V.Vichev Отговорено Септември 13, 2011 Автор Share Отговорено Септември 13, 2011 Ами не ми се получава да го зарежа сиа туй паче Така втори опит не опит The Loner - можете да чуете тук. Това което открих не знам колко съм на прав път но си оставих китарата леко усилина . . да бруми от долу иначе не ми се получава добър звука на високата част на солото, опитвах да свиря по легато. . за себе си открих че бързам защото не съм сигурен дали ще хвана следващият тон. Защо свиренето седнал е по лесно от свиренето прав ????? Абе имам поне още 1001 въпроса ама Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Септември 13, 2011 Share Отговорено Септември 13, 2011 Ми не е лошо. Има тук-там някой бъг за украса, ама к'во от това. Пробвай да изсвириш тоновете на 02:30 с бързи бендове, както е на лайва, много кефи! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
V.Vichev Отговорено Септември 13, 2011 Автор Share Отговорено Септември 13, 2011 Сега ще го погледна, то има хиляда красиви неща в това парче като: има едно трак по струните, предполагам се затискат струните с дланта минаваш с перцето по всичко от 6 та на долу и като достигнеш до струната която искаш да звучи отпускаш дланта за да извадиш тона от точно тази струна но при мен се получава мармалад с домати. . . Как да извадя по продължителен тон на високи те ? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
V.Vichev Отговорено Септември 13, 2011 Автор Share Отговорено Септември 13, 2011 .... ам докато го свиря това стана цяла седмица не мога му избягам, ей това ми се изтърколи измежду пръстите: Ако си ида някък не разбран Ако си ида скучен, мрачен, зъл, изритан. Ако ме помните в сълзи облян Ако ме помните забулен, свит, различен. Ако в забързаните дни изчезне спомена, умората . . тъгата. Ако и мене времето ме заличи ще бъда само свита болка във душата. Ако поне един разбулил ме докрай. Със вик за мен налее сълзи сред звездите. Животът ми ще бъде оправдан и няма в мрака дълго да се скитам. . . . . . 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
V.Vichev Отговорено Септември 13, 2011 Автор Share Отговорено Септември 13, 2011 Ми не е лошо. Има тук-там някой бъг за украса, ама к'во от това. Пробвай да изсвириш тоновете на 02:30 с бързи бендове, както е на лайва, много кефи! Мога да пробвам ,но точно там китарата на високите китарата ми никак не звучи, звука изчезва след 2 рата макс 3 тата сек (((((. . каво ли не пробвах да вкарам ехо, брилл, ама няма . . Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Георги Тотев Отговорено Септември 13, 2011 Share Отговорено Септември 13, 2011 но точно там китарата на високите китарата ми никак не звучи, звука изчезва след 2 рата макс 3 тата сек (((((. . каво ли не пробвах да вкарам ехо, брилл, ама няма . . Смени струните! Герги Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
V.Vichev Отговорено Септември 13, 2011 Автор Share Отговорено Септември 13, 2011 Дадарио 9 ки смених ги преди седмица . . . . Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Септември 14, 2011 Share Отговорено Септември 14, 2011 Еми Дърварио имат живот 2-3 часа... Причината може да е къде ли не, комплексни са нещата - пръсти, гриф, струни, пикапи, ефекти, АМР... Много често се губи сигнала от много и/или кофти връзи и ефекти. Нареди 5 Босс самосвала и се пробвай да изсвириш нещо с остатъка от сигнала. Също често при директно свирене в комп се смотват нещата. Ако свириш със софт намали малко нойз гейтовете, че в повечето случаи слагат нелогично много в пресетите и това реже яко. Мойта китарка примерно е с малко поостъргани фретове и на някои позиции нямам добър състейн. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
V.Vichev Отговорено Септември 14, 2011 Автор Share Отговорено Септември 14, 2011 Като си знам интензитета на свирене, да си пиша дървариото умрело лошо,.... няма пари за други имам още един комплект и ша карам с тоя докато умре съвсем. . . аз карам само през компа най ценото ми нещо е един соунд бластер на цреативе мноо000 канален доволен съм и си има собствено Creative ASIO което може се пусне до 5 за разлика от стандартното на 40, за мен е повече от китарата от 10 12 то прагче на татък повечето прагчета са протъркани, колко много нова терминология ми навря за четене горе . . . . . . . МодЕдит: Не цитирайте предно мнение, моля! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
V.Vichev Отговорено Септември 15, 2011 Автор Share Отговорено Септември 15, 2011 Така, за момента май това е най доброто което мога да изкарам от себе си и от китарата. The Loner - ЦЪК мерси сеа да видим с кое парче да се заядем Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Септември 15, 2011 Share Отговорено Септември 15, 2011 Забравих да ти го напиша предния път, ама сега като слушах тази версия се сетих пак Махни тоя ривърб изобщо или ако го оставиш нека е съвсeеем малко, така китарата звучи много "на майната си", все едно си на сцената зад дръмера (примерно). Нелогично и странно е някак си... Другото е да направиш повторенията на дилея да са в темпото на пиесата. При лайв се прави с копчето tap tempmo, на софтовете си е в милисекунди или BPM, ако е в мс ще трябва да го сметнеш (в нета има калкулатори). Едно от най-гадните неща при солиране (за мен) са неточните бендове и дилей извън темпо (особено ако е в обилни количества). Съветите са според моята си визия за нещата, разбира се. Просто насоки за експерименти ти подхвърлям. Опитай като ти остане време и прецени дали те кефи повече така. Успех! П.П. Long Live Gary Moore! 2 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Slacoth Отговорено Септември 15, 2011 Share Отговорено Септември 15, 2011 @ V.Vichev - от това, което чух/видях, останах с впечатлението, че си музикален и изпитваш истинска страст към свиренето на китара. Пожелавам ти да намериш подходяща работа, на която да се хванеш, и когато свободното ти време стане лукс, пак да продължаваш да свириш, защото си личи какво удоволствие изпитваш от това. п.с. - темата ти вече е за раздел кавъри Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
V.Vichev Отговорено Септември 15, 2011 Автор Share Отговорено Септември 15, 2011 @Baby Thomas, отново искам да ти благодаря за отделеното време съветите ти са безценни, Също искам да благодаря и на всички останали аз просто не очаквах толкова много хора да обърнат внимание, понеже се движа и из други общности май музикантите ще се окаже, че не са загубили онази хубави неща солидарност, съпричастност и взаимопомощ за което съм безкрайно благодарен на всички. не се бях сетил за закъснението да го сметна в темпото на парчето, наистина ценен съвет знам как се прави даже имам тулчета за тази работа. . . @Slacoth в представянето си писах, че съм се занимавал с музика, която изоставих (признавам макар и късно най най голямата ми грешка в живота ) За моя най голяма радост тя не ме е изоставила съвсем надявам се, Благодаря ти за пожеланията има светлина в тунела надявам се в най скоро време и аз да се измъкна от групата на калпазаните. Това което постигнах от изсвирването на това парче благодарение на много съвети, последното изсвирване беше абсолютно без никакво напрежение. малко не съм в ритъм поне аз така се чувам. Успях да по прибера палеца зад грифа не на пълно, но разликата за мен в лекотата на свирене е видимо голяма. Загуби се и онова безумно стискане на грифа с надеждата че няма да изтърва тон, както и да получавам вибрато единствено и само с движение на пръстите не да ми се мандилка цялата ръка от рамото надолу с все китарата. Ето това: Joe Satriani - Always with me, always with you ми се струва че ще можа да преборя надявам се още веднъж ви благодаря най искренно. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Явор тъпото Отговорено Септември 16, 2011 Share Отговорено Септември 16, 2011 (Редактирано) ^ Правилно си констатирал, че музикантите сме все още много задружни и солидарни, защото винаги ни е обединявала една и съща мечта - да станем звезди от световна величина! За съжаление, тази мечта на никого не се е сбъднала , но може би така е по-добре, защото иначе задружността ни може сериозно да се поразклати Относно упражненията ти смятам, че е най-добре да тренираш без дилей или реверб, на теб ти трябва да чуваш натуралния звук и да подобряваш звукоизвличането, а прилагайки дилеи и реверби, се разконцентрираш в съвсем безполезни и излишни за теб проблеми(поне на този етап), като това да превръщаш ms <-> bpm, съгласи се, че това са глупизми, ти бакалин ли си или китарист? Нека биде рок Редактирано Септември 16, 2011 от Velius 4 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
V.Vichev Отговорено Септември 24, 2011 Автор Share Отговорено Септември 24, 2011 А какво правите, когато в мазолите започват да се получават канали не знам до колко е добре, но на места ми пречи особено на показалеца и на средния имам каналчета от струните с дълбочина почти милиметър, нормално ли е или пак злоупотребих. Аз направо си мисля го изпиля с шкурка това Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts