Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано (Редактирано)

Здравейте на всички.За рождения ми ден ми подариха това чудо.Извади доста добър звук, но след около седмица издаде багажа.По-просташко нямаше как да го направят.Това за което се хваща колана(не знам как се казва точно) се измъкна заедно с болта с който е завит и китарата падна, защото не очаквах.В следствие на което копчето което сменя Rhythm и Treble хлътна и се счупи което едва ли ще го признаят от гаранцията, защото нямам доказателство как е паднала макар че си е техен проблем че са ги направили с г*за си.Та искам да ви кажа да внимавате какво купувате, защото в някои случай точно най-малките и на пръв поглед незначителни неща внезапно прецакват всичко, макар че нямам как да се разбере какво ще бъде преди да се случи.

Редактирано от bokitooo
Отговорено (Редактирано)

На LP и Explorer китарите е хубаво да се слага Strap Locks. Заради ъгъла, под който се огъва колана под тежестта им, имат склонност да се изсипват на земята. За разлика от фендероподобните. Това ще отсее и кирливи страпове, като тоя, който се е извадил с все винта. Ако е гаранционно някъде - попитай за гаранцията си и ако ти откажат, консултирай се с КЗП. Успех.

Редактирано от death^metal
Отговорено

Бе бях писал аз навремето накъде за Epiphone-а ;) На същата цена си вземаш корейско ЕSP LTD, в пъти по качествено!

Отговорено

И на мен на корта няколко пъти ми се е случвало това, на задното захващане. За щастие не е падала китарата. А иначе от сайта, който си посочил ли са я купили?

Отговорено

Колега, ти си имал късмет. Аз си поръчах ето този epiphone: http://shazli.com/blog/wp-content/uploads/2008/05/guitar0002.jpg и трябва да уточня, че въобще липсваше задното окачване на колана. Дори нямаше дупка. После гледах по сайтовете да видя снимки, защото се бях видиотил дали не е трака по принцип този модел?! Е, не беше така. Завинтих му едно и я продадох, защото и други неща не бяха като за пред света. Беше купен от приятел в USA. За техния пазар.

Отговорено

Не искам да наливам масло в огъня, но винаги преди да почнеш да ползваш нов инструмент се прави задължителен преглед на всяко винтче, болтче и т.н. Попадал съм на лошо закрепени елементи и на скъпи инструменти от доказани производители. Гаранция за небрежност, макар и рядко няма. Още повече когато става дума за китайско производство. Разбирам, че си травмиран от случката, но не бързай да намразваш китарата, тя има своите качества и тепърва ти предстоят приятни часове с нея. Пък и всеки средно сръчен майстор без проблем ще отстрани повредата. Не си губи времето с рекламации, успехът е съмнителен.