено Август 19, 2011 Автор Отговорено Август 19, 2011 Здравей , Вяра . Мисля, че на първия въпрос и сама може да си отговориш и ми е донякъде интересно защо толкова те вълнува това, че съм си сложил парчето в отговор на този на трак на Армин Ван Буурен. Общтото ако не друго е , че двете парчета са електронни , сега , че от тук нататък нямат много общи неща е друг въпрос Колкото до моя трак имаш право да си кажеш мнението, Кое точно ти звучи странно ? Ако са инструментите съм съгласен ( и Аз бих искал да ги бях записал със симфоничен оркестър, но се задоволявам и с това което имам ) Незнам какви рифове очакваше да чуеш, може би има какво да се желае още, но така съм го усетил така съм го направил. Това е електронна музика , не го забравяй. Тука не се очаква някакви невъзможни сола, но все пак ще приема тази критика и ще си взема бележка. Другата седмица ако пак минаваш насам съм подготвил нещо с по структуриран тематичен материал А киолкото до какво казва това парче мисля, че достатъчно ясно се разбира ОТ самия клип. Поздрави ! Цитирай
Viara Ivanova Отговорено Август 19, 2011 Отговорено Август 19, 2011 Мхм... всичко ми се изясни.... Няма значение какво е парчето, на което 'оговаряш' с твоето. Няма значение дали има нещо общо със СТИЛА на парчето дори. Пиши, че е отговор, за да излиза на търсачката като се напише името на някой известен . Значението на понятието риф е 'някакви невъзможни сола'. Това, което казва парчето се вижда в клипа, но не личи в парчето... Мисля да прескоча структурирания материал. Но препоръчвам други да го чуят, за да им се изясни и на тях положението. 1 Цитирай
Fats Отговорено Август 20, 2011 Отговорено Август 20, 2011 Скучно и без идея. На това му викам пластмасови звуци. Нищо чудно да правиш по осем такива на ден. Минимум. Ама какъв е смисълът? Да си чувал нещо за понятието "музикална форма"? 1 Цитирай
emo_tion1 Отговорено Август 20, 2011 Автор Отговорено Август 20, 2011 Явно първия трак не се харесва особено . ОК! Както и да е ! Уважавам мнението ви Fats знам какво е музикална форма, но предпоследния ти въпрос ще се направя, че не съм го прочел Винаги има смисъл, дори и в момента да не се получава, а това не искам да прозвучи като заяждане , но аз лично ще ти стисна ръката ако направиш за един ден осем такива Както и да е ! Другата седмица наистина продължавам с нещо по-добро ... Цитирай
Mike_MnD Отговорено Август 20, 2011 Отговорено Август 20, 2011 Не звучи лошо, Не знам с каква точно цел си решил да пускаш всяка седмица... т.е. според мен щеше да има смисъл ако бяха някакви много яки неща. Т.е. в момента ще слушаме всяка седмица как се упражняваш в композиране и музициране... не, че е кой знае какъв проблем, но не очаквай някакъв невероятен интерес. Според мен нещата, които "хората трябва да чуят" не могат да се правят всяка седмица. Успех за напред. 1 Цитирай
emo_tion1 Отговорено Август 20, 2011 Автор Отговорено Август 20, 2011 Майк целта на темата е да събера парчетата в една тема вместо да правя тема за всяко парче поотделно . Нямам никакво намерение да се упражнявам и по този начин да карам всичкики да слушат моите жалки опити , въпреки че се старая да се развивам, както прави всеки един музикант. Не обещавам, че всички парчета ще са яки, но обещавам и яки такива. Мисля, че е напълно възможно да се правят добри парчета всяка седмица . Примерно Бах е писал всяка седмица нова меса + отделно където е писал..., не че съм тръгнал да се сравнявам с него а и повечето неща коити ще постна повечето от тях предварително съм си ги начертал и само остава да ги оцветя както се вика, а и имам няколко готови, така че не се притеснявай за това . А колкото до интереса Аз лично не очаквах толкова много коментари на този етап макар и да са негативни повечето Цитирай
miro2bg Отговорено Август 21, 2011 Отговорено Август 21, 2011 Емо, прави това което ти харесва без да слушаш разни "разбирачи". Парчето ти носи атмосфера която на мен ми хареса и точка! Не искам да спамя и да коментирам "музиката" на разбирачите. Една песен или мелодия, или каквото и да е, трябва да носи някакво послание. А за да носи такова послание, песента, мелодията или "каквото и да е", трябва да са излезли от душата и сърцето - нещо което не забелязах в "творчеството" на "разбирачите"... Цитирай
valitchy Отговорено Август 21, 2011 Отговорено Август 21, 2011 ...и щом харесва на теб и се забавляваш, ще се хареса и на други хора, бъди сигурен в това. Най-важното е да ти идва отвътре и да изразяваш себе си, емоциите, които са провокирали този творчески импулс, мечтите ти, сънищата ти или реалности, каквото и да е, но да си ти, да е твое отражение във времето и пространството, защото всеки миг в живота е уникален и никога повече не се повтаря, ако уловиш мига в музиката, която правиш, значи си един щстлив човек! Успех ти пожелавам! 1 Цитирай
Steppenwolf Отговорено Август 21, 2011 Отговорено Август 21, 2011 Ако не напиша никаква критика и просто кажа, че си е много хубаво така, ще съм гаден лъжец и едва ли ще допринесе с нещо полезно и различно куртоазният ми пост. Ако кажа, че не ми харесва и се обясня, ще съм гаден критикар, който се прави на интересен. Ако си замълча, ще съм надутият гадняр, който не е удостоил с внимание музиката ти. Абе при всички положения ще изляза крив. По кой ли начин да бъде? Цитирай
emo_tion1 Отговорено Август 23, 2011 Автор Отговорено Август 23, 2011 miro2bg VALITCHY благодаря за моралната подкрепа. И двамата сте прави за музиката от къде трябва да излиза , но не винаги се получава точно това което очакваш, затова и мисля да не коментирам как творят другите . Всеки се старае колкото може ! Km7 можеш да напишеш това което мислиш наистина. Не се притеснявай, че ще излезнеш крив. А ако искаш може да ползваш ( пас ) и да си запазиш мнението за някое от следващите парчета Сега да минем нататък. В един от предишните постове обещах тази седмица " структуриран материал " само , че ще го запазя за някой друг път понеже искам да представя най-новата ми продукция 1 Цитирай
Steppenwolf Отговорено Август 26, 2011 Отговорено Август 26, 2011 Звуците от "На пътя" са много МИДИ. Вкарваш някакъв мотив, не правиш почти никакво развитие около него, а после сменяш и забравяш. Мотивите създават очаквания и отговорности. Единственото, което правиш, е да пренасяш до безкрай по степените, което убива всякакъв интерес и дори изнервя. Цялото парче се редуцира всъщност само до няколко такта и е некохерентно заради неразвити различни хрумки, които не правят свързано цяло. Пробвах да го пусна и на човек, който по никакъв начин не е музикално грамотен и не е музикант, а само слушател. Не издържа до края, може би по-малко от 1/3 изслуша. това не искам да прозвучи като заяждане , но аз лично ще ти стисна ръката ако направиш за един ден осем такива На мен това не ми звучи като заяждане, а го намирам за глупаво. То обяснява всичко, защото ти показва отношението към музиката, което се надявам да промениш с времето. Вкарваш някакъв измислен състезателен елемент в изкуството. Някои композитори са писали години наред една творба. 3 - 4 минути попмузика понякога се изпипват в продължение на седмици и месеци. Разбира се, това не означава да изпаднеш в някаква дълбока самокритичност и придирчивост. Аз лично малко клоня натам, поради което не докарвам докрай много неща. Преди няколко дни си писахме с мой познат композитор от чужбина и той сподели за негов приятел, с който са следвали заедно и който от години наред няма почти нищо готово, понеже е много самокритичен - изпипва месеци наред 12 такта, а накрая изхвърля всичко. Това също е кофти положение. Цитирай
emo_tion1 Отговорено Август 26, 2011 Автор Отговорено Август 26, 2011 (Редактирано) Всички се хванахте за първия трак, което не беше моята цел, а идеята беше просто да поразтъпча пътя с него . Но това ни е в манталитета на нас , българите, А репликата ми към Фатс отговаряше точно на неговото мнение. От началото на темата си казах, че ще избягвам да се заяждам с когото и да било, затова му отговорих по този начин. А и по принцип приемам всякаква критика, но самата тя изглежда смешна когато я правят хора които не са постнали един трак никъде, а само дават съвети. ТОлкова по този въпрос Състезателния импулс е нещо много важно в живота като цяло. И незнам тебе защо това те дразни. Без състезание, няма конкуренция, което води до монопол, което пък води до застой. Тука е важно да не прескачаш границата и да влизаш в сферата " на всяка цена със всякакви средства да съм пред другите " което аз си мисля, че не правя, а и нямам намерение да се състезавам с другите толкова, колкото със себе си. А дали за 1 седмица ще го направя или за 1 година няма никакво значение. Важен е резултат. На мене лично ми става смешно като слушам как някой си прекарва толкова дълго време в циклене върху едно и също произведение. В този забързан свят няма кой да те чака да си мислиш парчето 2 години. Все пак не живеем във времената ,когато хората като се уговорят час за среща и нормалното закъснение да се е смятало за + - 1 час, понеже уговорката им за час е била " по пладне " Смятам с този пост да изчерпим темата On the road ! Редактирано Август 26, 2011 от emo_tion1 Цитирай
Recommended Posts