IgniteAll Отговорено Юли 2, 2012 Отговорено Юли 2, 2012 Искам да кажа нещо относно написаното от теб, но все звучи като заяждане, а не е това целта. Единственото за което съм съгласен с теб е, че за да свириш трябва да ти идва от душа. Всичко останало, което си написал граничи с едно невероятно безумие за свирене в домашни условия. 2 Цитирай
Satanachrist Отговорено Юли 2, 2012 Отговорено Юли 2, 2012 Просто съм обяснил как си записвам аз...не знам какво точно е безумното. Цитирай
IgniteAll Отговорено Юли 2, 2012 Отговорено Юли 2, 2012 Ще порастнеш и ще разбереш какво имам предвид. Опитай с гейн на 10, баси на 9 и среди на 2 да свириш на лампова апаратура и открий 10-те разлики. Пак казвам, че не искам да споря. Просто се шашвам как на моменти споделяте слабия си опит с такъв тон, че все едно от учебник сте го преписали. Покрай мои познати съм се нагледал и наслушал на това как се късат нерви със записи и постигане на правилен звук и мога да те уверя, че тези хора са попрочели и доста литература преди да ръчкат китарите в колоните и да бутат плъзгачите на пулта на макс, за да се изравни тона. 3 Цитирай
7thString Отговорено Юли 7, 2012 Отговорено Юли 7, 2012 Общо взето - най-гадния дисторшън, който можеш да намериш в комплект с гадно кубе Това е единственото, което ми наподобява на олдскул звуците в тоя стил 1 Цитирай
Satanachrist Отговорено Юли 7, 2012 Отговорено Юли 7, 2012 Всички свързват стила с кофти звученето и лошото оборудване ама идва въпросът на кого му е притрябвал лъскав,кристален кристален звук,изкаран през оборудване за десетки хиляди и бъкан с ефекти,които на брой са повече от нотите............... 1 Цитирай
bustard Отговорено Юли 9, 2012 Отговорено Юли 9, 2012 (Редактирано) Така, основното е: 1. Настройката е стандарт или Drop D, в няколко интервюта с Ferniz(Darkthrone) той казва ,че китарата трябва да постига много височини. С баритон и 7 струни се свири Death Metal. 2. Високите и средите са на максимум, не трябва да има много бас даже и в баса. Еквалайзера трябва да се настрои ,така че да са особено отчетливи високите вълни. 3. Gain-a е почти на максимум, не на макс, защото тогава се замазва всичко напълно. Въпреки идеяа на хората за Black Metal-a ,там все пак звукът е отчетлив, въпреки че е остър. 4. Не се слага много Noise Gate...само се старай да не се чуват много писъци от адаптрите. 5. Микрофона се слага около 5 сантиметра от говорителя и обикновено е извън центъра. По-скоро към периферията. 6. Не обръщай голямо внимание как звучи всеки детайл, важно е свиренето и чувството. Най-добри примери за такъв звук: Mayhem - De Mysteriis Dom Sathanas Burzum - Burzum Behemoth - And the Forests Dream Eternally Редактирано Юли 9, 2012 от bustard Цитирай
Thrashed Отговорено Юли 10, 2012 Отговорено Юли 10, 2012 2. Високите и средите са на максимум, не трябва да има много бас даже и в баса. Напротив бас трябва да има в повече а пък средните да са по ниски .. Цитирай
bustard Отговорено Юли 10, 2012 Отговорено Юли 10, 2012 Недей да бъркаш класическия Black Metal с по-новите работи...дал съм примери, в които баса е на средата, а понякога и по-ниско. Цитирай
Han_Solo Отговорено Юли 12, 2012 Отговорено Юли 12, 2012 Точно наскоро четох едно интервю на бурзумеца в което той отговаряше на често задаваните му въпроси от фенове каква техника е използувал при записа на ранните си албуми. Отговора му беше - умишлено най евтината и долнопробна! Най- скапания микрофон които е имало в студиото. С някаква китара, купена на старо и най-евтиния бас, на който е попаднал в магазина, и на който даже не помни и марката. За един от албумите е използвал барабаните, останали в студиото на които предишния ден е записвала накаква джаз!!! група. И понеже всички "модерни" за времето си метъл банди са свители с усилватели "Маршал",той се е отказал даже и от това и е взел някаква куча марка. Така,че със постигането на подобен звук, едва ли ще имаш особени проблеми от към техника. Цитирай
Slacoth Отговорено Юли 12, 2012 Отговорено Юли 12, 2012 Varg винаги си е бил един мизерен измекяр.Сигурно и в момента майка му му дава пари за джобни. Цитирай
bustard Отговорено Юли 12, 2012 Отговорено Юли 12, 2012 Ето интервюто: http://www.burzum.org/eng/library/a_burzum_story06.shtml Цитирай
kulov Отговорено Юли 12, 2012 Отговорено Юли 12, 2012 (Редактирано) ето тука малко олд скуул паган фолк блек метъл от смолян. тоя пич е бая true българският варг. може да го питаш как постига саунда, щото аз много съм се дивил и до сега не съм наясно... едит: пропуснах само да отбележа, че клипът трябва да се гледа на качество 240р. за по-голяма автентичност. only cult in 240p дет се вика Редактирано Юли 12, 2012 от kulov Цитирай
Slacoth Отговорено Юли 13, 2012 Отговорено Юли 13, 2012 (Редактирано) За да не прерастне все пак темата в подигравка с този стил музика, нека или да изчистим всичкия офтопик или по-добре да добавим един по-сериозен. Поздрав за хората, които намират блек метъла за гаражно забавление и дано им просветне: Редактирано Юли 13, 2012 от Slacoth 1 Цитирай
Annonnymоus Отговорено Юли 13, 2012 Отговорено Юли 13, 2012 (Редактирано) Emperor са безспорните крале на Норвежкия блек метъл! Много над смешниците с гумени брони, шипове и смешен корпс пейнт. Редактирано Юли 13, 2012 от Annonnymоus Цитирай
Recommended Posts