Jump to content
Българският форум за музиканти

Всяка седмица , нов трак


Recommended Posts

Добър вечер на всички !

Правя тази тема и в нея ще поствам всяка седмица по един авторски трак. Надявам се да се получи една дълга серия от парчета, които ще се появяват всеки вторник или най-късно сряда. Мнения, коментари , съвети или градивна критика са добре дошли Та това е :) Сега да минем към първия трак

 

- смесица между електронна музика и елементи от предкласиката
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 61
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Аз не разбирам в какъв смисъл това е отговор на

?

На мен ми звучи като странно.

Няма да коментирам инструментите, които си избрал - аз съм на мнение, че хубавият кон си личи и под скъсан чул.

Обаче композиционно не чувам никаква мелодия, никакъв риф дето да ме грабне.

Нищо, което да го направи "парче". Не е задължително да има вокал. Обаче някакси е хубаво да се усеща посока и причина.

Какво казва според теб този трак?

Редактирано от Viara Ivanova
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Човек, тва прилича на някоя социалистичекса руска песен с "нов аранжимент" ала Филип Киркоров.

Честно през цялото време си мислех, че някой руснак ще запее. Изобщо не говоря за звук, а по скоро за идеите, композицията, аранжимента. :blush:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей , Вяра . Мисля, че на първия въпрос и сама може да си отговориш и ми е донякъде интересно защо толкова те вълнува това, че съм си сложил парчето в отговор на този на трак на Армин Ван Буурен. Общтото ако не друго е , че двете парчета са електронни , сега , че от тук нататък нямат много общи неща е друг въпрос :)

 

Колкото до моя трак имаш право да си кажеш мнението, Кое точно ти звучи странно ? Ако са инструментите съм съгласен ( и Аз бих искал да ги бях записал със симфоничен оркестър, но се задоволявам и с това което имам ) Незнам какви рифове очакваше да чуеш, може би има какво да се желае още, но така съм го усетил така съм го направил. Това е електронна музика , не го забравяй. Тука не се очаква някакви невъзможни сола, но все пак ще приема тази критика и ще си взема бележка. Другата седмица ако пак минаваш насам съм подготвил нещо с по структуриран тематичен материал :)

А киолкото до какво казва това парче мисля, че достатъчно ясно се разбира ОТ самия клип. Поздрави !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мхм... всичко ми се изясни....

 

 

Няма значение какво е парчето, на което 'оговаряш' с твоето. Няма значение дали има нещо общо със СТИЛА на парчето дори. Пиши, че е отговор, за да излиза на търсачката като се напише името на някой известен .

Значението на понятието риф е 'някакви невъзможни сола'.

 

 

Това, което казва парчето се вижда в клипа, но не личи в парчето...

Мисля да прескоча структурирания материал. Но препоръчвам други да го чуят, за да им се изясни и на тях положението.thumbs_up.gif

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Скучно и без идея. На това му викам пластмасови звуци. Нищо чудно да правиш по осем такива на ден. Минимум. Ама какъв е смисълът? Да си чувал нещо за понятието "музикална форма"?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Явно първия трак не се харесва особено . ОК! Както и да е ! Уважавам мнението ви

:godbless:

Fats знам какво е музикална форма, но предпоследния ти въпрос ще се направя, че не съм го прочел :offtopic-001: Винаги има смисъл, дори и в момента да не се получава, а това не искам да прозвучи като заяждане , но аз лично ще ти стисна ръката ако направиш за един ден осем такива ;) Както и да е ! Другата седмица наистина продължавам с нещо по-добро ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не звучи лошо,

Не знам с каква точно цел си решил да пускаш всяка седмица... т.е. според мен щеше да има смисъл ако бяха някакви много яки неща. :)

 

Т.е. в момента ще слушаме всяка седмица как се упражняваш в композиране и музициране... не, че е кой знае какъв проблем, но не очаквай някакъв

невероятен интерес. :)

 

Според мен нещата, които "хората трябва да чуят" не могат да се правят всяка седмица. ;)

 

Успех за напред.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Майк целта на темата е да събера парчетата в една тема вместо да правя тема за всяко парче поотделно . Нямам никакво намерение да се упражнявам и по този начин да карам всичкики да слушат моите жалки опити :greenangel: , въпреки че се старая да се развивам, както прави всеки един музикант. Не обещавам, че всички парчета ще са яки, но обещавам и яки такива. Мисля, че е напълно възможно да се правят добри парчета всяка седмица . Примерно Бах е писал всяка седмица нова меса + отделно където е писал..., не че съм тръгнал да се сравнявам с него :) а и повечето неща коити ще постна повечето от тях предварително съм си ги начертал и само остава да ги оцветя както се вика, а и имам няколко готови, така че не се притеснявай за това ;) . А колкото до интереса Аз лично не очаквах толкова много коментари на този етап макар и да са негативни повечето :greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Емо, прави това което ти харесва без да слушаш разни "разбирачи". Парчето ти носи атмосфера която на мен ми хареса и точка! Не искам да спамя и да коментирам "музиката" на разбирачите. Една песен или мелодия, или каквото и да е, трябва да носи някакво послание. А за да носи такова послание, песента, мелодията или "каквото и да е", трябва да са излезли от душата и сърцето - нещо което не забелязах в "творчеството" на "разбирачите"...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...и щом харесва на теб и се забавляваш, ще се хареса и на други хора, бъди сигурен в това. Най-важното е да ти идва отвътре и да изразяваш себе си, емоциите, които са провокирали този творчески импулс, мечтите ти, сънищата ти или реалности, каквото и да е, но да си ти, да е твое отражение във времето и пространството, защото всеки миг в живота е уникален и никога повече не се повтаря, ако уловиш мига в музиката, която правиш, значи си един щстлив човек! Успех ти пожелавам!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако не напиша никаква критика и просто кажа, че си е много хубаво така, ще съм гаден лъжец и едва ли ще допринесе с нещо полезно и различно куртоазният ми пост. Ако кажа, че не ми харесва и се обясня, ще съм гаден критикар, който се прави на интересен. Ако си замълча, ще съм надутият гадняр, който не е удостоил с внимание музиката ти. Абе при всички положения ще изляза крив. По кой ли начин да бъде? :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

miro2bg VALITCHY благодаря за моралната подкрепа. И двамата сте прави за музиката от къде трябва да излиза , но не винаги се получава точно това което очакваш, затова и мисля да не коментирам как творят другите . Всеки се старае колкото може !

 

Km7 можеш да напишеш това което мислиш наистина. Не се притеснявай, че ще излезнеш крив. :) А ако искаш може да ползваш ( пас ) и да си запазиш мнението за някое от следващите парчета :greenangel:

 

Сега да минем нататък. В един от предишните постове обещах тази седмица " структуриран материал " само , че ще го запазя за някой друг път понеже искам да представя най-новата ми продукция

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Звуците от "На пътя" са много МИДИ. Вкарваш някакъв мотив, не правиш почти никакво развитие около него, а после сменяш и забравяш. Мотивите създават очаквания и отговорности. Единственото, което правиш, е да пренасяш до безкрай по степените, което убива всякакъв интерес и дори изнервя. Цялото парче се редуцира всъщност само до няколко такта и е некохерентно заради неразвити различни хрумки, които не правят свързано цяло. Пробвах да го пусна и на човек, който по никакъв начин не е музикално грамотен и не е музикант, а само слушател. Не издържа до края, може би по-малко от 1/3 изслуша.

 

това не искам да прозвучи като заяждане , но аз лично ще ти стисна ръката ако направиш за един ден осем такива

На мен това не ми звучи като заяждане, а го намирам за глупаво. То обяснява всичко, защото ти показва отношението към музиката, което се надявам да промениш с времето. Вкарваш някакъв измислен състезателен елемент в изкуството. Някои композитори са писали години наред една творба. 3 - 4 минути попмузика понякога се изпипват в продължение на седмици и месеци. Разбира се, това не означава да изпаднеш в някаква дълбока самокритичност и придирчивост. Аз лично малко клоня натам, поради което не докарвам докрай много неща. Преди няколко дни си писахме с мой познат композитор от чужбина и той сподели за негов приятел, с който са следвали заедно и който от години наред няма почти нищо готово, понеже е много самокритичен - изпипва месеци наред 12 такта, а накрая изхвърля всичко. Това също е кофти положение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всички се хванахте за първия трак, което не беше моята цел, а идеята беше просто да поразтъпча пътя с него . Но това ни е в манталитета на нас , българите, А репликата ми към Фатс отговаряше точно на неговото мнение. От началото на темата си казах, че ще избягвам да се заяждам с когото и да било, затова му отговорих по този начин. А и по принцип приемам всякаква критика, но самата тя изглежда смешна когато я правят хора които не са постнали един трак никъде, а само дават съвети. ТОлкова по този въпрос

Състезателния импулс е нещо много важно в живота като цяло. И незнам тебе защо това те дразни. Без състезание, няма конкуренция, което води до монопол, което пък води до застой. Тука е важно да не прескачаш границата и да влизаш в сферата " на всяка цена със всякакви средства да съм пред другите " което аз си мисля, че не правя, а и нямам намерение да се състезавам с другите толкова, колкото със себе си. А дали за 1 седмица ще го направя или за 1 година няма никакво значение. Важен е резултат.

На мене лично ми става смешно като слушам как някой си прекарва толкова дълго време в циклене върху едно и също произведение. В този забързан свят няма кой да те чака да си мислиш парчето 2 години. Все пак не живеем във времената ,когато хората като се уговорят час за среща и нормалното закъснение да се е смятало за + - 1 час, понеже уговорката им за час е била " по пладне " :hysterical:

Смятам с този пост да изчерпим темата On the road !

Редактирано от emo_tion1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.