merrick Публикувано Юни 8, 2011 Публикувано Юни 8, 2011 Здравейте на всички ,какво мислите за това ,всеки ли може да си научи да свири технично ,колко важна е техниката и бързината ?По това ли се съди колко си напреднал с инструмента и изобщо какво мислите за така наречения shred?С една дума ващето мнение за техниката Цитирай
luter Отговорено Юни 8, 2011 Отговорено Юни 8, 2011 Важни при свиренето са идеята и чувството... Техниката е само една врата, едно средство, което би ти помогнало да достигнеш до този момент - да можеш да изразиш себе си чрез музиката, свиренето на китара, да имаш собствен стил и почерк... Не мисля, че само и единствено по това, колко техничен в свиренето е даден музикант, може да се съди за това колко е напреднал. Дори има някои известни техничари, шредъри, не знам още какво, които си дълбаят само на едно място, ставайки невъобразимо банални с тяхното "бързо и технично" не свирене, а по-скоро "самозадоволяване" чрез китарата... 4 Цитирай
black_waltz Отговорено Юни 8, 2011 Отговорено Юни 8, 2011 Хубаво е когато се прилага адекватно(Michael Romeo). Не се трае когато е само безмозъчен шред(Francesco Fareri). 3 Цитирай
kolio_k Отговорено Юни 8, 2011 Отговорено Юни 8, 2011 По принцип, да се мисли за техниката, само доколкото отнася бързото свирене, е несериозно. Техниката има много аспекти, които като цяло засягат всичко свързано със свиренето. Дефакто няма добър китарист, който да не е сериозно техничен. Просто различните музиканти поставят акцент на различни аспекти от техниката (бързина, тоноизвличане, фразиране и тн). И да, всеки би могъл да се научи да свири бързо (стига да има необходимото количество талант/музикалност, за да свири въобще), просто иска много търпение и работа. Всъщност, да се научиш да свириш бързичко е много по лесно, отколкото да се научиш да свириш музикално, зряло и със вкус. Както по горе писаха, техниката (в смисъл на бързина) е само още едно средство, което да ни помогне да се изразяваме музикално 12 Цитирай
horsefucker Отговорено Юни 9, 2011 Отговорено Юни 9, 2011 Преди ходех на уроци при един учител и той каза, че при китарата всичко е 99% упражнения и 1% талант. Желание трябва само. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Юни 9, 2011 Отговорено Юни 9, 2011 Това с тези проценти никога не е било вярно и никога няма да бъде! 2 Цитирай
Hillbilly Отговорено Юни 9, 2011 Отговорено Юни 9, 2011 ващето мнение за техникатаНаЩето мнение е,че музиката не е спорт,(дека требе да сме по бръзи),и като научиш отвореното вибрато на чичо Е.К.Слоухенд мое да гониш скорости после. 1 Цитирай
DREAMMIND Отговорено Юни 9, 2011 Отговорено Юни 9, 2011 (Редактирано) Това с процентите е основа на социализма, с идея за създаване на безмозъчна,безволева работна маса, достойна за роман антиутопия, Оруел,Хъксли или любия ми Замятин. По темата. Ако техниката е средството, което ще ни позволи да свирим правилно и вярно, то бързината е част от нея, но по-скоро с поддържаща функция. Редактирано Юни 9, 2011 от DREAMMIND 2 Цитирай
Hillbilly Отговорено Юни 9, 2011 Отговорено Юни 9, 2011 Е те нали Контрол (Владо унгареца) се изгавриха в едно парче с тия проценти,още по соца,ма са е същия *й ,само средствата са различни - консумираййй. 2 Цитирай
Fallenblood Отговорено Юни 9, 2011 Отговорено Юни 9, 2011 [off] ^ кое парче е тва? аз се сещам на ахат едно такова, ама контрол? Цитирай
horsefucker Отговорено Юни 9, 2011 Отговорено Юни 9, 2011 (Редактирано) Аз съм точно обратното на комунист. Комунизма е крайно вляво. Аз съм противоположната страна. Както и да е. Факт е, че и цялата теория на света да изчете човек и огромен талант да има, не може да стане добър ако не свири по няколко часа на ден. И не мисля, че свиренето е превърнало хората в безмозъчна маса, а липсата на инициатива и собствено мислене, както и предателското подсъзнание, което комунизма им е вменил. Редактирано Юни 9, 2011 от horsefucker 1 Цитирай
Георги Тотев Отговорено Юни 9, 2011 Отговорено Юни 9, 2011 (Редактирано) ^ Господи, конеебецо .... по-добре замълчи и да те мислят за идиот, отколкото да напишеш нещо и да го докажеш! ---- и аз да дам малко Ся, по темата ... Кольо, го каза точно и ясно ... техниката не е бързината, а начина на тоноизлвичане! Ако не можеш да изкараш и един тон правилно бързината е без значение! Получава се безсмислено шредване, без прогресия и никаква идея! Герги Редактирано Юни 9, 2011 от Георги Тотев Цитирай
horsefucker Отговорено Юни 9, 2011 Отговорено Юни 9, 2011 Е добре - о, професори. Може да станеш турбо китарист без да си виждал китара. Само седейки и обсъждайки с група асоциали по форумите. Наистина е така!!! Не свирете - говорете. Медицински преглед и 2 теста за интелигентност са доказали, че не съм идиот. 1 Цитирай
каменов Отговорено Юни 10, 2011 Отговорено Юни 10, 2011 Ами нека да дадем пример с Дейвид Гилмор. Техниката не му е от най-великите ( не, че не е на невероятно ниво), още повече, че бързината на свирене не е като при Малмстийн и компания, но както казва Мъстейн: Гилмор може да изкара повече музика от един тон, отколкото повечето китаристи с целия гриф : (или нещо такова, важна е идеята). Аз подкрепям мнението, че музиката е усешане. Естествено както всичко на Земята е и практика. Не е задължително да си най-бързия китарист, както и не е задължително да си най-големия теоретичн музикален талант. Важното е да ТВОРИШ. Да свириш както ти го усещаш, а не като някой си на 3000 км му е удобно. Малко се получават нещата като селските футболистчета дет като се събЕрат на ПЛАТЕНОТО ИГРИЩЕ и се почва: " МИ тва батееее е на Роналдиньо новия.... тва е на левия крак на дясната ръка на балдъзата по майчина линия финта .... и.тн." Свирете и се забавлявайте. Аз лично не харесвам умопомрачителната бързина на свирене тъй като съм на мнение, че човешкото ухо не може да разграничи 10 тона/полутона в секунда. Даже и комунизма намесихме. Цитирай
EAmechaniX Отговорено Юни 10, 2011 Отговорено Юни 10, 2011 (Редактирано) Какъв е смисълът от/на тази тема ?! Това не е ли предъвквано вече поне 100 пъти ?! Колко от пишещите могат да се похвалят, че наистина могат да свирят бързо, но и чисто?! А какъв е смисълът от бързото свирене, ако няма музика ?! ...или на нас просто ни се говори/пише по форуми ?! Мисля да се захвана да изобретя guitar player speedometer пп Въпросите са риторични и не предполагат отговор! Редактирано Юни 10, 2011 от EAmechaniX 2 Цитирай
Recommended Posts