Mit@k@ Публикувано Юни 23, 2011 Share Публикувано Юни 23, 2011 (Редактирано) Здравейте, искам да си купя синтезатор за разпяване и солфежиране.Само че, не знам кой модел е най-добър и не много скъп??? Примерно: >>> YMAHA psr E223 или нещо друго от сорта. Ако може някой да даде съвет какъв да си взема и кой ще е най-подходящ само за тези цели Благодаря, Ви предварително! Редактирано Юни 23, 2011 от Mit@k@ Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
klavir12 Отговорено Юни 24, 2011 Share Отговорено Юни 24, 2011 здравейте,зависи до колко парички,има един приятел който държи вкъщи чисто нова YAMAHA PSR E-213 или 203 мисля че беше,ако имате интерес ще ви дам телефон да се разберете за цена ? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Mit@k@ Отговорено Юни 24, 2011 Автор Share Отговорено Юни 24, 2011 (Редактирано) Ами някаде до 350 лв. Но аз бих искал да ме посъветвате като модел и марка какво да е!!! Единствено ме интересува звуците на ПИАНОТО който вади синтезатора да са същите като истинско ПИАНО!!! Защото някой синтезатори на звучат така... Редактирано Юни 24, 2011 от Mit@k@ Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Mit@k@ Отговорено Юни 24, 2011 Автор Share Отговорено Юни 24, 2011 (Редактирано) Бих искал ПИАНОТО на синтезатора максималко да се доближава до истинско ПИАНО!!! Съвети ??? Редактирано Юни 24, 2011 от Mit@k@ Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mrdds Отговорено Юни 24, 2011 Share Отговорено Юни 24, 2011 За тези пари - детска играчка. Кво пиано, кви звуци?? Най евтиното за което се сещам е една миди клавиатура и софтуерни звуци.Всъщност има един модел на M-AUDIO-Prokeys88sx с вградена пиано бленда,която никак не е лоша и не ти е нужен компютър.Дори надминава повечето синтезатори в ценовия клас около 1000лв. Нея по може да я намериш втора употреба за 350лв. Добави си още толкова за 2 що годе добри активни колонки и ще имаш хубав пиано звук.Другото е ала бала.С пръдня боя не става. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rusnaka Отговорено Юни 24, 2011 Share Отговорено Юни 24, 2011 Тази серия на М-Аудио не става - дефектни клавиши. Купуваш го ново и след 3 месеца свирене се прецакват жестоко. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
soggy.limp.biscuit Отговорено Юли 13, 2011 Share Отговорено Юли 13, 2011 Ако си начинаещ, препоръчвам stage, но са доста скъпи. Другите варианти са както ги изброиха по-горе - миди клавиатура към компютъра или синтезатор от ниския клас. Аз разполагам с такава и мога да кажа, че е добра (източник на снимката google): От синтезаторите има един модел на Casio с доста приличен звук - CTK 900 На мен лично това повече ми допада от моделите на Yamaha същия клас. Като звук на пианото, Casio-то е по-добрият вариант. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Георги Велев Отговорено Юли 14, 2011 Share Отговорено Юли 14, 2011 За 300-350лв - както каза колегата по-горе - можеш да си вземеш детска играчка-синтезатор. Приличен звук, касио, ямаха, за 350лв все същата алабала. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
soggy.limp.biscuit Отговорено Юли 16, 2011 Share Отговорено Юли 16, 2011 Аз съм имала възможност да свиря и на Касио, и на Ямаха модели от този клас и пианото на Касио определено звучи по-добре, затова го препоръчвам, но все пак човекът сам си избира. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fallenblood Отговорено Юли 18, 2011 Share Отговорено Юли 18, 2011 (Редактирано) каквото казаха колегите - за тези пари търси добра midi клавиатура на старо (в раздел "продавам" на форума излизат добри оферти, а мнозинството от продавачите са коректни). обърни внимание на клавишите - вероятно ще искаш да е с "тежки" клавиши (т.е. наподобяващи тези на пианото). после теглиш някое виртуално пиано (synthogy ivory примерно) и радваш. лесно нема... Редактирано Юли 18, 2011 от Fallenblood Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
naborfromhell Отговорено Юли 21, 2011 Share Отговорено Юли 21, 2011 Аз си имам синтезатор Casio wk 1300. Звука на пианото си е точно копие на хубаво истинско пиано. В пъти по-добър е от ямахите, които съм чувал, а те не са никак малко. Има си и бая ефекти, и този модел ако го намериш ще си е за много прилична сума от сорта на 250-350 кинта зависи си от хората. Само да ти кажа че вече не се произвежда и може и да си намериш и похубаво, но ако си за касио наистина ти препоръчвам да си вземеш от тяхната серия WK. Останалите не стават. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
maddenn Отговорено Юли 29, 2011 Share Отговорено Юли 29, 2011 И аз се чудя какво да си взема, защото не разбирам от синтезатори от касиотата в нашия магазин има само CTK-1100K7,CTK 2000 и CTK-2100.Освен това много отдавна ми се случи да счупя клавиш на синтезатор :Д (понеже съм свикнала на пиано да свиря), и не си спомням какъв беше точно - от типа на иамахите или на касиотата.Сега се чудя кои са по-издръжливи...?!:? Fallenblood, има ли разлика между синтезатор и миди клавиатура откъм функции?извинявай ако въпроса ми е тъп. Искам да задам още един въпрос към темата като се надявам да я обогатя Според вас за група може ли синтезатора да има само 5 октави? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Юли 29, 2011 Share Отговорено Юли 29, 2011 2. Зависи от модела. Принципно са еднакви, МИДИ кийборда е просто синт без звуци, но доста често МИДИ клавиатурите имат повече контроли. Примерно 10 фейдъра и 10 ротари пота, които се ползват за управление на функциите на софтуера (настройваш си кое какво да регулира). Или пък група за управление на просвирване/запис: Begin/Previous/Pley/Pause/Stop/Next/End. Или специални падове за дръм пъгините. 3. Доста често съм виждал да свирят със синтове 5 октави, така че може. Зависи какво свириш и какво ти трябва като функционалност. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ludio klavirist Отговорено Август 9, 2011 Share Отговорено Август 9, 2011 продавам си Ямахата , която е със много здрава клавиатура (5 октави , лека) и не чак толкова лоши пиана , пък и се вписва в ценовия Ви диапазон. ВИЖТЕ ОБЯВАТА ТУК. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
stefo9510 Отговорено Август 10, 2011 Share Отговорено Август 10, 2011 Аз свиря от Години на клавир и Мога да Ви дам Съвет със какво да започнете тея Ямахи който изброявате Yamaha e223 и др. не са за начинаещи Аз Ще ви предложа много добър кЛавир !!! Продавам го аз съм започлан със него!! Yamaha YPT-200 Запазаен е в отлично състояние 100-бленди 100 -ритъма 32 Полифонй !!Монохромен Дисплей , Давам го със поставка за ноти!! Много е прост и лесен за работа !! Най-вече за начинаещи!! Първоначална цена 130лв.! С възможност за Договаряне!! ако някой се интересува!! Skype: stefo_9510! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts