Jump to content
Българският форум за музиканти

ithilieth

Members
  • Мнения

    25
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от ithilieth

  1. В общи линии бюджета, който имаш ще определи какво ще вземеш. Разгледай онлайн магазините и си набележи комплект според бюджета. След това отиди на място и ги чуй.
  2. Без да искам да звучи като реклама или възхваляване (не работя за тях), но поне им се обади по телефона. Пичовете са много отзивчиви. Според мен си заслужава за парите, които си приготвил да проучиш всички възможности и Tama е една от тях. Няма да се учудя дори ако ти направят специално предложение или ти съдействат, за да окомплектоваш желания от теб сет. Ако трябва да сравнявам отношението на Икономов с друг голям музикален магазин, разликата е на светлинни години.
  3. Мерси за отговора. А по този начин спестяват ли се 30-е евро за доставка и променя ли се цената посочена в томан?
  4. Интересното, е че през последните няколко репетиции започнах да усещам педала по-добре. И то следствие на обувките с които ходя да свиря. Странно...
  5. Честито за което! Можеш ли да споделиш информация откъде ще ги поръчваш? И аз правя проучване за смяна на сета...
  6. Преди няколко седмици се сдобих с този хубавец, 12x5. Много ме радва звука Както и едно комплектче:
  7. Привет, Предполагам си прочел тези статии, ако не си направи го, считам че ще отговорят на повечето ти въпроси. http://www.muzikant.org/lessons/drums/137-tunning-drums-pt1 http://www.muzikant.org/lessons/drums/138-tuningdrumspt2 http://www.muzikant.org/lessons/drums/265-drums-tuning Разликата между опъна на ударните и резонантните кожи вече е въпрос на индивидуален избор и предпочитания. Всеки човек има различно разбиране за хубаво звучене и поради тази причина всеки барабанист настройва кожите си различно. Аз лично настройвам барабаните си без да търся конкретна тоналност, като продължавам да експериментирам докато не получа звук, който ми харесва. При Snare (малък барабан) настройвам резонантната кожа с един полутон или тон повече от ударната, като звука повече ми харесва когато цялостно е настроен по-високо. Понеже имам два snare-a (един 12" и един 14") се стремя да са в различна тоналност, но цялостно винаги резонантната я настройвам по-високо от ударната.
  8. Бих пробвал с верига, но само ако има начин да стане без "труд и творчество". Не искам да развалям педала Бедата е, че не знам как да го направя с верига...
  9. Привет, честита придобивка и много да те радва. Бих искал да споделя и впечатленията от моя Mapex P900DTW, който е с direct drive. От няколко месеца го нося на репетиции, през останалото време свиря с него на електронните барабани вкъщи. В общи линии съм разочарован от него тъй като от три месеца се опитвам да го настроя на моя начин на свирене и все нещо не се получава както трябва. На акустичните барабани ми се струва бавен, като че ли се връща по-бавно от колкото ми се иска независимо от настройката на пружините, чукчето и ъгъла. Също ми липсва сила на удара, дори при свирене с heel/toe. Онзи ден от любопитство "премерих" iron и speed cobra и определено гореописаните проблеми не ги усетих там.
  10. То не е ново, затова не е включено в тази снимка
  11. Хайде и аз да се похваля със стартовия си сет чинели, с който се сдобих тази събота: Имам и един сплаш, но не съм го снимал.
  12. Поздравления и от мен за труда който си положил както за качеството и приложението на урока. На мен лично урока ми е от голяма полза, вече почти цяла сутрин репетирам показаните от теб техники, и да си призная, за мен не са толкова елементарни колкото ми изглеждаха на пръв поглед На първата част която показваш (двоен удар с л.р. и единичен д.р+каса) си направих експеримент, като първо свиря комбинацията на малкия барабан, след това я качих на томовете и според мен се получи доста красив брейк в 1 такт. Още веднъж искам да ти благодаря за полезния и практичен урок! Желая ти успех и за напред и продължавай да ни радваш с подобни уроци
  13. Да, означението е валидно само за нотата над което е поставено. Съществува и трето означение - под или над нотата и петолинието се пише директно "Rim Shot" Ето ти тук един полезен, струва ми се, линк:
  14. Колеги, най-накрая и аз се оборудвах с комплект Вярно, че не най-супер, мега уникалния и добър, и вярно, че едва ли може да се сравни с вашите, но като се има предвид, че това ми е първия сет, който или ще направи от мен барабанист или обикновен генератор на различночестотни шумове Наистина съм много щастлив от факта, че най-накрая успях да реализирам една своя мечта, и още по щастлив, че има с кого да я споделя - с вас ;)
  15. В американския и английския ebay също има много изгодни оферти, но от тези страни транспорта излиза едва ли не колкото самия комплект. Вчера гледах един pearl за около 150 euro и си го заплюх, но за съжаление се обезмисля да го купувам, тъй като ще ми излезне златен... А има ли ли възможност ebay.de да се пусне на английски, защото грам немски не знам...
  16. А къде я гледа ако не е тайна, защото това е цената която без проблем бих могъл да платя, даже ако споделиш информацията с мен, още другата седмица, ако си заслужава комплекта отивам и ги взимам А миналата седмица и аз гледах в xxxx двата сонора - единия към 850, а другия модел към 650. Някой има ли повече информация за този който е за 650лв ? Относно stagg, вчера гледах в ямаха дръмстора, стори ми се, че за барабани нисък клас 750 лв са много...
  17. Здравейте колеги, Ще се възползвам от тази тема хем да се представя, а и да задам няколко въпроса, на които се надявам по-опитните и препатили от мен хора да отговорят. Занимавам се с музика и по специално ударни от 6-и 7-и клас - ходих на уроци, през това време даже свирих и на ксилофон. После след като овладях малкия барабан(или поне аз така си мислех) се захванах и започнах да свиря с групи - основно кавъри, след това малко и авторска музика, но след това спрях развитието си поради може би познатия на някои от вас проблем - липса на личен инструмент. Е, сега вече не свиря с групи, не ходя на уроци, въобще нямам никаква дейност свързана с барабаните, но през годините през които не свирих страстта така и не си отиде. И поради тази причина, си навих на пръста първоначално докато развия малко техниката си да взема непретенциозен сет - snare 14''x5'', Tom 12''x10'', Tom 13''x11'', Floor tom 16''x16'' FT, стойка, педал, фус с капаци, райд, краш. Тъй като засега няма да се занимавам професионално, не търся качество на звука, а по-скоро да доразвия техниката си, да си упражнявам в свободното си време и да чешам крастата. Предстои ми закупуване на барабани, и след двуседмичното проучване се спрях на следните два комплекта(отговарят на критериите ми за цена, надявам се и за качество): 1)Комплект1 - 293.28 Euro 2)Комплект2 - 186.55 Euro Въпросът ми тук е, кое според вас е по-добро, а и заслужава ли си да го купувам от musicstore.de, при положение, че транспорта ще ми излезе още около 100-150 Euro и дали за тези пари(към 600лв) ще мога да си купя нещо подобно и ново в България? Другият ми въпрос е по-скоро практичен, интересува ме има ли хора, които свирят на барабани в любимите ни на всички панелни блокове и как решавате проблема с комшиите? Как заглушавате ударните, шумоизолирате ли стаята, помагат ли silence pads. Въобще има ли вариант в който аз да не губя от звука и отскока на палките, но и да не се налага да раздавам тапи за уши на комшиите?
  18. Честно казано не ми се иска да ти давам съвет, за който после може да съжаляваш. Мога да споделя аз какво бих направил на твоя място, а вече ти сам прецени кое е по-добре за теб: Бих проверил колко тежат и колко ще ми смъкнат на летището(транспорта) за допълнителния багаж. Евентуално бих проверил, дали на митница няма да ми искат да плащам някакви мита, такси и други "простотии". След това ще събера сумата, и ако това нещо излезе към 500-600 лв според мен не си заслужава, тъй като за тези пари смятам, че начинаещ барабанист в България може да си вземе перфектния сет. Другото нещо което евентуално бих направил(което съжалявам, че не направих докато бях в Китай, а си внесох самурайски меч) е да си взема някаква механика, стойки или малък барабан, или каквото и да е, нещо с което ще започна да си сглобявам "dream set-a", или нещо което няма в България. Веднага бих си взел например някое готино дайре за закрепване на фус, cow bell, chimes(сори, не знам как се казва на български), бонгоси, silence pads или нещо подобно. Със сигурност в България тези неща са по-скъпи. Желая ти успех и за начинанието което си подхванал! П.П. Междудругото, надявам се не съм много нахален, но ако попаднеш на дайре за закрепване на фус, черно и е до 15-20 лв ще можеш ли да ми го докараш?
  19. Би ли уточнил първо къде е това "тук", и евентуално марката на барабаните, размерите на отделните инструменти, включва ли се механика, стойки и чинели в комплекта? Винаги преди да купуваш каквото и да е, го пробвай, чуй го как звучи, разбери дали това което комплекта ти предлага като звучене те удовлетворява и т.н. Принципно нов комплект за 250 лв на мен лично ми звучи несериозно и некачествено, но тъй като и аз бих се причислил към графата начинаещи(не съм свирил от поне 6 години), също си търся подобен евтин и непретенциозен "starter kit". Успех и ако имаш повече информация бих се радвал да я споделиш, тъй като и аз търся барабани.
  20. Ето и от мен един линк за уроци по ноти. Има и аудио, в което можете да чуете как би звучал показания ритъм. Цък Подходящо е и за хората които се питат какво е Shuffle.
  21. Дано отчасти да съм бил полезен Засега успях да намеря малко шаблончета за фънк: тук Иначе още един според мен добър сайт за барабаняги, макар и да е по-скоро теория и тук
  22. Надявам се, че не те шокирам, но ударните инструменти се записват не по-различно от други музикални инструменти . Ако си чел елементарна теория на музиката, там има раздел ритмика, където се описва коя нота, какво продължителност има, що е то такт, силни, слаби времена и т.н. Е, при барабаните всеки инструмент може да се нотира, например на петолиние (не съм сугурен дали има някакъв стандарт) като на всеки инструмент може да се съпостави различен тон. Набързо изрових в нета едно примерно записване - цък, за да видиш нагледно какво имам предвид. Сигурно някой колеги барабанисти ще ме зафлеймят, но за мен освен че са страст, ударните не са много повече от техника, чувство за ритъм и добри идеи. За похватите мога да ти кажа, че има много стилове в музиката(напр. самба, реге, ча-ча и т.н.), които имат стандартен шаблон на изпълнение, а всички други допълнения и украшения идват от творческото мислене на барабаниста. При много стилове този похват се използва, за да се подчертае ритъма, но в никакъв случай, не е задължително фуса(наричаме го още крачен чинел) да звучи по този начин. Практически всичко зависи от барабаниста. Представи си следния ритъм за фуса или райд Сега преспокойно на всяко време можеш да вмъкнеш четвъртина, две осмини или осмина + 2 шестнайсетина за касата(гледай само времево да е спазено записването) Малкия барабан го сложи например на всяко 2-о и 4-то времена, като разбира се това не е правило и винаги може да има вариации. Когато човек има желание, винаги има шанс. Успех и не се предавай
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.