Jump to content
Българският форум за музиканти

the_parasite

Members
  • Мнения

    82
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Contact Methods

  • Website URL
    http://

Profile Information

  • Gender
    Male

the_parasite's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Добре де, само на мен ли ми се слуша авторска музика? Аз лично имам голямо желание да слушам най-вече авторска музика, а не кавъри(свиря/пея си ги и сам). С интерес следя някои наши групи(дори и почти неизвестни), които свирят авторска музика. Кавър банди не слушам, освен ако свирят джаз стандарти или латино. И на мен ми се слуша авторско, но случайната публика (разбирай тази, която не е съставена от приятели на бандата) реагира положително точно на известни песни, независимо от стила. Такива са голяма част от наблюденията ми, а и в разговорите ми с приятели, които свирят активно в момента, тази тенденция се потвърждава за жалост. Не искам да генерализирам цялата сцена в страната. Наблюденията ми са от някои от рокбаровете в София.
  2. Аз мисля, че тук опираме до диапазоните на всеки стил, а не толкова до липса на идеи.
  3. Нормално е новосформирани групи, особено събрали се по обява, да започнат с кавъри. На мен това ми се струва най-логичното стечение на обстоятелствата и не виждам нищо лошо в това. Като цяло мисля, че и трите свързващи фактора в този "бизнес" бъркат. Колкото и да си блъскам главата, не мога да приема, че една банда трябва да плаща за техниката, на която свири в дадено заведение. Да, в репетиционните това се случва, но там не идват хора да консумират напитки и ястия. За мен лично е редно входът да се поделя в съотношение две към едно в полза на групата. Не може да се очаква бандите да свирят без пари само заради каузата. Това е крайно демотивиращо. Вземането на по-големия дял от приходите за билети ще накара групите да рекламират участията си. Социалните мрежи дават достатъчно бърза и безплатна възможност за това. Това съвсем не значи, че съдържателят на рокбар трябва да стои със скръстени ръце. Наличието на личен сайт и публикуването на програмата на заведението трябва да е задължително условие за всеки един собственик. Колкото до публиката, според мен това е най-изостаналата част от пъзела. Понеже се заговори за кавъри. Точно тях публиката очаква да чуе в един клуб - евъргрийни, независимо от стила. Авторството толкова много се подценява от аудиторията, че доста голяма част от групите се преориентират и за да са актуални на клубната сцена свирят песни на други банди. Тук стигаме и до малко смешния по мое мнение въпрос за мениджърите. Какви мениджъри бълнувате при положение, че авторската музика остава недооценена и подценявана от публиката? Да не говорим и за покупателната способност на нашия пазар, което е съвсем друга тема. Някой беше казал, че трябва да се прояви гъвкавост от всички страни. Аз също съм на това мнение. Печалба от консумация и по-малка част от билетите за собственика на заведението, безплатна апаратура и по-голям процент от билетите за групата и поделени усилия в привличането на клиенти чрез реклама. Всичко друго ми се струва нереално. Колкото до аудиторията - да се надяваме, че хората ще започнат да ценят авторската музика повече, отколкото сега, когато отиват на участие на кавърбанда с нагласа, подобна на тази, с която посещават и караоке. Пък кой знае? Тогава може да има полза и от мениджъри.
  4. Здравейте, колеги. Искам да ви попитам дали имате някаква конкретна идея къде или при кого мога да наема барабани, барабани+чинели или само чинели. Става въпрос за единично участие със стандартен комплект барабани (каса, два тома, соло барабанче, флор том, фус машина, педал за каса, три стойки за чинели) и стандартен комплект чинели (два краша, фус капаци и райд). Най-вероятно ще се наложи да се наеме всичко, но има вариант да се набавят само някои от нещата и затова искам да ви помоля за по-конкретни отговори. Ще се радвам на всеки, които сподели личен опит, информация за цени на горепосочените услуги и т.н. Лека нощ от мен!
  5. Един приятел(вокалист) ми обясняваше, че мексиканските Shure са по-добри от американските. Така че офертата ми изглежда добра, имайки предвид доста приемливата цена и качеството на микрофона! Мисля, че приятелката ти ще остане доволна, а и ти също след това!
  6. Не бъди толкова суетен. Важното е какво се чува от барабаните, а не какво излиза на снимките!
  7. Благодаря много за информацията. Не мисля да си правя нищо. Просто гледах модели барабани, тъй като обмислям бъдеща смяна на моите стари и ми направи впечатлението наличието на тези дървесини като по-популярни (главно бреза и клен).
  8. Здравейте. Интересуваме ме един вероятно дискутиран въпрос. Става дума за дървесината, от която се правят барабаните - липа, бреза, клен и т.н. Ще съм благодарен, ако някой запознат с тези неща ми разясни техническите характеристики на тези, а и други дървета, които служат за направата на барабани.
  9. Ако намериш точно тази конфигурация ще е чудесно... Аз поотделно може и да намеря нещата в листа, но ме интересува целият комплект накуп както е на снимката.
  10. Интересувам се просто. А дали имам 2, 3 или 4 хиляди евро(без транспортните) си е лично моя работа! П.С. Благодаря за инфото все пак!
  11. Не мога да намеря цената на този комплект - http://www.sonor.com/pbas/Sonor_FE/sonor/e...&ebpb-id=nc Ако някой може да ми помогне ще съм му много благодарен!
  12. Не става въпрос за ТАМА, но нещо не мога да намеря цената на този комплект - http://www.sonor.com/pbas/Sonor_FE/sonor/e...&q1pb-id=nc Ако някой намери инфо ще съм му много благодарен.
  13. Ха ха ха! Боже! Не знам дали е от алкохол или от учене, но ето и линк: http://myspace.com/sporbulgaria
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.