kolio_k Отговорено Юли 15, 2011 Отговорено Юли 15, 2011 Аз явно не съм никак претенциозен по въпроса, защото винаги съм успявал да свиря в къщи с лампови усилватели и даже да си правя записи с тях (без претенции за кой знае какво качество и но и без да ме чуват съседите). Според мен, най важно е просто да се избере подходящ лампов амп с мастър волюм и гостоприемен чист канал, както и няколко добри педали. Разбира се, звукът няма да е оптимален, защото няма да можем да натоварим нито крайните лампи , нито говорителя, но все пак става въпрос за свирене в къщи и каквато и система да изберем, винаги ще направим компромиси Ето пример на саунд, който съм правил с чистия канал на Меса Буги амп и външен драйв педал http://www.youtube.com/watch?v=JF6xhT-L4Qg А ето и такъв с лампов амп и собствените му драйвове http://www.youtube.com/watch?v=ItIjk5BwymU Ив двата случая, амповете са пуснати супер тихо (тип телевизор). Пак повтарям, това далеч не е оптималния звук, който може да се изкара от тези ампове, но лично мен ме задоволява за свирене в къщи 1 Цитирай
Black Bird Отговорено Юли 15, 2011 Отговорено Юли 15, 2011 (Редактирано) Отдавна не свиря с реални ампове. Живял съм в различни апартаменти...а свиря денонощно! Имах 100В Карвин Легаси, който продадох набързо... Ето семпъл със софтуер http://www.nalbantov...kBird_2550Z.mp3 http://www.youtube.com/watch?v=owpWIFyE0_8&feature=related Свиря със слушалки АКГ240. Имам и монитори, но пускам само в определено време. Успех! Редактирано Юли 15, 2011 от Black Bird 3 Цитирай
ultramega Отговорено Юли 15, 2011 Отговорено Юли 15, 2011 ^За домашни условия това е супер според мен Въпреки мненията ч,е по някакъв начин, този вариант прецаква уменията, след това да се свири през реален амп, мисля че е дори напротив. 1 Цитирай
liquid_death Отговорено Юли 15, 2011 Отговорено Юли 15, 2011 (Редактирано) Всичко зависи от ампа.Свиря си без проблем на 5 ватовия all tube амп, който съм го направил така, че и при ниски нива да си изкарва ламповия звук, като е включен в 4x12 с В30 и приятелката ми заспива на леглото в същото помещение.А тя не понася силно свирене и силни звуци.Просто е въпрос на настройка и на амп. http://forum.muzikant.org/index.php?/topic/80117-zlo-5/ Редактирано Юли 15, 2011 от liquid_death 1 Цитирай
Явор тъпото Отговорено Юли 15, 2011 Отговорено Юли 15, 2011 Ами свиренето със софтуерни ампове, вместо с реални такива, прилича на правенето на виртуален секс в скайп, вместо реален такъв, така че ми е наистина трудно да си представя как човек може да изпитва истинска наслада от правене на такива виртуални неща. 4 Цитирай
Black Bird Отговорено Юли 15, 2011 Отговорено Юли 15, 2011 оф топик!: Тенологиите са доста напреднали и мислете и тествайте повече, преди да подвеждате прохождащите в тази посока! Музиката не я свързвам с издаване на звуци от лампов амп, а композиране на песни и мелодия. Звука е само средство. Амповете и скъпите китари с нищо няма да ви помогнат за да станете по-добри композитори. Ако дрънкането ви е хоби и имате излишни пари, то тогава един амп за няколко хиляди ще ви доставя удоволствие като секс!?. Сигурно е така Мислете повече за самата музика като абстракция. Саунда не е причина за липса на вдъхновение! Успех на автора на темата! 8 Цитирай
rockfire Отговорено Юли 15, 2011 Отговорено Юли 15, 2011 Свиренето с виртуални ампове е за предпочитане пред виртуален секс! За студийни записи бих предпочел библиотеката в компа пред реални такива,но темата е друга. До скоро имах едно кубе Пиви: http://www.peavey.com/products/instamplifiers/guitaramps/transtube/index.cfm/item/116534/Envoy%26reg%3B%26nbsp%3B110.html което при намалени нива даваше приличен звук при 3 вида драйв. ----------- Маринчо ,де ги намираш тез приятелки дет заспиват на бичкий бре 2 Цитирай
kmfb Отговорено Юли 15, 2011 Отговорено Юли 15, 2011 Аз съм много ЗА свиренето през виртуални ампове в домашни условия. Това, че хората не знаят как да постигнат добър звук с тях, не значи, че такова нещо не може да стане. Чуйте парчетата на Black Bird и кажете после, че не става зука... Че е по-добре с истински - да; определено. Но и на компа може да се постигнат завидно добри резултати, особено с малко хитринки... Цитирай
ultramega Отговорено Юли 15, 2011 Отговорено Юли 15, 2011 .... Мислете повече за самата музика като абстракция. Саунда не е причина за липса на вдъхновение! Това е то... ! 1 Цитирай
Baby Thomas Отговорено Юли 15, 2011 Отговорено Юли 15, 2011 Това е, ама ако имаш 10 часа за губене да си играеш да търсиш ноти. Ако имаш час и ти се свири - сядаш, пускаш и свириш. И като не звучи яко - де го кефа? Връткаш 40 мин. виртуални потове и нищо. Едно е да слушаш запис, друго е да свириш през него! Няма го усещането. Все едно друг свири. Или си с ръкавиците за коприва... И докато солистични бленди е много по-лесно да се постигнат, то хеви дист стъргалки с РМ... Пръцка безпомощно и т'ва е! П.П. Някой ден ще си взема Zvex Nano Head и ще я видим тъя работа... 1 Цитирай
Black Bird Отговорено Юли 15, 2011 Отговорено Юли 15, 2011 (Редактирано) Май френд, времето прекарано в свирене, ако за теб е губене, то за мен е работа и удоволствие! Търсенето на звук също! Незнам какво толкова въртите на тези софтове. Аз просто зареждам плъгина въртя като при истински амп и след 30сек просто свиря. Половината презети в повечето комерсиални амп симулации за комп са правени от мен. Преди 2 дена свирих на усилен до 6, лампов 100в Маршал модел JVM400 и нещо си, с 4х12 Винтидж 30. Да, отнесе ми главата, да резонанса с китарата е невероятен. Състейна предизвикан от силата е супер....и т.н. Но, когато е пуснат на 1-2 сила, си звучи като п*ъ*ня = процесор за 200лв. Тва е! В крайна сметка човека има проблем със силата в апартамент! Аз се опитвам да го насоча с решение, което да не го изкара извън нерви и на "улицата". Успех на всички! Редактирано Юли 15, 2011 от Black Bird 4 Цитирай
Slacoth Отговорено Юли 15, 2011 Отговорено Юли 15, 2011 Бъркате понятията свирене и звукозапис.Двете неща си вървят със съответните приоритети. И все пак използването на музикален софтуер неминуемо се свързва с понятията имитация, симулация, виртуалност, подражание т.н. лоши думи. 2 Цитирай
Black Bird Отговорено Юли 15, 2011 Отговорено Юли 15, 2011 А докато звукозаписисваме, не свирим ли ? Айде наздраве! 4 Цитирай
Slacoth Отговорено Юли 15, 2011 Отговорено Юли 15, 2011 Свирим.Но когато записваме е важно какъв суров звук ще подадем. 1 Цитирай
kolio_k Отговорено Юли 15, 2011 Отговорено Юли 15, 2011 В крайна сметка всички ще се съгласим, че всеки си има собствена дефиниция за приемлив звук, пълна пр..ня, пълно густо и тн. Някои хора харесват софт ( а той много напредна сравнение с преди няколко години и в интерес на истината и аз не разбирам какво толкова му настройвате), други не и няма смисъл да се убеждаваме едни други и да пълним темата с офтопик. Софтуера, без съмнение е чудесно решение за свирене в къщи, както и почти всеки амп с добър мастър волум п.п. И аз не си падам по симулации, а съм съм пробвал доста от тях, но от друга страна, слушам саунда, който Black Bird вади от софт и го намирам за много готин, почти всичко опира до ръце, ухо и ноухау (както и до стил на свирене отчасти, досега не съм виждал софт, който убедително да се справя с чиста китара, за това което търся). В края на краищата и с амповете е така, не веднъж съм чувал чудесни ампове да звучат отвратително в ръце на недодялани свирачи. п.п.2 Маршъл, определено не е амп, с който да се свири тихо 4 Цитирай
Recommended Posts