Telerig Отговорено Май 2, 2006 Отговорено Май 2, 2006 Сега пичове....темата се разводни и май човека го пообъркахме...значи дайте да уточним - става въпрос за най добрият вариант за усилвател до 600 лева. Но това е едно на ръка. Аз питам : 1.За каква музика става въпрос, с други думи за какво ти трябва и с каква мощност да бъде. 2.Както и периферията ти каква е т.е. "чейна" какви ефекти имаш или мислиш да ползваш и дали това за което ти трябва разчиташ само на усилвателя или да си го кажем директно - за драйва искаш да ползваш само усилвателя или си имаш свой собствен драйв или преамп... 3.както и ползваш ли ефекти през луупа ( сенд ретърните) т. е. трябват ли ти сенд ретърн? Ако отговориш точно на тия въпроси лично аз ще кажа какво ми идва оптимално като вариант.
AFTER-THE-RAIN Отговорено Май 2, 2006 Автор Отговорено Май 2, 2006 (Редактирано) Тъй ся......... Искам много мек и плътен чист канал.Свиря лекички нещица(металията ми мина не че не свиря по тежички работи) Драйв нямам ама ш си зема. Сендове ретърни е желателно да имам и въобще всякви дупки Поне 100-ина вата, мо може и по малко стига да се чува задоволително силно когато е необходимо. А че се обърках ДА много се обърках Тва е !!! 10x за помоща момчета Накрая ще ми писне и ще ида да го взема пак онуй кубе на Берингер :wall: :wall: :wall: :wall: :wall: :wall: :wall: Редактирано Май 2, 2006 от AFTER-THE-RAIN
Evtim Djerekarov Отговорено Май 2, 2006 Отговорено Май 2, 2006 (Редактирано) За съжаление,със "сладки" приказки за Solid State,няма да можем да подсладим "киселото tube грозде". Не съм съгласен с теб, харесвам солид-стейт звук. Както казах, за бзусарии, лампата ми звучи по-добре, но откровенно казано при повечко гейн си предпочитам солид стейт нещица. За съжаление по темята не мога да дам компетентно мнение. Вземи си някакъв Randall, мисля че имаше някакви 100-ина ватови по около 600-800 лв. Другия вариант е да си поръчаш лампово от metalhammer. Пробвал съм му ги, звучат МНОГО ДОБРЕ. Редактирано Май 2, 2006 от Evtim Djerekarov
Overdrive Отговорено Май 2, 2006 Отговорено Май 2, 2006 Другия вариант е да си поръчаш лампово от metalhammer. Пробвал съм му ги, звучат МНОГО ДОБРЕ. А, дойдохме си на думата
Evtim Djerekarov Отговорено Май 2, 2006 Отговорено Май 2, 2006 (Редактирано) А, то тва ли ти беше целта? Е добре си звучат, кво да се прави Редактирано Май 2, 2006 от Evtim Djerekarov
LOE Отговорено Май 3, 2006 Отговорено Май 3, 2006 последно гледах един 75 ватов рандъл в тоя ценови клас Кой е този модел на Рандъл??? Иначе звъчи добре RG75 или нещо от сорта, демек от по старите серии, след него минаха г2 и в момента е г3 ампа е със селешчън говорител, което е добре, стабилен е, здрав е, щом издържа метъл би трябвало и тебе да издържи, единственото което ме притеснява е че може би драйва му ще ти се стори прекалено "тежък", така че най добре да чуеш на място
wessy Отговорено Май 3, 2006 Отговорено Май 3, 2006 Ibanez Tone Blaster 2x12 100w комбо На много добри цени са и няма да е зле да ги чуеш според мен Има ги при Икономов в Благоевград Цък мисля че това ти се вписва в бюджета
LOE Отговорено Май 3, 2006 Отговорено Май 3, 2006 Дали? 370$ в САЩ не значи 370$ тук, ще ти дам един пример, хот род на този сайт струва 600$ http://www.musiciansfriend.com/product/Gui...Amps?sku=480510 което излиза към 900 лв, а тук в магазина същия струва над 1500 лева айде той е леко преоценен тъй като е лампов и т.н, в общи линии нещата които гледаш на сайтове по интернет може да си ги намериш тук на аналогични цени в евро.. ако имаш късмет... демек 370 евро аз скоро си купих един преамп който в този сайт струваше 69$ го взех за 71 евро
LOE Отговорено Май 3, 2006 Отговорено Май 3, 2006 Randall RG75D в САЩ http://www.musiciansfriend.com/product/Gui...Amps?sku=481195 на цена 250$ Лично аз бих си купил този, дори и 250 евро ще дам с радост на сърцето, но в европа струва 360 евро, и то не РГ75Д а чистия модел, на който му липсва ефект процесора... думи нямам...
AFTER-THE-RAIN Отговорено Май 3, 2006 Автор Отговорено Май 3, 2006 Много е кофти да купуваш нещо на сляпо за това разчитам на вас и на този форум. Сигурно ставам банален вече но ще попитам за последен път: Какво мислите за Randall-ите.Имам вече цени пред мен и чесно казано са много добри Няма как да се вдигна и да дойда до София да пробвам а нали се сещате че никой няма да ми го достави за да го пробвам само. Препоръчайте на невежата някой модел моля!!! Благодаря!!!
LOE Отговорено Май 3, 2006 Отговорено Май 3, 2006 (Редактирано) Всеки си има вкус, аз както вече ти казах рандалите са стабилни усилватели, с берингер изобщо няма място за сравнение, добри са за метал, за друго не съм ги чувал, чистия им канал е добър, модерния драйв на мен лично много ми допада, бритиш саунда не ми е чак толкова по вкуса защото ми идва по-ретро и по лек, на тебе именно той може да ти свърши работа... те самите усилватели не са чак толкова различни, за тия пари ще се спреш на 75 ватовия модел, пък дали ще е стария чист РГ75, или Г2 или Г3 си зависи от теб, по новите са по добри и по скъпи, имат по динамичен звук, инъче като функции са сходни, тези които имат Д накрая имат процесор за разни му там ефекти, което не е лошо, но добавя към цената... Редактирано Май 3, 2006 от LOE
Telerig Отговорено Май 3, 2006 Отговорено Май 3, 2006 Тъй ся......... Искам много мек и плътен чист канал.Свиря лекички нещица(металията ми мина не че не свиря по тежички работи) Драйв нямам ама ш си зема. Сендове ретърни е желателно да имам и въобще всякви дупки Поне 100-ина вата, мо може и по малко стига да се чува задоволително силно когато е необходимо. А че се обърках ДА много се обърках е желателно да имам и въобще всякви дупки Значи с оглед на казаното от теб и спрямо тая цена, аз ти предлагам от xxxx това.Фендер Както и Рандала дето колегите ти го предлагат, но той звучи доста метълско доколкото успях да го чуя във Фактор един пич го пробваше....а тоя фендер двама мои приятели си го взеха и си звучи супер за парите си вади изненадващо добър тон. На Балев комботата нямат сенд ретърни...не съм се интересувал дали по поръчка като ги прави слага - това с оглед ,че искаш повече дупки. :hello:
musicman Отговорено Май 3, 2006 Отговорено Май 3, 2006 Рандал RG75 е много хубав усилвател но е за по-тежичка музика според мен. Има плътен чист канал но не е много мекичък. Драйв канала му е тежък и мисля, че с него неможе да извадиш мек крънч звук. Аз съм свирил с процесори на клиин канала и звучи идеално. Тогава можеш да си докараш какъвто звук искаш. Има сендове, ретърни и всичко необходимо. Според мен това не е амп за лека музика. Направен е да реже глави. Спиикъра му е Селесчън и звука е убииствен но за тежка музика. За съжаление незнам за тези пари дали ще можеш да си намериш каквото търсиш. Но определено като цена качество Рандала е най-доброто според мен. Пак казвам според мен.
CaptiveAlien Отговорено Май 3, 2006 Отговорено Май 3, 2006 Еми във фактор Варна има RG75 (мисля и RG100 или нещо подобно) и съм свирил на първия... Супер си беше... Диста според моето нещастно мненийце не е убийствено тежък, но вярно си е далеч от блусарско звучене, поне доколкото можах да пробвам Клийна беше готин => Аз бих си го взел при възможност
Trysth Отговорено Май 3, 2006 Отговорено Май 3, 2006 В ПрезиденСтудио има един RG75 от G2 и е нечовешка машина. За метъл е перфектен, предполагам и за по лека музика би бил повече от подходящ.
Recommended Posts