Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Значи препоръчаите ми някои ефект или процесор.Трябва ми за iron maiden техни песни и от него тип.А също и за други примерно рок и малко метъл.Потърсих в нета и ми излязоха тези които използват maiden

Dave Murray's set-up:

a MXR Ten Band Graphic Equalizer pedal;

a MXR Phase 90 pedal;

a MXR Distortion+ pedal;

a Dunlop Cry Baby wah pedal;

a Pete Cornish splitter box;

Кажете кои ще ми е наи полезен защото имам възможност да си купя само 1.И ако не нямеря в форума точно тоя да търся някакви подобни ако знаете.

Извинявам се ако има подобна тема но не намерих

• Like 1
Отговорено

E, ти сега хем искаш такъв звук, хем само с един педал. Сериозно, първо помисли дали имаш поне малко от техниката на музиканта, който искаш да имитираш. Второ, сдобии се с инструмент с подобно звучене. Трето, обърни внимание какви усилватели използва. Ефектите са чак след това.

• Like 4
Отговорено

За някакъв - може и зум 505.

Ако трябва да е както трябва, започнете с лампов Маршал.

• Like 2
Отговорено (Редактирано)

Ако се справите с тоноизвличането на Мъри и с босс педал в домашно кубе ще си свирите Мейдън. Това е китарист, който е пословичен с техниката си, не с количеството апаратура и педали*не, че не използва доста силни свини*. Смит що годе се вади, но Мъри е... Според мен лично целият мейдън звук е до техниката на ръцете -и бас, и китара, че и барабани :greenangel: Иначе Мъри много си тачи wah wah педала, едно кубенце с драйв и wah преди него за нещо "по-така", но това е напълно достатъчно за начало.

Не знаем какъв е случая, може да си вадиш/те техниката на Мъри*съмнява ме :greenangel: * тогава вече си има сайтове с описан гиър, гледате подробно под лупа лайвове и разбирате за кво иде сеч.

успехи

Редактирано от buy&sell
  • Like 1
Отговорено

Има готови Мейдън пресети в някой модели на Дигитек (rp-250-300-350), че може би и в други серии, както и във Вокс Tonelab ST. Просто трябва да се поразрови и пробва...

Отговорено

Мисля да се спра на mxr,digitech или zoom 505 тои маи има повече eфекти.Някои които е ползвал някои от тези да каже добри ли са.

Тоя mxr plus

или zoom 505

Маи клоня към zoom-а

Отговорено

Смятай дисторжън, компресор, ревърб , дилей, амп симулации с които и орфея мяза на китара и алл фор 50 лева. Въобще се чудя какво искаше да кажеш с тоя си пост.

Отговорено

Ами другите процесори дето имат вградени пресети на Maiden са по скъпи и нямам пари за тях сега.И затова като начало ще взема по евтин.Апък по нататък ще знам вече кои да взема специално за maiden

Отговорено (Редактирано)

Пепелчо, нека те попитам нещо, без никакво заяждане, просто ето така. :)

Само и единствено Мейдън ли ще свириш? И държиш да имаш тяхното характерно звучение вместо твое собствено?

Мейдън звучат като Мейдън, защото Дейв Мъри звучи като Дейв Мъри, Брус Дикинсън пее като Брус Дикинсън и прочее.

И аз съм наясно, че с моят Лес Пол,и да му сложа Алнико 2, и да си взема JCM-800, няма да звуча като Слаш, а пак като себе си.

Така че помисли върху решението си! ;)

Поздрави!

П.П. Между другото MXR Distortion+ е страшен!

Редактирано от Lord Shredulous
Отговорено

И аз съм наясно, че с моят Лес Пол,и да му сложа Алнико 2, и да си взема JCM-800, няма да звуча като Слаш, а пак като себе си.

Ей това колкото по-рано го разбере човек, толкова по-бързо ще влезе в правилния път!

А между другото, въпросния MXR си е един от всички велики и не толкова велики ефекти! В същност всичко е в извличането на тона от пръстите!

:punk_guitar: Нали така беше?

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.