Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте,

Не отдавна в моето полезрение попаднаха новите играчки на TC Electronic, серията от ефект/педали Tone Print.

За някои от вас може би това няма да е новост, но пък съм сигурен, че ще има хора на които ще им е интересно да научат нещо ново.

И така, тук ще стане въпрос за едно от тези педалчета, а именно за Tone Print Hall Of Fame Reverb, което пристигна при мен преди няколко дни и все още не мога да му се нарадвам.

TC Electronic е синоним на едни от най-добрите ехо ефекти, и тук са се представили на ниво.TonePrint Hall Of Fame Reverb е събрал своеобразна колекция от 10 класически и не толкова бленди, в едно компактно и много симпатично като дизайн педалче.

Впечатление прави, тарикатският достъп до батериятa. Задният капак е с един голям винт, а платката, която се очаква да се вижда след отварянето му е покрита с предпазител. Единственото нещо което е достъпно са два джъмпера, с които можеш да променяш True Bypass, Buffered Bypass или Kill-Dry on/off. Доста полезно и практично в много случаи, свързано с построяването на индивидуален звук, при всеки китарист.

Hall Of Fame Reverb има моно, съответно и стерео вход/изход.

Контролите(копчетата) са стандартни за такъв тип ефект:

1.FX level control - ниво на силата на ефекта

2.Decay time control - ниво/време на затихване

3.Tone control - тук мисля, че е ясно(става въпрос за treble/bass)

4.Reverb type selector - смяна на десетте вградени бленди

5.Pre Delay short/long - ЦК ключе, което контролира забавянето м/у директния звук и ехото.(не знам как по-точно да го обясня)

И не на последно място защо TonePrint ?

Ефекта има USB B) . Идеята тук е човек да може съвсем безплатно, да сваля готови бленди, разработени съвмесно м/у TC Electronic и водещи световно известни музиканти.

Колекцията от бленди непрекъснато расте и се обогатява, така че това е една много готина опция- зарибявка.

Звукът е прекрасен, чист, богат, без шумове и оцветяване. Като цяло, както казах по-горе много прилично педалче, което всъшност не е и много скъпо за такъв вид ефекти.

http://www.youtube.com/watch?v=RhtCcKDvVIA

Надявам се в бъдеще да се появят ревюта и за другите от серията, мисля че заслужават внимание.

Дано ви е било полезно и интересно

Поздрави, Кирил

Отговорено

Отдавна съм му хвърлил око на ревърба и ме сърбят ръцете да го поръчам. От няколко седмици насам всеки ден следя за нови ревюта на Hall of fame-a из тубата, но продължават да са съвсем малко. Поздравления за ревюто ти, ни ми се иска да разбера ти самият как го намираш.

Отговорено

Аз тъкмо си поръчах Flashback Delay от същата серия, защото Carbon Copy MXRa ми тържествено изпуши. Надявам се да съм направил добър избор :)

Отговорено

@mitkoe

Абе времето ще покаже.Въпреки че е TC не бързайте да ги хвалите толкова.Даже в HarmonyCentral дават съвет да мине 1-2 седмици от покупката за да се "наситите" и тогава да пишете ревю.