Jump to content
Българският форум за музиканти

komitann

Members
  • Мнения

    25
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    kitara?

komitann's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Намери си guitar pro и пробвай ето тук: http://www.ultimate-guitar.com/search.php?value=Buckethead&search_type=title Ютюба също е пълен с ликове и идеи за импровизации. Зад добрата импровизция се крие и мног труд,техника,познание и тн, които не се добиват за една нощ. Дано не звуча префърцунено много, но си е така. Защото ликовете са едно, как да се навържат така, че да вършат работа зависи изцяло от опита ти и от теб самия. Другото, което е и определени техники за соло импровизации, които са различни за различните стилове музика. Според мен е трудно да се даде точен отговор на толкова общ въпрос. Мога да кажа, кое върши работа за мен(като се има предвид, че съм лаик). Задавам си определен дръм биит, изсвирвам си някаква ритмична фигура в дадена тоналност, пускам я на лууп и започвам да пробвам: кое се получава добре; какво искам да кажа с това, което свиря; как най- добре да го покажа. Въртя една скала, друга, сменям подходи, техники и така. Не става от първия път нито от втория. Преди ми трябваше месец за да докарам нещо, дето да ми хареса горе- долу. Сега малко по- често става, но определено изисква отдаденост и желание.
  2. Прочетох статията за ground loop и съм впечатлен. Благодаря! При мен се получава невероятен шум от лаптопа по ред причини(кофти захранване, лоша звукова карта и тн), но най- съществената е това, че явно има невероятен проблем със заземяването, защото като пипна някои от металните части на жаковете брума намалява. Пробвах няколко решения, но без успех.Исках да питам обаче дали някой е ползвал ей това нещо: http://www.htfr.com/more-info/MR345073 Нета е пълен с хора, които са си разрежили част от проблемите с това(аз си го представям като някъкъв евтин вариянт на DIbox), но въпросът ми е дали някой го е пробвал с китара.
  3. Earny ball си взех преди седмица от Фактор.
  4. Аз си взех такова и съм доволен. Върши ми работа за вкъщи, но не съм и много претенциозен. Топли ме това, че оригиналът му е 98лв. Хе, хе. И си свирукам с кеф! Взех си го благодарение на тази тема цък
  5. Следвайки описанието и съветите на arebegai , си закупих споменатия клонинг на Behringer и смело мога да заявя, че се справя доста добре. Тъй че ако някой има колебание и иска да си купи нещо такова- да пробва смело с това копие http://us1.image.pushauction.com/ViewPictu...H=360&W=480. Единственото, което трябва да се енимава е това, че има дилъри, които го продават от Хонг Конг или Китай! Това означава: по- евтино, но трябва да плащате мито такса или нещо такова(защото са извън евро съюза), ще чакате дълго(10-20 дни). От обединеното кралство(UK), е може би малко по- скъпо( на мен ми излезе 40лв), но дойде за 3 дни и не съм плащал нищо повече от обявената цена. Внимавайте попаднах на UK дилър, който шипваше извън Англия от Китай,съответно пак не става. Още веднъж, аз съм доволен от покупката си. Не платих 98лв за нещо произведено най- вероятно в същият завод. А и върши работа което е най важно
  6. http://www.youtube.com/watch?v=5sBLir8H2zM Ето това най- вероятно се опитва да постигне! Може с винтове с две гайки от едната страна и една от другата(незнам дали съм ясен може да обясня), но няма да е красиво. Зъбчатите колелца са най големият проблем ако се намерят(в най- лошият случай напрамят от гайки примерно) с големи винтове може и да стане! В краен случай и райбери би могло да стане.
  7. Изнамерих снимка на ключовете .... http://www.sixties.ibanez.com/parts/2004_P...ts/5AMH10G.html http://www.mamut.net/buymusic/2229317.jpg от тук... http://www.mamut.net/controls/shop/shops/3...&subgid=372
  8. ^Не не държат и си е така от както я купих нова. Растройва се до полутон и повече. Странното е че през повечето време не пада- ами е с полутон нагоре. Наясно съм с промените на дървото от температура и влажност и как се държат нови струни , но опеределено проблема е в долнопробните ключове. Пробвах дори с навиване цялата дължина на струната- понамаля, но пак си се разтройва.(за акустичната говорим нали?)
  9. Бих искал малко помощ! Смятам да ъпгрейдна акустичната си китара Ibanez V70. Не е нещо особенно, но смятам да и сменя ключовете като за начало. Въпросът ми е какви бихте ме посъветвали, дали да си поръчвам някакви по засукани от типа на gotoh, grover, Schaller(съответно и по скъпи) или мога да си избера по прости, но да вършат работа и съответно какви бихте препоръчали? Има ли разлика между ключове за уестерн китари и тези за електрически, четох тема за някакви корейски в Малкия цум, но май беше за електрическа китара. Последния ми идиотски въпрос е дали да не ъпгрейдна ключовете на електрическа си китара(Ibanez Artcore AS73) и да ползвам нейните за акустичната? Благодаря предварително!
  10. Интересно ми е, какви тунери ползвате за да си интонирате китарите? Дали с подръчни средства (компютър или тунерче на стагг) става или трябва нещо по сериозно? Аналогови или дигитални? Какви характеристики имат значение(срещам различни ниво на засичане и ниво на точност)? Има ли наистина такова значение дали ще е с 1 цент разлика някъде?
  11. От днес на кухарката http://www.birdlandmusic.net/product_image.php?imageid=2575 прави компания ето тази красавица.... http://www.ibanez.co.jp/products/images/eg...B_BKF_12_02.gif След толкова чакане най сетне ми падна в ръчичките!!!! УУУРРРААА И то к'во стана IBANEZ RULES
  12. Сега всичко живо ще започне да сваля китари от стените на заведения и да искат да стане като тази! Аз вече бройкам едни в Happy. Боже и аз искам така!
  13. От къде в България може да се намерят Herdim перца (плектруми) Относно цените на перцата вижте цитата: the one that Hendrix used at Monterey pop festival was sold for 100 grand 100 000 за перце леле това ще трябва и да се застрахова и след яко свирене да си изкаме парите от застрахователите за щети, хе хе...
  14. komitann

    Line6 Pod Studio Gx

    Ползват ли се Asio драйвери при това чудо? Или до колкото аз разбрах(или би ми се искало да е така) то действа като външна звукова карта и софтуерно се обработва звука, но дали на софта му трябват асио или се ползва direct sound. Когато се използва с други програми guitar rig ,amplitube и др, трябват ли Асио драйверите за намаляне на латенцията?
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.