Jump to content
Българският форум за музиканти

the_parasite

Members
  • Мнения

    82
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от the_parasite

  1. Добре де, само на мен ли ми се слуша авторска музика? Аз лично имам голямо желание да слушам най-вече авторска музика, а не кавъри(свиря/пея си ги и сам). С интерес следя някои наши групи(дори и почти неизвестни), които свирят авторска музика. Кавър банди не слушам, освен ако свирят джаз стандарти или латино. И на мен ми се слуша авторско, но случайната публика (разбирай тази, която не е съставена от приятели на бандата) реагира положително точно на известни песни, независимо от стила. Такива са голяма част от наблюденията ми, а и в разговорите ми с приятели, които свирят активно в момента, тази тенденция се потвърждава за жалост. Не искам да генерализирам цялата сцена в страната. Наблюденията ми са от някои от рокбаровете в София.
  2. Аз мисля, че тук опираме до диапазоните на всеки стил, а не толкова до липса на идеи.
  3. Нормално е новосформирани групи, особено събрали се по обява, да започнат с кавъри. На мен това ми се струва най-логичното стечение на обстоятелствата и не виждам нищо лошо в това. Като цяло мисля, че и трите свързващи фактора в този "бизнес" бъркат. Колкото и да си блъскам главата, не мога да приема, че една банда трябва да плаща за техниката, на която свири в дадено заведение. Да, в репетиционните това се случва, но там не идват хора да консумират напитки и ястия. За мен лично е редно входът да се поделя в съотношение две към едно в полза на групата. Не може да се очаква бандите да свирят без пари само заради каузата. Това е крайно демотивиращо. Вземането на по-големия дял от приходите за билети ще накара групите да рекламират участията си. Социалните мрежи дават достатъчно бърза и безплатна възможност за това. Това съвсем не значи, че съдържателят на рокбар трябва да стои със скръстени ръце. Наличието на личен сайт и публикуването на програмата на заведението трябва да е задължително условие за всеки един собственик. Колкото до публиката, според мен това е най-изостаналата част от пъзела. Понеже се заговори за кавъри. Точно тях публиката очаква да чуе в един клуб - евъргрийни, независимо от стила. Авторството толкова много се подценява от аудиторията, че доста голяма част от групите се преориентират и за да са актуални на клубната сцена свирят песни на други банди. Тук стигаме и до малко смешния по мое мнение въпрос за мениджърите. Какви мениджъри бълнувате при положение, че авторската музика остава недооценена и подценявана от публиката? Да не говорим и за покупателната способност на нашия пазар, което е съвсем друга тема. Някой беше казал, че трябва да се прояви гъвкавост от всички страни. Аз също съм на това мнение. Печалба от консумация и по-малка част от билетите за собственика на заведението, безплатна апаратура и по-голям процент от билетите за групата и поделени усилия в привличането на клиенти чрез реклама. Всичко друго ми се струва нереално. Колкото до аудиторията - да се надяваме, че хората ще започнат да ценят авторската музика повече, отколкото сега, когато отиват на участие на кавърбанда с нагласа, подобна на тази, с която посещават и караоке. Пък кой знае? Тогава може да има полза и от мениджъри.
  4. Здравейте, колеги. Искам да ви попитам дали имате някаква конкретна идея къде или при кого мога да наема барабани, барабани+чинели или само чинели. Става въпрос за единично участие със стандартен комплект барабани (каса, два тома, соло барабанче, флор том, фус машина, педал за каса, три стойки за чинели) и стандартен комплект чинели (два краша, фус капаци и райд). Най-вероятно ще се наложи да се наеме всичко, но има вариант да се набавят само някои от нещата и затова искам да ви помоля за по-конкретни отговори. Ще се радвам на всеки, които сподели личен опит, информация за цени на горепосочените услуги и т.н. Лека нощ от мен!
  5. Един приятел(вокалист) ми обясняваше, че мексиканските Shure са по-добри от американските. Така че офертата ми изглежда добра, имайки предвид доста приемливата цена и качеството на микрофона! Мисля, че приятелката ти ще остане доволна, а и ти също след това!
  6. Не бъди толкова суетен. Важното е какво се чува от барабаните, а не какво излиза на снимките!
  7. Благодаря много за информацията. Не мисля да си правя нищо. Просто гледах модели барабани, тъй като обмислям бъдеща смяна на моите стари и ми направи впечатлението наличието на тези дървесини като по-популярни (главно бреза и клен).
  8. Здравейте. Интересуваме ме един вероятно дискутиран въпрос. Става дума за дървесината, от която се правят барабаните - липа, бреза, клен и т.н. Ще съм благодарен, ако някой запознат с тези неща ми разясни техническите характеристики на тези, а и други дървета, които служат за направата на барабани.
  9. Ако намериш точно тази конфигурация ще е чудесно... Аз поотделно може и да намеря нещата в листа, но ме интересува целият комплект накуп както е на снимката.
  10. Интересувам се просто. А дали имам 2, 3 или 4 хиляди евро(без транспортните) си е лично моя работа! П.С. Благодаря за инфото все пак!
  11. Не мога да намеря цената на този комплект - http://www.sonor.com/pbas/Sonor_FE/sonor/e...&ebpb-id=nc Ако някой може да ми помогне ще съм му много благодарен!
  12. Не става въпрос за ТАМА, но нещо не мога да намеря цената на този комплект - http://www.sonor.com/pbas/Sonor_FE/sonor/e...&q1pb-id=nc Ако някой намери инфо ще съм му много благодарен.
  13. Ха ха ха! Боже! Не знам дали е от алкохол или от учене, но ето и линк: http://myspace.com/sporbulgaria
  14. Здравейте! Оказа се, че вече няколко месеца се навъртам из форума и не съм забелязал тази темичка. Та в тази връзка нека и аз се представя. Казвам се Валентин,на 20 години от София. С барабани се занимавам от 3 години някъде, но по-сериозно посвирвам от около една, тъй като сформирахме банда с едни приятели. НАЗДРАВЕ на всички и много успехи!
  15. Колеги, я дайте съвет за дълги и по-скоро тежки палки, но с нормална дебелина.
  16. За мен той е най-великият. Най-вече като мислене. Невероятно раздвижен и специфичен стил има. Да не говорим за техниката му. Адски го уважавам и затова, че свири с единичен педал на касата. Мисля, че той олицетворява перфектния барабанист, но това е моето скромно и субектiвно мнение. ПОКЛОН пред John Henry Bonham !
  17. Ами аз разбирам смисълът на песента и основните моменти, но английският ми не е на такова ниво, че да я извадя дума по дума. Освен това ми се щеше да я изсвирим, а за тази цел е добре да имаме текста пред нас.
  18. Спред мен вашият барабанист трябва да седне зад двата сета и да види кой му е по-удобен, кой му пасва повече (дали по-малки томове и каса) и сам да вземе решение. Иначе и двете марки са сериозни. SONOR няма какво да се коментират, а MAPEX правят доста качествени неща според мен (харесвами и кожите им).Така че момчета както се казва "око да види ръка да пипне". В този смисъл засега сте свършили половината от работата.Хайде здраве и творчески успехи от мен.
  19. За жалост това си е заглавието.Благодаря, че си отделила от времето си все пак.Ако излезе нещо - драсни няколко реда !
  20. Търсих къде ли не, но нещо не мога да намеря текста на тази страхотна песен.Ако някой има текста или може да го намери нека да ми го прати на ЛС или да го "постне" тук. Благодаря !
  21. Аз се оправих с Уинамп в крайна сметка.Почти всяка вечер излъчвам.Ако има желаещи, могат да ме чуят на URL: http://87.120.230.54:8000
  22. Здравейте.Гледах няколко концерта и видях различно свирене "с перваз", затова искам да питам коя е точната постановка, ако има такава ?
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.