Jump to content
Българският форум за музиканти

Чаената Ян

Members
  • Мнения

    67
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно Чаената Ян

  • Рожден ден 08/20/1979

Previous Fields

  • Инструмент
    китара, пеене

Contact Methods

  • AIM
    chaeno_momiche
  • Website URL
    http://girlinteapot.blogspot.com/
  • ICQ
    236352218

Profile Information

  • Gender
    Female
  • Location
    София

Чаената Ян's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Нали ходиш на уроци при някой от преподавателите там? Или при някой, който влиза в състава на изпитващата комисия?
  2. Е те тва е песента, стара и доста известна, обаче моят племенник е решил да се явява на някакъв училищен конкурс ли какво там, помоли ме детето за помощ. Някой от вас има ли сингбека на песента? Ще съм ви благодарна да го споделите с мен, за да помогна на детето Месечинко, чакай музика: Тончо Русев, текст: Ваньо Вълчев Виторога месечинко бяла, дълго ли пред порти съм стояла? Как е хубаво до него и не мога да си тръгна, месечинко, светла, виторога! "Време е," подвикват си петлите! "Чакай," шушне вятър из върбите! Мед ли е росата върху устни, че не иска вкъщи да ме пусне?! Спри се, месечинко, на небето и почакай да си тръгнем двете! Теменужки, тъмно цвете, в малка китка ще му свия да я вземе той от мойта плитка. Чу ли месечинката, не чу ли, с облаче очите си притули. Мрак припадна, мрак припадна, времето назад се върна, под лозница скрито ме прегърна.
  3. A_Tale_That_Wasn_t_Right. Туй чудо не го знам, признавам си. Хубав глас, много приятен тембър. На моменти направо е кадифе! Но! Нямаш опит ли , все едно сте седнали и някак сглобили една песен. Китариста да си пипне китарата, че малко ми е фалшива, това е подробност, но нали за песен говорим, не за акапела. Та така. Пей по-смело, с повече самочувствие!
  4. Чаената Ян

    I'm Back!

    Здравей! Първо да кажа, че ми хареса! На куплетите звучиш много, много хубаво и приятно. Аз лично виждам лек проблем във фалцетите. И там се получава така, понеже нямаш и акценти, и не е изнесен звука, как да го обясня... Това обаче не пречи общото изпълнение да е достойно за похвала! Трудно парче си хванал. Кой каквото ще да говори, но Тимбърлейк е носител на някаква супер индивидуалност, много е талантлив и според мен музиката му е трудна за изпълнение, което е още един + за теб в случая!
  5. Чаената Ян

    One Caress

    Ако хората пееха така без да са се занимавали с пеене, то щяхме да започваме АБВ на музиката от изпълнения на арии Виж, ако наистина това си постигнала сама и то само със слушане и четене, аз не виждам смисъл от педагог - така или иначе ще издухаш всички, които хвърлят стотици левове, за да ходят по уроци. Ами с други думи, хареса ми и то много!
  6. Ще бъда лаконична
  7. СУ има музикална педагогика, която се води МУЗИКА - може да си инструменталист или певец. Ако си с естрадно пеене последно педагог бе Етиен Леви. Може да си инструменталист с различен инструмент, може народно пеене или народен муз. изнструмент. В НБУ преподаваше поне преди Алис Боварян. Само където НБУ ще ти е бая скъпичко, поне според мен.
  8. Според мен "бързо" и "влизане във форма" се взаимоизключват. Всичко зависи от периода, в който се намира човек - болен-здрав, спал-недоспал, пял-не пял, качествена работа-претупване....и т.н. Ако всеки ден имаш репетиции и работа с гласа, без да се излагаш и да скапваш постановка с немърливост, без да се силиш и да имаш хигиена на гласовия апарат - без студено, много цигари, газирано, ядки и болести - тогава можеш да очакваш, че и едно стегнато разпяване ще води до добър резултат. Ама 15 мин айде стига, това са глупости. Все едно някой спортист на дълъг скок за 15 мин загрява и започва да скача, или спринтьорите след 15 мин навеждания и изправяния хукват на 100 м. Ей това се нарича претупване, когато не отделиш достатъчно време за загряване на гласовите връзки.
  9. Преди 10 години 6 месеца ходих при Боварян, и тъкй като не бях приета ПДжП в Академията се отказах, бях и доста обидена от поведението на комисията и нея самата. Подробности. Тогава тя казваше, че не съм нищо особено като глас и диапазон, но пък за сметка на това определяше мен като много музикална. Аз съм китаристка по инструмент, но не ми е на сърцето. Така де, не се занимавам с пеене, занимавам се с бременеене.
  10. Лошото е, че слушайки почти не хващам пониженията. Това вече си е проблем. Улавям нещо, но дали не е от лоша позиция Иначе ок, мерси за критиката, ма тя е полезна и именно нея търся.
  11. Дайте мнение. Така и не можах да взема микрофон от едно мило момиче, което ми предложи. Но ще го направя съвсем скоро.
  12. Чаената Ян

    I'm Back!

    Да, и на мен ми харесва, макар да съм фенка на оригинала. Ти го пееш много хубаво!
  13. Педагог, учител - едно и също е , да го кажем даскал ти трябва.
  14. Да ли пък не е възможно от различните постановки да се променя малко диапазона? Когато започнах да взимам уроци по класическо пеене учителката ми много се зарадва, че има насреща си алт, но с работата се оказах сопран. И в хора, където пеех ме местеха там, където партията куцаше. Не се приятеснявах, понеже не съм имала идеята да се занимавам професионално с класическо пеене. Оказах се нисък сопран, един вид нищо бляскаво. Според мен, скромного ми мнение е, че ако работиш за височини и низините страдат, значи местиш диапазона, а не го разширяваш.
  15. mnogo hubavi o4i! i az vinagi sam iskala sini ...:)

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.