Jump to content
Българският форум за музиканти

Синтезатор за разпяване и солфежиране, к


Mit@k@

Recommended Posts

Здравейте, искам да си купя синтезатор за разпяване и солфежиране.Само че, не знам кой модел е най-добър и не много скъп??? Примерно: >>> YMAHA psr E223 или нещо друго от сорта. Ако може някой да даде съвет какъв да си взема и кой ще е най-подходящ само за тези цели :)

Благодаря, Ви предварително!

Редактирано от Mit@k@
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

здравейте,зависи до колко парички,има един приятел който държи вкъщи чисто нова YAMAHA PSR E-213 или 203 мисля че беше,ако имате интерес ще ви дам телефон да се разберете за цена ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Ами някаде до 350 лв. Но аз бих искал да ме посъветвате като модел и марка какво да е!!! Единствено ме интересува звуците на ПИАНОТО който вади синтезатора да са същите като истинско ПИАНО!!! Защото някой синтезатори на звучат така...

Редактирано от Mit@k@
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Бих искал ПИАНОТО на синтезатора максималко да се доближава до истинско ПИАНО!!! Съвети ???

Редактирано от Mit@k@
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За тези пари - детска играчка.

Кво пиано, кви звуци??

 

Най евтиното за което се сещам е една миди клавиатура и софтуерни звуци.Всъщност има един модел на M-AUDIO-Prokeys88sx с вградена пиано бленда,която никак не е лоша и не ти е нужен компютър.Дори надминава повечето синтезатори в ценовия клас около 1000лв.

Нея по може да я намериш втора употреба за 350лв. :dance: Добави си още толкова за 2 що годе добри активни колонки и ще имаш хубав пиано звук.Другото е ала бала.С пръдня боя не става.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Ако си начинаещ, препоръчвам stage, но са доста скъпи.

Другите варианти са както ги изброиха по-горе - миди клавиатура към компютъра или синтезатор от ниския клас.

Аз разполагам с такава и мога да кажа, че е добра (източник на снимката google):

targetmidiyr8.jpg

 

От синтезаторите има един модел на Casio с доста приличен звук - CTK 900

casio_ctk_900.jpg

На мен лично това повече ми допада от моделите на Yamaha същия клас. Като звук на пианото, Casio-то е по-добрият вариант.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За 300-350лв - както каза колегата по-горе - можеш да си вземеш детска играчка-синтезатор. Приличен звук, касио, ямаха, за 350лв все същата алабала.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм имала възможност да свиря и на Касио, и на Ямаха модели от този клас и пианото на Касио определено звучи по-добре, затова го препоръчвам, но все пак човекът сам си избира.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)
:excl: каквото казаха колегите - за тези пари търси добра midi клавиатура на старо (в раздел "продавам" на форума излизат добри оферти, а мнозинството от продавачите са коректни). обърни внимание на клавишите - вероятно ще искаш да е с "тежки" клавиши (т.е. наподобяващи тези на пианото). после теглиш някое виртуално пиано (synthogy ivory примерно) и радваш. лесно нема... Редактирано от Fallenblood
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз си имам синтезатор Casio wk 1300. Звука на пианото си е точно копие на хубаво истинско пиано. В пъти по-добър е от ямахите, които съм чувал, а те не са никак малко. Има си и бая ефекти, и този модел ако го намериш ще си е за много прилична сума от сорта на 250-350 кинта зависи си от хората. Само да ти кажа че вече не се произвежда и може и да си намериш и похубаво, но ако си за касио наистина ти препоръчвам да си вземеш от тяхната серия WK. Останалите не стават. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз се чудя какво да си взема, защото не разбирам от синтезатори :( от касиотата в нашия магазин има само CTK-1100K7,CTK 2000 и CTK-2100.Освен това много отдавна ми се случи да счупя клавиш на синтезатор :Д (понеже съм свикнала на пиано да свиря), и не си спомням какъв беше точно - от типа на иамахите или на касиотата.Сега се чудя кои са по-издръжливи...?!:?

 

Fallenblood, има ли разлика между синтезатор и миди клавиатура откъм функции?извинявай ако въпроса ми е тъп.

 

Искам да задам още един въпрос към темата като се надявам да я обогатя :)

Според вас за група може ли синтезатора да има само 5 октави?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

2. Зависи от модела. Принципно са еднакви, МИДИ кийборда е просто синт без звуци, но доста често МИДИ клавиатурите имат повече контроли. Примерно 10 фейдъра и 10 ротари пота, които се ползват за управление на функциите на софтуера (настройваш си кое какво да регулира). Или пък група за управление на просвирване/запис: Begin/Previous/Pley/Pause/Stop/Next/End. Или специални падове за дръм пъгините.

 

3. Доста често съм виждал да свирят със синтове 5 октави, така че може. Зависи какво свириш и какво ти трябва като функционалност. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

продавам си Ямахата , която е със много здрава клавиатура (5 октави , лека) и не чак толкова лоши пиана , пък и се вписва в ценовия Ви диапазон.

 

ВИЖТЕ ОБЯВАТА ТУК.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз свиря от Години на клавир и Мога да Ви дам Съвет със какво да започнете тея Ямахи който изброявате Yamaha e223 и др. не са за начинаещи Аз Ще ви предложа много добър кЛавир !!! Продавам го аз съм започлан със него!! Yamaha YPT-200 Запазаен е в отлично състояние 100-бленди 100 -ритъма 32 Полифонй !!Монохромен Дисплей , Давам го със поставка за ноти!! Много е прост и лесен за работа !! Най-вече за начинаещи!! Първоначална цена 130лв.! С възможност за Договаряне!! ако някой се интересува!! Skype: stefo_9510!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.