TONY Отговорено Април 19, 2006 Отговорено Април 19, 2006 а така и аз подкрепям(че няма нужда от митове) видно е от раздела авторска музика - че някои съфорумци - Делян,Налбонтов и други - се справят сами и то с целия записен продукт -запис- микс-мастеринг и то доста успешно - не е само това че въртят добре жицата за мен лично - аз се отнасям до Румен Спасов - първо щото нямам толкова вяра на себе си , второ щото му имам доверие, но когато имам забележки си ги казвам - тоест - не оставям нещата изцяло в ръцете на миксиращия-мастериращия-вслучая Румен обаче митовете са безсмислени- особенно за балкантон веднага давам пример пуснете си ФСБ - нали се води за еталон - Румен Бояджиев - студиото дет се вика им е било като бащиния пуснете например - коместа на Ю ТУ и какво - ален делон - спукан син балон и за да не кажете че се заяждам с ФСБ - друг пример радио мила голд Сбогом дано си щаслива - Сигнал - на концерт - ок(хубава песен и си я свирят добре) но записа нещо куца(както и студийната продукция на Сигнал -не е съвсем изпипана) - щото след него вземат та пуснат Изи Ливинг на Юрая и вече е съвсем друга бира Цитирай
sa6tiat Отговорено Април 19, 2006 Отговорено Април 19, 2006 Това с ФСБ-то примера не го разбрах... Значи, според теб им е лош мастерингът, така ли? Цитирай
bobalan Отговорено Април 19, 2006 Отговорено Април 19, 2006 Това с ФСБ-то примера не го разбрах...Значи, според теб им е лош мастерингът, така ли? лош е. Най-вероятно дори липсва Но да не забравяме, че музиката е по-важна..... Цитирай
niki123bg Отговорено Април 19, 2006 Отговорено Април 19, 2006 Без това да е спор с когото и да е било - не става въпрос за митове и това което съм написал не е превод/copy-paste на нечие чуждо мнение или някакъв мит който се носи от уста на уста. Това си е моето лично мнение по въпроса към днешна дата, след време то може и да се промени. Ако някой ден стигна до това мои неща да трябва да бъдат издавани, със сигурност бих платил на някого да ми направи мастеринг. Когато говорим за любителски записи е ясно, че никой не би платил за мастеринг, освен ако няма сериозни намерения тези записи да са "демо" записи - т.е. такива които ще се ползват с цел маркетинг. Много хора тук пускат в раздел "авторска музика" разни парчета с въпроси като "как е звука, ама баса много ли е малко ли е и ..." и т.н. - причината е проста - всеки има нужда от външна оценка защото малко или много се е пренаситил от това което е създал, трудно му е да оцени резултата и има нужда от външно мнение като коректив. Иначе за самият мастеринг - е там вече са големите митове, предания и легенди. Струва ми се безмислено да коментираме темата, защото съвсем явно има много малко обективни фактори в този процес. Винаги когато се говори за мастеринг се говори за 2 неща - човекът (идиализиран до полубожество) и техниката (толкова скъпа, че бедното простолюдие даже не е чувало за нея). Съжалявам, но аз отдавна не се кланям на божества, още по-малко на занятчии, които крият как си вършат работата, както някои китаристи свирят с гръб към публиката, за да не им открадне някой техниката на свирене. Цитирай
sa6tiat Отговорено Април 19, 2006 Отговорено Април 19, 2006 (Редактирано) Наистина не разбирам от това, ама сигурен ли си, като го казваш? За Бобев става дума. И Тони. Редактирано Април 19, 2006 от sa6tiat Цитирай
bobalan Отговорено Април 19, 2006 Отговорено Април 19, 2006 Наистина не разбирам от това, ама сигурен ли си, като го казваш?За Бобев става дума. И Тони. Бобев е сигурен, още веднъж казвам - това няма отношение с качеството на музиката, нито има за цел да обиди когото и да било Ники123 - съгласен с голяма част от казаното Цитирай
Fortissimo Отговорено Април 20, 2006 Отговорено Април 20, 2006 И така , кои са мастеринг джедаите - Румен Спасов, Румен Бояджиев, едикой си Бобев ли. Аре кажете ва хора, понеже съм тъп и не познавам никого, на кога да си дам парчетата да ми ги мастерира. Цитирай
LOE Отговорено Април 20, 2006 Отговорено Април 20, 2006 Във връзка с мастъринга искам да ви питам какво мислите за това: http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=10234 Малко предизкивателно ми се видя да направя всичко толкова силно и същевременно всичко да се чува, но за разлика от предишните пъти не ползвах озона (който в миксове с толкова високи обикновенно ги скапва, особенно ако са компресирани на мп3) а yamaha final master, L3 Multimaximizer, 50 ленвот еквалайзер и дитер apogee... Също така държа да отбележа че всичко е записвано в домашни условия, с аудиджи 4 звукова карта (демек боклук) като и микса и мастъра са от мене (дето може да се каже че не чувал много петеля) Цитирай
musicman Отговорено Април 20, 2006 Отговорено Април 20, 2006 LOE, не навлизай в офтопик, нека дискусията за парчето ти да продължи в "Авторска Музика" Цитирай
LOE Отговорено Април 20, 2006 Отговорено Април 20, 2006 OK БТВ като си говорите за нашите родни студийни гении... аз като съдя по това което се записва и издава тук в стила който ме вълнува специално, много одавна съм се отказал да опирам до услугите на такива хора, камо ли да им давам пари за това... последния запис, който ми правиха в студио беше повече от трагичен. Чесно казано май няма метъл група която да е записала добър саунд в българия, може би на fyeld..или както се пишеше... не е крайно лош, но също има много пропуски. Според мен това се дължи най вече на факта че тук има точно 3-4 човека които по наследство от социализма се занимават с тия неща, което нямаше да е кои знае колко лошо ако и стила им на работа, и звука им не бяха соц... много са далеч от актуалния звук, поне според мене Цитирай
Sad But True Отговорено Април 20, 2006 Отговорено Април 20, 2006 И така , кои са мастеринг джедаите - Румен Спасов, Румен Бояджиев, едикой си Бобев ли. Аре кажете ва хора, понеже съм тъп и не познавам никого, на кога да си дам парчетата да ми ги мастерира. Дали си тъп или не си е твоя работа и не занимавай никого стова А за другото,тук във Варна има един образ ,дето ги подочува тез неща.Същия който миксира и мастерира нашите песни(можеш да ги чуеш ,в gmail са). Та мога да поговоря с него ,или направо да ви свържа и си говорете.А и не взима никак скъпо ,за 4 песни му дадохме.....по-малко от 50 кинта. LOE,ми няма традиции е пич,не може цял живот да си записвал естрада и после ....сещаш са. Цитирай
Fortissimo Отговорено Април 20, 2006 Отговорено Април 20, 2006 Ще чуя парчетата, имам си едни мид/мейнфийлд колонки те ще кажат за какво става дума. Аз не знам, щот съм тъп. Цитирай
LOE Отговорено Април 20, 2006 Отговорено Април 20, 2006 (Редактирано) Проблема е че докато в чужбина полубоговете за които ники говори си вършат работата така че някой като им чуе нещата и си казва "тоя е баси изруда, ще отида при него" а тук понеже няма при кой да се отиде всички ходят при няколкото човека за които се знае че се занимават с това, само че те го правят за пари, не за слава, а и как го правят си е друг въпрос... Е нищо ново не казах, всеки знае че липсата на конкуренция не е полезна за никой от потребителите... поне монополистите да ставаха за нещо В интересн на истината аз получих няколко предложения от хора които са слушали "демотата" ми да записвам техни песни... ама като се има предвид с каква "техника" и "знания" го правя ми е малко неудобно да го правя за пари... Редактирано Април 20, 2006 от LOE Цитирай
Fortissimo Отговорено Април 20, 2006 Отговорено Април 20, 2006 @Sad But True- парчетата са готини като музика, ама що не си ги примесите другаде. Нищо лично към вашия човек, просто си е мое мнение. Пробвайте някъде другаде да си ги смесите, така ще си имате право на избор между парчетата за дебютен албум. @LOE - сигурно поне 100-150 парчета си смесил, нали ???? Цитирай
Recommended Posts