Jump to content
Българският форум за музиканти

luter

Members
  • Мнения

    66
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    китара

luter's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

4

Обществена Репутация

  1. Kerry King + Jeff Hanemann някой? Определено не от най-добрите, но може би едно от най-дивите...
  2. Важни при свиренето са идеята и чувството... Техниката е само една врата, едно средство, което би ти помогнало да достигнеш до този момент - да можеш да изразиш себе си чрез музиката, свиренето на китара, да имаш собствен стил и почерк... Не мисля, че само и единствено по това, колко техничен в свиренето е даден музикант, може да се съди за това колко е напреднал. Дори има някои известни техничари, шредъри, не знам още какво, които си дълбаят само на едно място, ставайки невъобразимо банални с тяхното "бързо и технично" не свирене, а по-скоро "самозадоволяване" чрез китарата...
  3. Брилянтни умове се срещат тук, ей! Какви "скрити аспекти" на темата са способни да открият само... Да не повярва човек.. Нищо общо! Признавам, че в самото начало дискусията относно звученето, китарите и техниката на Блекмор ми стана доста интересна и според мен си струва хората да се поучат от този меко казано иновативен музикант... Друг е въпросът, че темата (не съм изненадан) се опорочи и превърна в болна духовитост и пазарлъци... И между другото, @Karavadjo искаше да каже на драгите съфорумници, че след концерта на Blackmore's Night в София, докато публиката се е разотивала, той е имал възможността за малко да се качи на сцената, да се поогледа наоколо и да види какви китари има там, усилвателя му и така е забелязал и този педал на Boss, чиято функция така и не разбрах, но ми се стори интересен самият факт... И моля разните там хулители да не развалят тази тема с приумиците си, а да пишат тук само ако искат да кажат нещо смислено по въпроса(!)...
  4. Предлагат ми Zoom 505 II Guitar 2ра ръка за 80 лв. В последствие се оказа, че може би ще разполагам с около 150 лв. Как е този процесор в сравнение с другите процесори нисък клас (Берингер и тем подобни) като качество? За мен най-важен е звукът, а не интерфейсът и т.н. Мога ли да си взема по-добър (евентуално 2-ра ръка)? Подходящ за рок и хардрок предимно...
  5. Търся уроци по китара. Сравнително начинаещ съм. Ориентирал съм се към джаза (импровизация, хармонии, композиции......), блус, рокендрол, рок, както и различните техники, засега без по-тежки неща. Благодаря предварително.
  6. Благодаря за тези сайтове, но търся истински учител във Варна, при който срещу дадена сума, той дава урок по барабани.
  7. Един приятел има желание да започва да свири на барабани. Трябват му уроци за начинаещи.
  8. Ето снимки, щом толкова ви трябват. Качеството е отвратително, но все пак се вижда нещо от кабела. Моделът на усилвателя е KH-15: Picture1 Picture2 Picture3 Picture4
  9. Благодаря за бързия отговор, но поне да беше прочел внимателно искането ми. Аз знам откъде мога да си купя кабел,но искам да го дам някъде където да ми го сменят, защото не знам как да отворя и да работя по тоя усилвател, защото ме е страх, че ще оплескам нещо. Все още търся съвет. И извинете, драги съфорумници, сигурно ви заливат стотици подобни досадни теми на ден.
  10. Здравейте! Преди година взех едно кубе Randall от варненския "Фактор". Няколко месеца ми правеше мизерии кабелът на захранването (трябваше да се намести по специален начин, за да работи и т.н.), докато накрая изпуши и кубето изгасна когато най-много ми трябваше.... Та сега трябва да се смени този кабел, защото съм сигурен, че всичко е заради него. По принцип знам, че да се смени или да се съкрати леко и да се върже наново не е нещо кой знае какво, но просто много не разбирам как се отваря и работи по усилвателя. Търся съвет какво да правя, за да може кабелът бъде оправен/сменен. Вярно ли е, че "Фактор" имат сервиз и мога да го дам там, срещу заплащане, разбира се? Моля помогнете, защото кубето ми е единствено и ми е нужно, за да свиря и на репетиции.
  11. Долу-горе става! Даже в началото ми напомня на Woman From Tokyo на Deep Purple ...
  12. Тъй като в стаята ми няма място за наземни поставки, затова реших да закачам китарите си на стената. Та искам да попитам има ли някакъв проблем електрическата ми китара да виси за грифа. Като помисли човек няма причина нещо да пречи, защото в музикалните магазини китарите си висят така, но са с различна тежест. Моята е от agathis - Squire Std. Strat и си е доста тежичка в сравнение с някои други китари на които съм свирил.
  13. Търся акорди эа китара на старите руски песни от войната и от старите руски филми като например "Белоруската гара".
  14. Спешно търся лютиер във Варна, който се занимава и с електрически китари и сетъп.Проблемът е по-сложен отколкото си мислех, за да го реша сам и затова ми трябва лютиер за поправка на бриджа. Ако някой знае във Варна да има такъв да каже.
  15. @chris_barnes благодаря за инфото. @Evtim Djerekarov, запис ли трябва да направя?И по-точно - по какъв начин, за да се чуе добре говорителя?С външно независимо записващо устройство ли?
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.