Jump to content
Българският форум за музиканти

Процесор?


gEEEtar Potato

Recommended Posts

Ам вече от около 2-3 месеца свиря на ел. китара, но имам само оувърдрайв на усилвателя и ми се прииска така.. да си взема и дисторшън, но не педал, а процесор. Някой да знае къде се продават процесори за макс 80лв. Не искам да е много скъп искам само малко да.. как да го кажа, да си буустна дисторшъна (ако мога така да се изразя :D). Казаха ми, че процесор ще е по-добре от педал. Та ако някой знае къде (в София) се продават процесори с които да хвана горе-долу добър дисторшън и не са по-скъпи от 80 лв да каже :)

Благодаря предварително

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Процесорът няма да ти даде по-добър дистър от единичен ефект, напротив. Още повече процесор за 80лв. Освен, ако не ти трябват другите ефекти от процесора си вземи педал. Например Boss DS-1 е евтин и ще ти свърши работата, която искаш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Точно заради това, че има други ефекти ми го предложиха, защото гледах в интернет процесори за по 120 лв и педали за 90-100 и ми казаха, че процесора излиза по-евтино заради това, че има много ефекти, а педала не

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

VERSUS е прав, но аз точно по бюджетни причини съм взел процесор /употребяван/ на много добра цена, за да ползвам всичко друго в него. "Бичкията" иначе хич я няма. Свиря си с процесора в лупа, а за драйв ползвам този на кубето. И те така... :punk_guitar:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С процесора може да установиш кои ефекти те кефят като звучене.Например моделиращи - фленджър,хорус,дилей,реверб,тремоло и т.н.За тези пари можеш да си вземеш някой процесор,но това което си описал че искаш да направиш-да си бустнеш дисторшъна може да стане,но ако овердрайва ти е вграден в кубето или трябва да имаш ефект луп(две букси от задната страна на кубето-send и return)или ако овердрайва ти е камионче да го включиш преди процесора и да дигнеш малко нивото на входния сигнал,което може да доведе до малко повече плътност но и доста шум.Като цяло не ти препоръчвам да набиваш 80 лв. за процесор,по скоро вземи евтина саунд карта от някой приятел и си качи някоя програма Amplitube,Guitаr Rig,говорено е доста за тях.С това ще постигнеш 2 неща:

1.Ще разбереш кой ефект за какво служи и със сигурност ще получиш същото качество като процесора за 80 лв. но няма да даваш 80 лв.

2.Спестените пари можеш да похарчиш със кеф или да спестиш(което на мен ми е доста трудно) и да инвестираш в качествено кубе.

3.Нещото-което не препоръчвам-купуваш си процесор - много се кефиш 1 седмица - отиваш в някоя репетиционна и го включваш в хубаво кубе и виждаш че нищо не става от тези пресети които си сейвнал,и дори може да загубиш повече време за настройване,отколкото за свирене(лично аз съм го постигал нееднократно тъй че затова мисля че е възможно)

Даже с риск да направя реклама на VMB наскоро гледах едно от кубетата на Владо Балев за 120 лв. - лампово 5 вата.Със сигурност с него и един овердрайв Босс или на каквото си фен може да се постигнат доста звуци.И така-Дано да съм ти помогнал и не съм те отегчил с дълъг пост.Ако ще пиете бира с парите ударете една наздравица за мене!!!

Редактирано от serengeti
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми благодаря на всички за инфото, спрях се на педал ARION SDI-1 и така хареса ми как вади дисторшън пък и го намерих на доста добра цена (55лв нов) и мисля, че като за начинаеща ще ми свърши добра работа, все пак аз не търся най-хубавия звук или нещо подобно (даже китарата и кубето ми са от най-евтините които съм намерила) ами просто искам да се науча да свиря за начало. Някой ако има опит с тази машинка ако може да каже дали си струва ще съм му много благодарна :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Младеж, винаги процесора е за предпочитане пред един педал,пък бил той на "Бос" или "Обут"...

В процесора има десетки ефекти включени в най -различни комбинации!И заниманието с него ще ти бъде приятно ,защото ще откриваш нов звук всеки ден!Има употребявани процесори до 100лв на марките Корг, Зум,Дигитеч,Берингер, Лайн 6 и др., и не са трудни за настройка...

:cheers2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Напротив.Много по-добре е да си с камионче защото процесора е компромис с много от ефектите.Нали не очаквах за цената на един хубав дисторшън да имаш процесор с много ефекти и те да са хубави.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То stomp-boxes има и по 4-500 лева, така че едно мнение нема.Нема и да има.

 

А човека си е купил вече камьонче и казва, че си го кефи. :metalist:

Редактирано от Slacoth
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми благодаря на всички за инфото, спрях се на педал ARION SDI-1

 

Поздравления за това, че си се спряла на педалче, най-правилната концепция за начинаещ или любител е: китарка+педалче+кубенце. Като идвам на София, за да имаш база за сравнение, може да ти донеса да пробваш един от най-добрите дисторшън педали към момента на пазара:

 

3273199J.jpg

Редактирано от Velius
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, вече си имам всичко нужно.. сега остава да се науча да свиря (доста време ще ми отнеме ако продължавам да нямам свободно време) :D

Благодаря на всички :)

За процесор или други ефекти ще мисля по-нататък ^_^

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наистина повече от това не ти е нужно, за да се научиш да свириш добре, а какви са ти китарката и кубето, ако не е тайна?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Редът за пазаруване според мен:

Китара -> АМР -> драйв/дист/бууст -> уа/хорус/дилей -> други изгъзици *

Зависи какво свириш и какво имаш като АМР

 

Като правило наливай най-много и най-първо в частта от веригата, която ползваш най-често и която има най-голямо значение за звука. Тъпо е дадеш 400 лева за дилей ако свириш по едно соло през 2 седмици, а АМР-ът ти е от 250 лева. ;)

 

* Проц никога! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако беше ми го казал преди 4 години, щях да си спестя доста разходи :)

Жалко, че мъдростта да слушаме другите идва с опита(когато вече не ни е нужна)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наистина повече от това не ти е нужно, за да се научиш да свириш добре, а какви са ти китарката и кубето, ако не е тайна?

 

Като гледам поста ми е изтрит или нещо.. но пак ще кажа :D китарката ми е най-обикновена Career Stratocaster а кубето Career CA15.. всичко ми идва от един и същ магазин и мисля да продължа да си вземам от там неща (от там взех и педалчето).. за сега само най-евтините неща съм взела, колкото да се науча да свиря. За по нататък, живи здрави ще си взема и по-добра техника

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.