Bummer Публикувано Юни 11, 2011 Публикувано Юни 11, 2011 (Редактирано) Здравейте В момента разполагам с 2 кубета и ми хрумна "гениалната" идея да направя нещо като halfstack, съставен от тях. Въпросът ми обаче е: С какво устройство се разпределя сигнала от китарата по 2 кабела (т.е. по един за всяко кубе) ? Благодарности Редактирано Юни 11, 2011 от Bummer Цитирай
Acei Отговорено Юни 11, 2011 Отговорено Юни 11, 2011 един вариянт за който се сещам е да си вземеш един стерео ефект примерно хорус или дилей прокарваш сигнала през него и всеки изход към различно комбо, но така няма да е точно халфстек а стерео, което не е лошо особено ако работиш със стерео хорус получава се страхотен и дълбок звук Цитирай
Bummer Отговорено Юни 11, 2011 Автор Отговорено Юни 11, 2011 Като цяло, търся възможно най-евтиното решение, а и не ми трябват повече ефекти на пътя, тъй като има и процесор в chain-a (Korg AX5G) Цитирай
Trysth Отговорено Юни 11, 2011 Отговорено Юни 11, 2011 Аз си поръчах A/B box от Никифена. Имаш един вход и два изхода. Можеш да използваш двата изхода едновременно или по единично и да ги сменяш. Пиши му, ако смяташ, че ще ти свърши работа. Цитирай
Боян Генов Отговорено Юни 11, 2011 Отговорено Юни 11, 2011 Еми да, най-лесното решение е A/B box, като този на Boss - AB-2 Цитирай
bratmito Отговорено Юни 11, 2011 Отговорено Юни 11, 2011 Ако едното кубе има slave out вземи сигнала от там и го включи в power in/loop in на другото. Спомени все пак какви са кубетата и какви входове/изходи имат. Останалите начини да разделиш сигнала преди кубетата ти го казаха другите.Ако процесора ти има стерео изход също би трябвало да свърши работа. Цитирай
npokonu Отговорено Юни 11, 2011 Отговорено Юни 11, 2011 Тия двете педалчета BOSS май няма да станат, няма ли да прехвърлят сигнала или към единия, или към другия амп? Цитирай
supermen Отговорено Юни 11, 2011 Отговорено Юни 11, 2011 Здравейте, Преди време с един приятел се разлигавихме и направихме нещо подобно на вашата идея с един Marshall MG10CD и Fender FM10G ако не се лъжа. Както и да е, използвахме Marshall-а като импут, след което от изхода line-in (не всички усливатели обаче го имат, а той е ключов защото звука от ампа си "върви" но и предава сигнал към каквото е включен като и обратно), та както и да е от line-in-а го включихме към импута на Fender-а и се получи бих казал чудесен звук... Надявам се да съм помогнал. 1 Цитирай
bustard Отговорено Юни 12, 2011 Отговорено Юни 12, 2011 Ако имаш и на двете CD Input ги свързваш с един кабел и готово! Цитирай
L.K. Отговорено Юни 12, 2011 Отговорено Юни 12, 2011 На някои усливатели CD input е буфериран и може да не "пусне" сигнал навън. Цитирай
rockfire Отговорено Юни 12, 2011 Отговорено Юни 12, 2011 Питай Марто стреса-той ги знае тез хави и ги прилага ... 1 Цитирай
Hillbilly Отговорено Юни 13, 2011 Отговорено Юни 13, 2011 Ако имаш 2 входа в единия китарата в другия кабел към другия амп,при Маршалите става. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Юни 13, 2011 Отговорено Юни 13, 2011 Line Selector & A/B Box не вършат работа, те само сменят от една китара към два АМР-а или от две китари към един АМР. За да имаш сплит трябва да е A/B/Y Box! Или със стерео изхода на камион/проц. Верижното навързване на АМР-ове също е различно, там ще ползваш само един преамп и две РА+спийкъри, но не и двата цели АМР-а! Цитирай
Delta Отговорено Юни 13, 2011 Отговорено Юни 13, 2011 Тъй като Korg AX5G има стерео изходен канал, най-лесното и евтино решение е да вземеш един преходник, който да е от стерео към два моно канала. Така ще можеш да навържеш два отделни кабела и всеки кабел отива към различно комбо. Както каза Acei, няма да е halfstack, а ще е стерео. Пробвай, надявам се да ти хареса. Цитирай
Recommended Posts