keeper Публикувано Май 10, 2011 Публикувано Май 10, 2011 Здравейте, напоследък ме е осенила една идея да си купя Gibson, но свиря за удоволствие и не ми се дават повече от 1500 лв. Та разглеждах Gibson и Epiphone в тоз ценови клас и се чудя коя е по-добрата. Това е линк към едната Gibson и към другата Epiphone. Предполагам че повечето мнения ще са в полза на Гибсъна, но изгледайте това видео преди да коментирате тази серия на Gibson В този ред на мисли - кава е разликата между горния трибют модел и този Gibson . Четох доста мнения за трибют серията и повечето бяха негативни откъм сглобката но всички твърдяха че звукът е ОК. Ще сменя адаптрите при всички положения, затова те не са от значение. Моля запознатите с тези марки за съвет какво да избера. Вижте и тази снимка на трибют модел. Цитирай
Acei Отговорено Май 10, 2011 Отговорено Май 10, 2011 ха - интересна дилема решението е http://www.thomann.de/gb/dean_guitars_deceiver_cw.htm и няма да съжаляваш - гарантирано Цитирай
metalhammer Отговорено Май 10, 2011 Отговорено Май 10, 2011 Идеята да си купя Гибсън в рамките на 1500 лева никога не е излизала и от моята глава. Лично съм тествал в една апаратура: Гибсън фейдет(изцяло махагон) , юбилейно епи и един греч (отново махагонов-сет нек) една след друга. Гибсъна си е гибсън няма място за сравнение - не бих купил епи за същите пари. Цитирай
Yves Отговорено Май 10, 2011 Отговорено Май 10, 2011 Не съм сигурен дали хъмбъкъри ще влязат в дупка за P90...нека някой с повече информация да се изкаже, аз само ти насочвам вниманието към замислената от теб смяна на адаптерите Цитирай
Lord Shredulous Отговорено Май 10, 2011 Отговорено Май 10, 2011 (Редактирано) Радвам се че се спомена Faded серията SGтата са страхотни! И също се вместват в този ценови диапазон Редактирано Май 10, 2011 от Lord Shredulous Цитирай
synchu Отговорено Май 10, 2011 Отговорено Май 10, 2011 Гибсън - не знам какво повече да пиша. Притежавал съм модели и от двете, а съм свирил на още по-голямо количество. А моето Епи беше къстъмизирано сериозно и от относително добрите корейски серии (още свири - посочиха ми го на един концерт) - звучеше и се държеше добре, но Гибсъна си е Гибсън - има и не особено добри бройки, но като цяло са доста по-добри. Цитирай
keeper Отговорено Май 10, 2011 Автор Отговорено Май 10, 2011 До тук добре с Гибито, а къде се произвеждат тези евтини серии? Цитирай
keeper Отговорено Май 10, 2011 Автор Отговорено Май 10, 2011 А ето така се сменят адаптрите на трибют серията с P90 - слагат се тези планки. 1 Цитирай
Stivy_k Отговорено Май 10, 2011 Отговорено Май 10, 2011 1500лв! Много пара! За толкова може да си купиш лайф тайм китара! А като е лайв тайм, защо да не събереш още 1000 и да си купиш един Гибон да си го биеш с кеф в годините. Освен това цената на Гибсъна виниги си остава висока, ако някога решиш да се разделяте - уви не същото важи за епито. Не е изключено разбира се да намериш епи по-добро на звук дори от някой гъбсъни , но трябва проби проби проби. А както знаеме в БГ няма много опции за такива. Към горе написаното има и един субективен фактор, колкото и да ти е добър Епифона, винаги ше си мислиш, че Гибсъна е още по-добър и накрая пак ще си купиш такъв! Цитирай
Hillbilly Отговорено Май 10, 2011 Отговорено Май 10, 2011 До тук добре с Гибито, а къде се произвеждат тези евтини серии? Аз доколкото знам в Нешвил,Тенеси,не ми се вярва да имат фабрика из Азия и всяко Гиби си има сериен номер по който се проверява кога и къде е направено. Новите Гибсъни от стандарт и студио моделите са с камери в тялото,което ги олекотява и дава малко полуакустичен нюанс и повече високи в тона,предполагам че и тази серия е такава. Винаги има разлика между Епи и оригинала,едно материала,второ топа и кухините,електрониката.. Аз имах Студио от фейдед серията ,после взех от Ибей пак Студио от 97г - към 4,5 кила кютук ама звучи мамка му,и то е с 9 дупки в тялото - Епитата нямат такива детайли,не знам и топ дали имат,или фурнир за украса само. Старите Гибсън не са ги олекотявали,но тия модели и къстъм шоп не са по джоба на повечето от нас. Както каза колегата по горе,взимай едно Гиби и се радвай на живота Цитирай
Acei Отговорено Май 10, 2011 Отговорено Май 10, 2011 мечтата ми е един ден да си имам един гибсън експлорер, който да си натоваря с едни яки адаптери и т.н. Цитирай
preIbanez Отговорено Май 10, 2011 Отговорено Май 10, 2011 ...нямаше нужда да питаш...остави я цената настрана...Гибито е вечно...едва ли тази марка би си позволила да пробутва долно качество...имат си подфирма (епифон) в която си пробутват по-второкачествените работи...може и да е малко постен модела...ама след време при добро желание може да го напомпаш с екстри здравата...и ще имаш една чудесна оригинална китара... 1 Цитирай
Acei Отговорено Май 11, 2011 Отговорено Май 11, 2011 някой пусна в една тема как да се оглежда и избира китара, какво да се гледа и т.н. беше един pdf документ, в който накрая пишеше "Only Gibson is good enough" 2 Цитирай
Recommended Posts