Lord Xakkar Публикувано Юни 24, 2011 Публикувано Юни 24, 2011 Здравейте. Искам да попитам как мога да постигна блек метъл звука на ранните творби на Дарктрон,Бурзум,Майхем. Ето и пример: Имам кубе 15W но в момента нямам възможност да си купя дисторжън педал....Ако някой знае как може да се постигне що горе блек метъл звука на тези групи нека бъде така добър да сподели.Благодаря Предварително Цитирай
KeRRANGKid Отговорено Юни 25, 2011 Отговорено Юни 25, 2011 (Редактирано) ТРВЕ блек метъл звука е всичко на мах Пробвай с повече Treble и Presence (ако имаш), а гейн, баси и среди си ги нагоди по вкус. С 15 вата кубенце (Fender, предполагам) няма да ти се получи нещо кой знае какво. Ако ще оставаш с него, трябва ти дисторшън педал. Препоръчвам ти този http://telesound.bg/product.php?id_product=21 или кое да е читаво копие на BOSS HM-2, а защо не и оригинала (намира се трудничко). Пълна дъскорезница е Редактирано Юни 25, 2011 от KeRRANGKid Цитирай
Lord Shredulous Отговорено Юни 25, 2011 Отговорено Юни 25, 2011 И като записваш - в гората, с микрофона по-далеч от кубето. За по-напреднали: Seymour Duncan Twin Tube Mayhem. Специално насочено към любителите на екстремната музика. Но ти трябва по-хубаво кубе. 2 Цитирай
Acei Отговорено Юни 25, 2011 Отговорено Юни 25, 2011 би било добре да дадеш снимка на комбото си и то по-отблизо за да се види с какви корекции разполага а другото имай предвид, че звука, който се опитваш да постигнеш е постигнат с усилватели за хилядарки в долари, големи и яки кабинети за много долари + доста солиден набор от ефекти струва ми се, че от линка на бандата, която си дал има включен/и модулиращ/и ефект/и преслучай това и кажи доближава ли се до идеята ти за звук http://www.myspace.com/music/player ако се приближава, ще ти кажа как точно е постигнат може да пишеш на ЛС Цитирай
Annonnymоus Отговорено Юни 25, 2011 Отговорено Юни 25, 2011 Честно казано мен силно ме съмнява техниката на Darkthrone (Фенриз е пощальон, така че смятайте колко е богат), Burzum (Варг Викернес признава, че е записвал с мега-скапания микрофон) или ранните Mayhem да струва хиляди долари. Иначе Treble на макс го дай, поне аз така правя, не знам колко е блек-метълско, знам че реже. Цитирай
MasterOfDisaster Отговорено Юни 25, 2011 Отговорено Юни 25, 2011 а другото имай предвид, че звука, който се опитваш да постигнеш е постигнат с усилватели за хилядарки в долари, големи и яки кабинети за много долари + доста солиден набор от ефекти но като изключим това ... микрофона далече от кубето и така на тъмно по време на лунно затъмнение ... ако може и всичко на мах Цитирай
Belgarad Отговорено Юни 25, 2011 Отговорено Юни 25, 2011 Вкъщи съм свирил с какво ли не, и мога да ти кажа, че 15 ватово кубе с вградения си драйв е напълно достатъчно да извадиш звук като на първите 3 Мейхема и всичките Дарктрони. Настройваш му тон корекциите и бичиш здраво. Дистерите за по 100 лв. няма да извадят по хубав кривоч, бъди сигурен. Пускаш си семпъл с барабани от компа и почваш да изливаш злина. 1 Цитирай
iliev.p Отговорено Юни 25, 2011 Отговорено Юни 25, 2011 Все пак да знаеш няма да ти излезне евтино такъв звук който да задоволи вкуса ти. Цитирай
KeRRANGKid Отговорено Юни 25, 2011 Отговорено Юни 25, 2011 Колеги, блек метъл саунда не е саунда от Черния албум. Блека е музикален нихилизъм, китарния саунд отразява точно това. Ако нечия представа за блек се върти около гранд продукциите на Диму Боргир и COF, реалността е съвсем друга. За ъндърграунд, примитивен блек, нещата ще станат и с метълзон в конзолата. Звукът няма да е хубав, но изобщо не му е това идеята. 2 Цитирай
Valserp Отговорено Юни 26, 2011 Отговорено Юни 26, 2011 Boss MetalZone или Heavy Metal = класически "гаден" блек звук 2 Цитирай
dickens Отговорено Юни 26, 2011 Отговорено Юни 26, 2011 Не съм особен фен на Блек-а, но си мисля че за този стил си трябва 7 струнка или 6-струнна баритонка с корабни въжета Цитирай
horsefucker Отговорено Юни 26, 2011 Отговорено Юни 26, 2011 Блек метал се свири бързо, така, че ти трябват и умения. Цитирай
Lord Xakkar Отговорено Юни 26, 2011 Автор Отговорено Юни 26, 2011 Много благодаря на всички.Намерих звук който отговаря на изискванията ми. )Намерих и ето това http://www.youtube.com/watch?v=HKzByA2DHxo Какво мислите за него.Да събирам ли пари за това или... Цитирай
Lord Shredulous Отговорено Юни 26, 2011 Отговорено Юни 26, 2011 Сигурно ще го намериш малко трудно - доколкото знам е ограничена серия и не го правят вече. Цитирай
Recommended Posts