Baby Thomas Отговорено Юни 16, 2011 Отговорено Юни 16, 2011 Нямаш грижи, ще се разберем на РМ (писах ти). Цитирай
sw1tched Отговорено Юни 16, 2011 Отговорено Юни 16, 2011 Може да потърсиш семплите на Andy Sneap, те са класика и са безплатни. За Ozone се препоръчва главно maximizer-а в itelligent 2 и бърз release (~0.7) Цитирай
inqubus Отговорено Юни 17, 2011 Отговорено Юни 17, 2011 Steven Slate не можеш (и няма) да ги намериш Това не е (хич) съвсем вярно Продължавам да твърдя, че китарите не стават... Цитирай
Baby Thomas Отговорено Юни 17, 2011 Отговорено Юни 17, 2011 Ха, вярно че има нек'ви релийзи вече. Ми който му се занимава да налазва, аз съм доволен. Само дано наистина да сменят семплера в 4.0 (има слухове, че правят свой), че тоя е ужасен просто... Цитирай
Ex74 Отговорено Юни 17, 2011 Автор Отговорено Юни 17, 2011 Какво не ви кефи в китарите, бе? Малко orange-ски звук сякаш имат, хм..? Направих нов микс на парчето, че бях малко не просветлен и без мастър ефекта клипваше като лудо сега е горе долу -10rms на stereo output без мастър компресия. Днес пробвахме да запишем вокали в акустично НЕтретирано помещение с един StudioProjects C1 и резултатите бяха покъртителни. Също така си нямам никаква представа как се миксират/компресират и всичко отностно запис на вокали, та това е днескашния труд: http://www.4shared.com/audio/M3SQYpoZ/Edge_Of_Yourself__demo_vocals_.html На места вокалите са по-тихи, на места по-силни, също и звучат супер тънки и остри в микса, въпреки опитите с eq. Мъчих се да дублирам трака и да сложа драйв на вокала с eq cut, както "модерните" групи правят, ама и това не се получи. Но за сметка на това новият микс на инструментала ме радва много, много повече от предишния. Чакам коментари с нетъпрение. Цитирай
Mairomaster Отговорено Юни 17, 2011 Отговорено Юни 17, 2011 Инструментала много добре е звукнал спрямо първия път Вокала като чели ми се струва, че не се слива напълно с инструментала. След малко играчка с компресор и ривърб обаче, предполагам че и той ще заспи. Ти от колко време се занимаваш с миксиране? Цитирай
Ex74 Отговорено Юни 17, 2011 Автор Отговорено Юни 17, 2011 от седмица и нещо... кажете как да го компресирам като хората тоя вокал? Цитирай
sardaesox Отговорено Юни 19, 2011 Отговорено Юни 19, 2011 Ползвай готовите презети на CLA /WAVES/ за вокали, докато се сдобиеш с "ухо" за тия неща. Цитирай
Ex74 Отговорено Юли 6, 2011 Автор Отговорено Юли 6, 2011 (Редактирано) проба-проба със +още два семпъла в касата и +един в соловото, по-яко звукна http://www.4shared.com/audio/9z4DBENC/edge_of_yourself_newdrums2.html и вече китарите не ме кефят и мен, незнам що Редактирано Юли 6, 2011 от Ex74 Цитирай
Ex74 Отговорено Юли 7, 2011 Автор Отговорено Юли 7, 2011 мисля си, че съм доста далече от тавана със сегашната налична апаратура (да, саунд карта, компютър и плъгини) Цитирай
Baby Thomas Отговорено Юли 7, 2011 Отговорено Юли 7, 2011 Dude, тоя последния опит е МНОГО по-як от първия! :headbang: За вокалите - ако причината е, че имаш прекалено много динамика, можеш да опиташ да сложиш аутомейшън, така че на по-тихите места да ти компресира повече. Или май по-добре да сложиш първи в чейна един Gain плъгин и с аутомейшън да си регулираш нивото на сигнала както ти трябва да бъде на входа на компресора. Простото дублиране на един и същ трак не мисля, че ще донесе кой знае какво. Виж ако е записвано с два майка едновременно смятам, че ще е по-полезно. Не съм го пробвал тоя трик и не знам има ли такава техника за вокали, правя аналогия с китарните дублажи. Планирал съм в скоро време да пробвам да запиша вокал точно така и ще видя какво ще излезе. Цитирай
vaskop Отговорено Юли 7, 2011 Отговорено Юли 7, 2011 @Ex74 Пробвай да намалиш малко китарите в микса защото изпъкват над всичко. Според мен не ти звучат лошо китарите просто не са добре балансирани. П.С. с уговорката, че не разбирам много много Цитирай
MR_STENCH Отговорено Юли 7, 2011 Отговорено Юли 7, 2011 Текущата версия бива. Вокалите при мен обаче потъват на места и може би като цяло са малко "тихи". Цитирай
adamjones Отговорено Юли 13, 2011 Отговорено Юли 13, 2011 Супер е трачето! Това което само мога да добавя (разбира се, лична преценка)както колегите споменаха по горе, може да дръпнеш low cut-a на китарата по наляво за да не реже толкова много от пънча. Ако се притесняваш ,че в последствие ще имаш проблем със съб-а можеш да направиш side-chain, баса да реже от касата или съответно китарата, не знам ти ще прецениш... сложи едно eq на мастера за да наблюдаваш постоянно процеса и тествай инструментите. За вокала, както се каза по рано ползвай някой от готовите пресети на уейвс. Може също така и S1 -Imager на същите за да центрираш малко вокала + един дубликат примерно в ляво и дясно -за да създадеш допълнително движение. Дано стане още по -добро! Цитирай
hologram Отговорено Юли 22, 2011 Отговорено Юли 22, 2011 проба-проба със +още два семпъла в касата и +един в соловото, по-яко звукна http://www.4shared.com/audio/9z4DBENC/edge_of_yourself_newdrums2.html и вече китарите не ме кефят и мен, незнам що Е ти си го направил ве, звучи си яко, нищо че не е "моя" стил метълец. Цитирай
Recommended Posts