Jump to content
Българският форум за музиканти

Epiphone Les Paul


bokitooo

Recommended Posts

Здравейте на всички.За рождения ми ден ми подариха това чудо.Извади доста добър звук, но след около седмица издаде багажа.По-просташко нямаше как да го направят.Това за което се хваща колана(не знам как се казва точно) се измъкна заедно с болта с който е завит и китарата падна, защото не очаквах.В следствие на което копчето което сменя Rhythm и Treble хлътна и се счупи което едва ли ще го признаят от гаранцията, защото нямам доказателство как е паднала макар че си е техен проблем че са ги направили с г*за си.Та искам да ви кажа да внимавате какво купувате, защото в някои случай точно най-малките и на пръв поглед незначителни неща внезапно прецакват всичко, макар че нямам как да се разбере какво ще бъде преди да се случи.

Редактирано от bokitooo
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

На LP и Explorer китарите е хубаво да се слага Strap Locks. Заради ъгъла, под който се огъва колана под тежестта им, имат склонност да се изсипват на земята. За разлика от фендероподобните. Това ще отсее и кирливи страпове, като тоя, който се е извадил с все винта. Ако е гаранционно някъде - попитай за гаранцията си и ако ти откажат, консултирай се с КЗП. Успех.

Редактирано от death^metal
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И на мен на корта няколко пъти ми се е случвало това, на задното захващане. За щастие не е падала китарата. А иначе от сайта, който си посочил ли са я купили?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, ти си имал късмет. Аз си поръчах ето този epiphone: http://shazli.com/blog/wp-content/uploads/2008/05/guitar0002.jpg и трябва да уточня, че въобще липсваше задното окачване на колана. Дори нямаше дупка. После гледах по сайтовете да видя снимки, защото се бях видиотил дали не е трака по принцип този модел?! Е, не беше така. Завинтих му едно и я продадох, защото и други неща не бяха като за пред света. Беше купен от приятел в USA. За техния пазар.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не искам да наливам масло в огъня, но винаги преди да почнеш да ползваш нов инструмент се прави задължителен преглед на всяко винтче, болтче и т.н. Попадал съм на лошо закрепени елементи и на скъпи инструменти от доказани производители. Гаранция за небрежност, макар и рядко няма. Още повече когато става дума за китайско производство. Разбирам, че си травмиран от случката, но не бързай да намразваш китарата, тя има своите качества и тепърва ти предстоят приятни часове с нея. Пък и всеки средно сръчен майстор без проблем ще отстрани повредата. Не си губи времето с рекламации, успехът е съмнителен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.